Kampanja 'Nixon & Nancy' za izradu ogrlica za pse pokrenuta na Indiegogo platformi

‘Crowdfunding’ kampanjom do sredstava za personalizovane ogrlice za kuce

Kampanja 'Nixon&Nancy: Unique Handmade Paracord Dog Collars' pokrenuta je na Indiegogo platformi zarad osnivanja sopstvenog malog biznisa - izrade ručno rađenih, personalizovanih ogrlica za pse, ali i u cilju podrške domaće radinosti u Srbiji. Nevena Bojinović, novinarka koja stoji iza ove akcije, otkriva zašto se odlučila na taj korak i kako joj je u pokretanju posla pomogao francuski buldog po imenu Nikson.

Ideja za prikupljanjem finansijskih sredstava putem crowdfunding-a, kako kaže Nevena, devojka koja stoji iza Nixon&Nancy kampanje, javila se kada je shvatila da želi da pokrene sopstveni posao, a da za to nema potrebnih sredstava. „Upravo zato sam morala da kampanju postavim na Indiegogo jer bi sama trebalo da finansiram sve – od nabavke kvalitetnog materijala, alata za rad, poštarine, carine i pdv-a, izrade web shop-a i svega ostalog.

Iako ju je okolina savetovala da u kampanju ne ulazi sama i da je to posao za tim od minimum 5 ljudi, kako kaže, ipak je odlučila da pokuša (uz veliku podršku Niksona, svog francuskog buldoga, koji je bio inspiracija za ovaj poduhvat):

Moja ideja je izrada ručno rađenih ogrlica za pse. Vlasnici će moći da biraju dužinu ogrlice, boju, stil pletenja, da li žele plastičnu ili aluminijumsku kopču, koje ukrasne dodatke (identifikacionu pločicu ili privezak) žele na ogrlici. Na taj način mogu u potpunosti personalizovati ogrlicu za svog ljubimca prema sopstvenim željama.

Podsticanjem domaće radinosti do ekonomskog napretka

Pored ogrlica za pse, objašnjava Nevena, postojala bi i mogućnost kupovine kompleta, odnosno matching narukvica za vlasnike. Sve one biće izrađene od originalnog Paracord 550 kanapa, koji je otporan na toplotu, vlagu, vodu, buđ i ima nosivost od 250 kg, što ga čini izuzetno izdržljivim i otpornim materijalom:

Vlasnici će sami birati boju, stil, dužinu ogrlice, da li žele plastičnu ili aluminijumsku kopču, koje ukrasne dodatke žele, i na taj način u potpunosti personalizovati izgled ogrlice za svog ljubimca, što je sve veći hit u svetu. U Hrvatskoj je ovaj koncept već zaživeo, kod nas još uvek ne i zato je jedan od ciljeva kampanje i testiranje ove ideje u zajednici ljubitelja i vlasnika pasa i videti koliko su ljudi zainteresovani za kupovinu ručno rađenih ogrlice za pse.

Kako dodaje, cena ogrlica bi varirala u zavisnosti od toga da li je ogrlica za malog ili velikog psa i da li vlasnici žele aluminijumsku ili plastičnu kopču. „Na primer, za izradu ogrlice za malog psa potrebno je duplo manje Paracorda, pa je samim tim i cena manja“.

Takođe, Nevenina zamisao je da se u budućnosti osim Paracorda ponudi i druge materijale za izradu ručno rađenih ogrlica, poput pamuka i kože, ali i da se kroz komunikaciju u okviru zajednice ljubitelja pasa kreiraju i podrže neke nove ideje i projekti.

Ujedno će podrška ovom projektu i njemu sličnima omogućiti podsticanje razvoja domaće radinosti i privatnog preduzetništva u Srbiji, što bi trebalo da bude jedna od strategija za celokupan  napredak društva.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.