‘Crowdfunding’ kampanjom do sredstava za personalizovane ogrlice za kuce

Kampanja 'Nixon&Nancy: Unique Handmade Paracord Dog Collars' pokrenuta je na Indiegogo platformi zarad osnivanja sopstvenog malog biznisa - izrade ručno rađenih, personalizovanih ogrlica za pse, ali i u cilju podrške domaće radinosti u Srbiji. Nevena Bojinović, novinarka koja stoji iza ove akcije, otkriva zašto se odlučila na taj korak i kako joj je u pokretanju posla pomogao francuski buldog po imenu Nikson.

Ideja za prikupljanjem finansijskih sredstava putem crowdfunding-a, kako kaže Nevena, devojka koja stoji iza Nixon&Nancy kampanje, javila se kada je shvatila da želi da pokrene sopstveni posao, a da za to nema potrebnih sredstava. „Upravo zato sam morala da kampanju postavim na Indiegogo jer bi sama trebalo da finansiram sve – od nabavke kvalitetnog materijala, alata za rad, poštarine, carine i pdv-a, izrade web shop-a i svega ostalog.

Iako ju je okolina savetovala da u kampanju ne ulazi sama i da je to posao za tim od minimum 5 ljudi, kako kaže, ipak je odlučila da pokuša (uz veliku podršku Niksona, svog francuskog buldoga, koji je bio inspiracija za ovaj poduhvat):

Moja ideja je izrada ručno rađenih ogrlica za pse. Vlasnici će moći da biraju dužinu ogrlice, boju, stil pletenja, da li žele plastičnu ili aluminijumsku kopču, koje ukrasne dodatke (identifikacionu pločicu ili privezak) žele na ogrlici. Na taj način mogu u potpunosti personalizovati ogrlicu za svog ljubimca prema sopstvenim željama.

Podsticanjem domaće radinosti do ekonomskog napretka

Pored ogrlica za pse, objašnjava Nevena, postojala bi i mogućnost kupovine kompleta, odnosno matching narukvica za vlasnike. Sve one biće izrađene od originalnog Paracord 550 kanapa, koji je otporan na toplotu, vlagu, vodu, buđ i ima nosivost od 250 kg, što ga čini izuzetno izdržljivim i otpornim materijalom:

Vlasnici će sami birati boju, stil, dužinu ogrlice, da li žele plastičnu ili aluminijumsku kopču, koje ukrasne dodatke žele, i na taj način u potpunosti personalizovati izgled ogrlice za svog ljubimca, što je sve veći hit u svetu. U Hrvatskoj je ovaj koncept već zaživeo, kod nas još uvek ne i zato je jedan od ciljeva kampanje i testiranje ove ideje u zajednici ljubitelja i vlasnika pasa i videti koliko su ljudi zainteresovani za kupovinu ručno rađenih ogrlice za pse.

Kako dodaje, cena ogrlica bi varirala u zavisnosti od toga da li je ogrlica za malog ili velikog psa i da li vlasnici žele aluminijumsku ili plastičnu kopču. „Na primer, za izradu ogrlice za malog psa potrebno je duplo manje Paracorda, pa je samim tim i cena manja“.

Takođe, Nevenina zamisao je da se u budućnosti osim Paracorda ponudi i druge materijale za izradu ručno rađenih ogrlica, poput pamuka i kože, ali i da se kroz komunikaciju u okviru zajednice ljubitelja pasa kreiraju i podrže neke nove ideje i projekti.

Ujedno će podrška ovom projektu i njemu sličnima omogućiti podsticanje razvoja domaće radinosti i privatnog preduzetništva u Srbiji, što bi trebalo da bude jedna od strategija za celokupan  napredak društva.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Istina o Full-Stack programerima – da li oni postoje ili ne?

Domaća IT zajednica ima podeljenja mišljenja - postoje li Full-Stack programeri ili ne? Ako postoje koji su to programski jezici kojim vladaju i zašto nemamo standardizaciju ove pozicije?

E-commerce

Upoznajte prve predavače koji 22. novembra otkrivaju ‘zanat’ digitalne trgovine!

Do drugog izdanja Netokracijine OMGcommerce konferencije deli nas nešto manje od mesec dana - upoznajte se sa delom predavača na ovogodišnjem događaju i obezbedite svoje mesto na vreme!

Startapi i poslovanje

Skupština usvojila Zakon o prevozu putnika i time stopirala rad CAR:GO aplikacije

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju čime država efektivno staje na put daljem radu digitalnih servisa za prevoz putnika.

Propustili ste

Intervju

Novosadski Smart Watering automatizuje navodnjavanje za male i velike poljoprivrednike

I Srbija lagano kreće u primenu naprednih tehnoloških rešenja u poljoprivredi, a veliku zaslugu za njihovu širu primenu i razvoj imaju domaće kompanije. Jedna od njih je i Smart Watering koja stoji iza sistema za pametno navodnjavanje.

Netokracija

Kako pronaći svoje mesto u IT industriji (ili se bolje pozicionirati u istoj)?

Netokracijina peta po redu Ladies of New Business konferencija održaće se 4. decembra u ICT Hub-u, a ovo izdanje biće posvećeno devojkama i ženama koje rade u u svetu IT-ja, ili u taj sektor žele da uđu.

Kolumna

Kako pobediti u borbi za normalniji Internet u Srbiji?

Pre desetak dana jedna devojka odlučila je da sebi oduzme život. Kako je jedan deo njenog i privatnog i profesionalnog života podrazumevao javno eksponiranje, a uzevši u obzir da je bila veoma harizmatična i neobična, sve je to privuklo mnogo više pažnje nego neki drugi slični slučajevi. Pažnje javnosti i pažnje medija.

Startapi i poslovanje

ConveyIQ sa kancelarijama u Beogradu osigurao $5,5 miliona – rundu predvodio SC Ventures

Američka kompanija koja se bavi razvojem softvera za komunikaciju sa kandidatima i automatizaciju zapošljavanja za velike kompanije osigurala je investiciju u iznosu od 5,5 miliona dolara. ConveyIQ ima kancelarije u Beogradu, dok će investicija biti iskorišćena i za proširenje lokalnog tima.

Kultura 2.0

Pitali smo srpske digitalce kako je bilo na Web Summitu u Lisabonu

Nedavno je zatvorena jedna od najvećih 'tech' konferencija na svetu koja se poslednjih nekoliko godina održava u Lisabonu. I dok je odbrojavanje do sledećeg događaja već počelo, mi smo porazgovarali sa stručnjacima o njihovom utisku sa samita u Portugalu i koja su sve značajna iskustva i znanja prikupili.

Društvene mreže

Obriši poslato – Messenger uvodi mogućnost brisanja poruka za sve

Facebook Messenger postao je bogatiji za 'Unsend' funkciju - uz pomoć koje korisnici od sada mogu da selektuju i uklone već poslate poruke.