Kampanja 'Nixon & Nancy' za izradu ogrlica za pse pokrenuta na Indiegogo platformi

‘Crowdfunding’ kampanjom do sredstava za personalizovane ogrlice za kuce

Kampanja 'Nixon&Nancy: Unique Handmade Paracord Dog Collars' pokrenuta je na Indiegogo platformi zarad osnivanja sopstvenog malog biznisa - izrade ručno rađenih, personalizovanih ogrlica za pse, ali i u cilju podrške domaće radinosti u Srbiji. Nevena Bojinović, novinarka koja stoji iza ove akcije, otkriva zašto se odlučila na taj korak i kako joj je u pokretanju posla pomogao francuski buldog po imenu Nikson.

Ideja za prikupljanjem finansijskih sredstava putem crowdfunding-a, kako kaže Nevena, devojka koja stoji iza Nixon&Nancy kampanje, javila se kada je shvatila da želi da pokrene sopstveni posao, a da za to nema potrebnih sredstava. “Upravo zato sam morala da kampanju postavim na Indiegogo jer bi sama trebalo da finansiram sve – od nabavke kvalitetnog materijala, alata za rad, poštarine, carine i pdv-a, izrade web shop-a i svega ostalog.

Iako ju je okolina savetovala da u kampanju ne ulazi sama i da je to posao za tim od minimum 5 ljudi, kako kaže, ipak je odlučila da pokuša (uz veliku podršku Niksona, svog francuskog buldoga, koji je bio inspiracija za ovaj poduhvat):

Moja ideja je izrada ručno rađenih ogrlica za pse. Vlasnici će moći da biraju dužinu ogrlice, boju, stil pletenja, da li žele plastičnu ili aluminijumsku kopču, koje ukrasne dodatke (identifikacionu pločicu ili privezak) žele na ogrlici. Na taj način mogu u potpunosti personalizovati ogrlicu za svog ljubimca prema sopstvenim željama.

Podsticanjem domaće radinosti do ekonomskog napretka

Pored ogrlica za pse, objašnjava Nevena, postojala bi i mogućnost kupovine kompleta, odnosno matching narukvica za vlasnike. Sve one biće izrađene od originalnog Paracord 550 kanapa, koji je otporan na toplotu, vlagu, vodu, buđ i ima nosivost od 250 kg, što ga čini izuzetno izdržljivim i otpornim materijalom:

Vlasnici će sami birati boju, stil, dužinu ogrlice, da li žele plastičnu ili aluminijumsku kopču, koje ukrasne dodatke žele, i na taj način u potpunosti personalizovati izgled ogrlice za svog ljubimca, što je sve veći hit u svetu. U Hrvatskoj je ovaj koncept već zaživeo, kod nas još uvek ne i zato je jedan od ciljeva kampanje i testiranje ove ideje u zajednici ljubitelja i vlasnika pasa i videti koliko su ljudi zainteresovani za kupovinu ručno rađenih ogrlice za pse.

https://www.youtube.com/watch?v=LIJv8OuIQ2E

Kako dodaje, cena ogrlica bi varirala u zavisnosti od toga da li je ogrlica za malog ili velikog psa i da li vlasnici žele aluminijumsku ili plastičnu kopču. “Na primer, za izradu ogrlice za malog psa potrebno je duplo manje Paracorda, pa je samim tim i cena manja”.

Takođe, Nevenina zamisao je da se u budućnosti osim Paracorda ponudi i druge materijale za izradu ručno rađenih ogrlica, poput pamuka i kože, ali i da se kroz komunikaciju u okviru zajednice ljubitelja pasa kreiraju i podrže neke nove ideje i projekti.

Ujedno će podrška ovom projektu i njemu sličnima omogućiti podsticanje razvoja domaće radinosti i privatnog preduzetništva u Srbiji, što bi trebalo da bude jedna od strategija za celokupan  napredak društva.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.

Tehnologija

OTP Connect: €5.000 za pobedničko rešenje Junior m-bank aplikacije

OTP banka održala je finale prvog Izazova u okviru svog inovacionog ekosistema, OTP Connect, pod nazivom 'Kažeš inovacija, misliš aplikacija' namenjeno startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija.