1,2 miliona evra za najbolje agro startape uz novi KATANA akcelerator

1,2 miliona evra za najbolje agro i IKT startape uz novi KATANA akcelerator

U sredu, 16. novembra u Amfiteatru Univerziteta u Novom Sadu biće predstavljen KATANA poslovni akcelerator, koji će podržati inovativne ideje u primeni novih tehnologija. On će tako biti namenjen startapima, malim i srednjim preduzećima a u prvoj fazi i pojedincima koji posluju u poljoprivredi, sektoru proizvodnje i distribucije hrane, IKT sektoru ili novim rastućim industrijama.

katana-novi-sad

Pomenuti akcelerator identifikovaće inovacije sa najvećim razvojnim potencijalnom u agro i IKT sektoru, kao i novim, brzo rastućim industrijama poput GPS-a, dronova, Interneta i stvoriće jedinstvene poslovne modele kao i modele finansiranja. Odabranim startapima i malim i srednjim preduzećima KATANA akcelerator otvoriće pristup znanju, tehnologijama, kapitalu i tržištima, sve sa ciljem omogućavanja konkurentnosti na globalnom nivou te pospešivanja prekogranične i međusektorske saradnje, a deset najuspešnijih startapa biće finansijski podržani sa 100.000 evra.

Ovaj akcelerator deo je KATANA projekta podržanog od strane EU, a povodom njegovog dolaska u Novi Sad, oglasila se i Jasna Komatović iz novosadske kompanije InoSens koja pored, BioSens instituta i Vojvođanskog IKT klastera čini projektni tim iz Srbije, te je tom prilikom istakla:

Kroz upravo završeni FRACTALS projekat, EU je podržala 46 malih preduzeća i startapa iz cele Evrope, u svrhu razvijanja aplikacija za sektor poljoprivrede koji su dobili između 50.000 do 150.000 evra a ukupno je dodeljeno 5,52 miliona evra. Kroz projekat KATANA stiže novi talas finansijske podrške sa ukupnim budžetom od 1,2 miliona evra. Na osnovu prethodnog FRACTALS iskustva, sigurni smo da ćemo videti različita aplikativna rešenja i najbolje primene IKT-a u poljoprivredi. Očekujemo inovativne ideje čija će se realizacija sprovesti zahvaljujući KATANA akceleratoru.

KATANA info Dan otvoren za sve

Inače, otvoreni poziv KATANA akceleratora započinje 1. decembra, a biće detaljno predstavljen u okviru velikog Info Dana u Novom Sadu, kada će članovi projektnog tima pružiti savete u vezi sa apliciranjem. Iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da se uključe putem sajta katanaproject.eu, te pošalju dvominutni video pitch i predstave svoju ideju. KATANA Info Dan otvoren je za sve zainteresovane, uz obavezno prijavljivanje putem zvaničnog sajta akceleratora.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.