Facebook, Twitter i IBM predavači na ‘ITkonekt’ sajmu

Facebook, Twitter i Microsoft predavači na ‘ITkonekt’ sajmu u Beogradu

Beogradski hotel Crowne Plaza ugostiće 23. i 24. maja IT konferenciju koja se održava u okviru projekta ITkonekt. Pored sajma zapošljavanja na kome će mnoge kompanije izlagati otvorene radne pozicije, publici će se tokom dvodnevne konferencije obratiti i stručnjaci iz velikih svetskih kompanija kao što su Facebook, Twitter i IBM.

itkonekt

Jedan od priznatijih developera iz Facebook-a, Horia Dragomir, prisutnima će na ITkonekt konferenciji govoriti o novom framework-u poznate društvene mreže, te na koji način se uz pomoć njega mogu napraviti aplikacije namenjene čitavom svetu. Šta nam donosi Java, jedan od najpopularnijih programerskih jezika, publici će otkriti programer Adam Bien koji u Beograd dolazi iz Nemačke.

Sa druge strane, posetioci ITkonekt konferencije imaće priliku da saznaju nešto više o tome kako za 44 sata doći do 250.000 dolara i novog proizvoda, a o tome će govoriti Ivan Erceg, pobednik jednog od najvećih hakatona na svetu koji se održava u San Francisku.

Pored toga, Rails Girls dame će ispričati kako to izgleda kad žene uzmu u ruke programske alate, dok će predstavnici najveće platforme za freelance zapošljavanje u svetu, Elance / oDesk otkriti trikove i savete kako postati uspešan “slobodnjak” u Srbiji.

unnamed
Kvalitetni predavači na predstojećoj ITkonekt konferenciji u Beogradu

Podsećamo, ITkonekt sastojaće se od tri dela: IT sajam zapošljavanja – gde će velike IT kompanije ponuditi brojna radna mesta, zatim GameSpace deo – tokom koga će se okupiti svi zainteresovani za gejming, i IT konferencija – gde će stručnjaci u IT industriji govoriti o najnovijim trendovima u svetu infromacionih tehnologija.

Požurite, prijave su još otvorene

Pojedine teme o kojima će takođe biti reči na konferenciji obuhvatiće zanimljiva pitanja, odnosno kako razvijati igrice za virtuelnu realnost, šta može da krene naopako pri testiranju JavaScript aplikacija, kako (ne)upropastiti sopstveni startap, zašto treba biti aktivan član IT zajednice i drugo.

Kompletan program konferencije, kao i besplatne prijave za ovaj dvodnevni događaj, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu IT konekt-a.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Karijere

Koliko zarađuju programeri u Srbiji? Odgovor nam daje nova anketa o platama u IT industriji

Objavljeni su rezultati Fishingbooker ankete o platama za 2023. godinu, koji obuhvataju sedam sektora IT industrije. Više o rezultatima ankete, pročitajte u narednom tekstu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.