1,2 miliona evra za najbolje agro startape uz novi KATANA akcelerator

1,2 miliona evra za najbolje agro i IKT startape uz novi KATANA akcelerator

U sredu, 16. novembra u Amfiteatru Univerziteta u Novom Sadu biće predstavljen KATANA poslovni akcelerator, koji će podržati inovativne ideje u primeni novih tehnologija. On će tako biti namenjen startapima, malim i srednjim preduzećima a u prvoj fazi i pojedincima koji posluju u poljoprivredi, sektoru proizvodnje i distribucije hrane, IKT sektoru ili novim rastućim industrijama.

katana-novi-sad

Pomenuti akcelerator identifikovaće inovacije sa najvećim razvojnim potencijalnom u agro i IKT sektoru, kao i novim, brzo rastućim industrijama poput GPS-a, dronova, Interneta i stvoriće jedinstvene poslovne modele kao i modele finansiranja. Odabranim startapima i malim i srednjim preduzećima KATANA akcelerator otvoriće pristup znanju, tehnologijama, kapitalu i tržištima, sve sa ciljem omogućavanja konkurentnosti na globalnom nivou te pospešivanja prekogranične i međusektorske saradnje, a deset najuspešnijih startapa biće finansijski podržani sa 100.000 evra.

Ovaj akcelerator deo je KATANA projekta podržanog od strane EU, a povodom njegovog dolaska u Novi Sad, oglasila se i Jasna Komatović iz novosadske kompanije InoSens koja pored, BioSens instituta i Vojvođanskog IKT klastera čini projektni tim iz Srbije, te je tom prilikom istakla:

Kroz upravo završeni FRACTALS projekat, EU je podržala 46 malih preduzeća i startapa iz cele Evrope, u svrhu razvijanja aplikacija za sektor poljoprivrede koji su dobili između 50.000 do 150.000 evra a ukupno je dodeljeno 5,52 miliona evra. Kroz projekat KATANA stiže novi talas finansijske podrške sa ukupnim budžetom od 1,2 miliona evra. Na osnovu prethodnog FRACTALS iskustva, sigurni smo da ćemo videti različita aplikativna rešenja i najbolje primene IKT-a u poljoprivredi. Očekujemo inovativne ideje čija će se realizacija sprovesti zahvaljujući KATANA akceleratoru.

KATANA info Dan otvoren za sve

Inače, otvoreni poziv KATANA akceleratora započinje 1. decembra, a biće detaljno predstavljen u okviru velikog Info Dana u Novom Sadu, kada će članovi projektnog tima pružiti savete u vezi sa apliciranjem. Iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da se uključe putem sajta katanaproject.eu, te pošalju dvominutni video pitch i predstave svoju ideju. KATANA Info Dan otvoren je za sve zainteresovane, uz obavezno prijavljivanje putem zvaničnog sajta akceleratora.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.