ICT Hub Venture investirao u Karate Do, BlockTalents i Analytica One

ICT Hub Venture investirao u Karate Do, BlockTalents i Analytica One

Domaći fond ICT Hub Venture investirao je u još tri domaća tehnološka startapa. U pitanju su Karate Do, BlockTalents i Analytica One, dok iz fonda najavljuju otvaranje trećeg investicionog ciklusa za koji se startapi mogu prijaviti do 14. maja. Sa direktorom fonda, Kostom Andrićem, razgovaramo o najnovijim investicijama.

Predstavljen početkom prošle godine, ICT Hub Venture do sada je investirao u šest early-stage domaćih startapa pri čemu su Karate Do, BlockTalents i Analytica One poslednje investicije. Podsećamo, ICT Hub Venture finansira tehnološke startape u ranoj fazi razvoja do 50.000 evra početnog kapitala u zamenu za 5 – 15% udela kompanije, dok će prvi fond veličine 1.000.000 evra biti namenjen investiranju u 20 kompanija.

Karate Do

Studio Miracle Dojo stoji iza Karate Do – prve karate video igre na svetu za pametne telefone. Heroji u igri su najbolji svetski karatisti – zvezde sporta koji trenira preko 100 miliona ljudi širom sveta. Kompanija se našla među 40 finalista u programu Generator koji je organizovala Societe Generale banka, a nakon dve godine rada, igra je lansirana krajem decembra prošle godine, pri čemu je do sada preuzelo više od 65.000 korisnika u 160 zemalja sveta. Uroš Miljaković, direktor Miracle Dojo studia, prokomentarisao je značaj investicije za ovaj mladi tim:

Investicija je, pre svega, prva potvrda posvećenog rada i potencijala koji Miracle Dojo tim nosi sa sobom. Osim finansijske podrške, koja je neophodna za konstantan razvoj proizvoda koji će biti globalno konkurentan, jako je bitna i mreža kontakata i znanja koja dolazi sa povezivanjem sa ICT Hub Venture fondom.

Karate Do prva je mobilna video igra koja se obraća ljubiteljima karatea – uz zanimljiv sadržaj i posebne likove (heroje u igri).

BlockTalents

BlockTalents je dvosmerna tržišna platforma za projekte bazirane na Blockchain tehnologiji. Fokusirana je na mikro poslove putem kojih Blockchain projekti (firme i startapi) nalaze verifikovane talente i Blockchain profesionalce koji su članovi BlockTalents zajednice. Ispred ovog tima, oglasila se Neda Stevanović:

U našem slučaju, daleko značajnije nam je od koga su novčana sredstva došla, nego finansije per se. U najranijoj fazi, timu je najbitnija podrška, povezivanje sa ključnim ljudima iz biznisa i mentorstvo eksperata koji razumeju proizvod, izazove tima i potrebe tržista.

Analytica One

Među startapima koji su primili investiciju od ICT Hub Venture fonda, ovog puta našao se i Analytica One koji pomaže organizacijama da identifikuju talente i optimizuju proces zapošljavanja. Multidisciplinarni tim psihologa, Data Scientista i IT stručnjaka kreirao je platformu OneAssessment koja objedinjuje alate za privlačenje talenata, upravljanje procesom selekcije i procenu ličnosti i sposobnosti.

U razgovoru za Netokraciju, direktor fonda, Kosta Andrić, izjavio je da ICT Hub Venture sada ulazi u drugu godinu rada, kao i da su timovi iz prve generacije posvećeno i ambiciozno nastavili rast i nakon investiranja.

Treći investicioni ciklus otvoren do 14. maja

Kako za Netokraciju kažu iz ICT Hub Venture-a, najnoviji startapi u portfoliu pokazali su nedvosmislenu podršku i potvrdu svog poslovanja na tržištu. Timovi koji su dobili investiciju, osim novčane podrške, mogu da računaju i na poseban mentorski program, savetodavnu podršku, ali i dragocene veze sa ključnim partnerima koji im mogu otvoriti nove prilike za dalji rast. Pored početne investicije, iz fonda navode da timovima nude i dodatnu (follow on) investiciju za odabrane startape iz svog portfolija.

Treći investicioni ciklus upravo je otvoren i traje do 14. maja. Zainteresovani early-stage startapi mogu se prijaviti putem zvaničnog sajta fonda gde se ujedno nalazi i više informacija o uslovima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Startapi i poslovanje

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.