Koliko je animacija bitna u dizajnu?

Koliko je animacija bitna u dizajnu?

Junski DaFED prošao je u znaku dizajna. U Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, 44. DaFED okupio je veliki broj zainteresovanih koji su želeli da saznaju više o animaciji, korisničkoj interakciji i UI/UX od dvojice stručnjaka iz velikih tehnoloških korporacija kao što su Google i Deutsche Telekom.

daf1
Nemanja Ivanović /Deutsche Telekom (Foto: DaFED)

Nemanja Ivanović: Gde je magija u dizajnu?

Komunikacija sa klijentima može biti izazov, ali ponekad je rad na samom projektu izazovniji. Dakle, kako osmisliti dizajn za fudbalski klub koji ne želi već viđena rešenja, već prezentaciju i brending koji prevazilaze uobičajene forme predstavljanja? To upravo može biti jedan od izazova.

Kako se dolazi to takvog finalnog proizvoda podelio je sa nama Nemanja Ivanović, dizajner u Deutsche Telekom-u, jedan od sudija na prestižnom awwwards.com, a odnedavno i kreativni direktor francuske agencije Alexander The Great.

Nemanja je predstavio svoj poslednji projekat koji je radio za fudbalski klub “AS Monaco” i podelio sa prisutnima izazove sa kojim se on i njegov tim susreo. A koji nam je savet dao? Iako je možda najveći izazov bio da se uskladi velika količina sadržaja i broj stranica, a da se pri tom projekat završi na vreme a development ne košta puno, Nemanja ističe da je bitno da se razumete sa klijentom tako da imate dovoljno kreativne slobode.

Veoma je bitno kako se u prvom koraku postavite pred klijentom.

Pogledajte njegovo predavanje Dizajn proces, organizacija, stil, tool-ovi, poneki tip i magija i poslušajte sve zanimljivosti i detalje o projektu:

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Adrian Zumbrunnen: Koja interakcija unapređuje korisničko iskustvo?

O tome kako animacija može da unapredi korisničko iskustvo pričao je Adrian Zumbrunnen na drugom DaFED predavanju. Adrian je freelance dizajner koji je radio na projektima Google Maps i AdWords.

A zašto je bitno govoriti o animaciji? Za veliki broj ljudi animacija je ono što čini jedno iskustvo divnim i pruža uživanje za korisnika, a da bi korisnik doživeo zadovoljstvo, on mora biti uključen u samu interakciju (flow). Animacija je ključni deo dizajna u smislu mikro interakcije, ali kako razumeti uživanje? Upravo se tom temom bavi Adrian.

Nije dovoljno samo stvarati utisak uživanja kroz animaciju, jer ono što se danas doživi kao zadovoljstvo, sutra je očekivanje.

Adrian priča o 5 elemenata koji će stvoriti zadovljstvo kod korisnika i omogućiti pametnu interakciju. Koji su to elementi? Pogledajte Adrianovo predavanje o animaciji:

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

DaFED su kao besplatan edukativni događaj namenjen zajednici podržale kompanije Vega IT Sourcing i Eton Digital.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći Orgnostic akviziran od strane američkog jednoroga Culture Amp!

Culture Amp, vodeća svetska platforma za iskustvo zaposlenih, danas je objavila akviziciju domaćeg alata za HR analitiku, Orgnostic.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.