Konkurs Vlade Srbije za razvoj informacionog društva

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Konkurs Vlade Srbije za razvoj informacionog društva: 1.500.000 dinara po ICT projektu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv svim zainteresovanim udruženjima i fondacijama koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje sredstava iz budžeta Republike Srbije određenih za razvoj informacionog društva i podrške stvaranja ICT zajednice.

ikt1

Sredstvima iz budžeta Republike Srbije za 2016. godinu podržaće se udruženja, fondacije i zadužbine koje do 22. novembra pošalju predlog projekta za razvoj informacionog društva, stvaranje i jačanje ICT zajednice – a koje prethodno odobri Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, saopšteno je iz ovog ministarstva. Vlada Srbije u mogućnosti je da sufinansira projekte sa novčanim iznosom u visini od 1,5 miliona dinara – po ICT zajednici čije se stvaranje i podrška pri radu predviđa predlogom projekta.

Među primarnim ciljevima koje svaki od predloga treba da ispuni jeste stvaranje zajednice koja doprinosi umrežavanju građana i privrednih subjekata na lokalnom nivou, kao i povećanje kompetencija građana u oblasti industrije informacionih tehnologija i tehnološkog preduzetništva sa ciljem povećanja zapošljavanja i samozapošljavanja u ICT industriji:

Konkursom su predviđene i dodatne aktivnosti poput obezbeđivanja prostora za rad ICT zajednice i održavanje programa obuka, kao i održavanje događaja i radionica namenjenih obrazovanju, informisanju i motivisanju građana u cilju podizanja kompetencija u oblasti ICT sektora.

Uslovi konkursa kao i neophodna dokumentacija dostupni su na zvaničnom sajtu javnog konkursa koji je raspisalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Developer Experience

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.