ICT Hub Venture investirao u Karate Do, BlockTalents i Analytica One

ICT Hub Venture investirao u Karate Do, BlockTalents i Analytica One

Domaći fond ICT Hub Venture investirao je u još tri domaća tehnološka startapa. U pitanju su Karate Do, BlockTalents i Analytica One, dok iz fonda najavljuju otvaranje trećeg investicionog ciklusa za koji se startapi mogu prijaviti do 14. maja. Sa direktorom fonda, Kostom Andrićem, razgovaramo o najnovijim investicijama.

Predstavljen početkom prošle godine, ICT Hub Venture do sada je investirao u šest early-stage domaćih startapa pri čemu su Karate Do, BlockTalents i Analytica One poslednje investicije. Podsećamo, ICT Hub Venture finansira tehnološke startape u ranoj fazi razvoja do 50.000 evra početnog kapitala u zamenu za 5 – 15% udela kompanije, dok će prvi fond veličine 1.000.000 evra biti namenjen investiranju u 20 kompanija.

Karate Do

Studio Miracle Dojo stoji iza Karate Do – prve karate video igre na svetu za pametne telefone. Heroji u igri su najbolji svetski karatisti – zvezde sporta koji trenira preko 100 miliona ljudi širom sveta. Kompanija se našla među 40 finalista u programu Generator koji je organizovala Societe Generale banka, a nakon dve godine rada, igra je lansirana krajem decembra prošle godine, pri čemu je do sada preuzelo više od 65.000 korisnika u 160 zemalja sveta. Uroš Miljaković, direktor Miracle Dojo studia, prokomentarisao je značaj investicije za ovaj mladi tim:

Investicija je, pre svega, prva potvrda posvećenog rada i potencijala koji Miracle Dojo tim nosi sa sobom. Osim finansijske podrške, koja je neophodna za konstantan razvoj proizvoda koji će biti globalno konkurentan, jako je bitna i mreža kontakata i znanja koja dolazi sa povezivanjem sa ICT Hub Venture fondom.

Karate Do prva je mobilna video igra koja se obraća ljubiteljima karatea – uz zanimljiv sadržaj i posebne likove (heroje u igri).

BlockTalents

BlockTalents je dvosmerna tržišna platforma za projekte bazirane na Blockchain tehnologiji. Fokusirana je na mikro poslove putem kojih Blockchain projekti (firme i startapi) nalaze verifikovane talente i Blockchain profesionalce koji su članovi BlockTalents zajednice. Ispred ovog tima, oglasila se Neda Stevanović:

U našem slučaju, daleko značajnije nam je od koga su novčana sredstva došla, nego finansije per se. U najranijoj fazi, timu je najbitnija podrška, povezivanje sa ključnim ljudima iz biznisa i mentorstvo eksperata koji razumeju proizvod, izazove tima i potrebe tržista.

Analytica One

Među startapima koji su primili investiciju od ICT Hub Venture fonda, ovog puta našao se i Analytica One koji pomaže organizacijama da identifikuju talente i optimizuju proces zapošljavanja. Multidisciplinarni tim psihologa, Data Scientista i IT stručnjaka kreirao je platformu OneAssessment koja objedinjuje alate za privlačenje talenata, upravljanje procesom selekcije i procenu ličnosti i sposobnosti.

U razgovoru za Netokraciju, direktor fonda, Kosta Andrić, izjavio je da ICT Hub Venture sada ulazi u drugu godinu rada, kao i da su timovi iz prve generacije posvećeno i ambiciozno nastavili rast i nakon investiranja.

Treći investicioni ciklus otvoren do 14. maja

Kako za Netokraciju kažu iz ICT Hub Venture-a, najnoviji startapi u portfoliu pokazali su nedvosmislenu podršku i potvrdu svog poslovanja na tržištu. Timovi koji su dobili investiciju, osim novčane podrške, mogu da računaju i na poseban mentorski program, savetodavnu podršku, ali i dragocene veze sa ključnim partnerima koji im mogu otvoriti nove prilike za dalji rast. Pored početne investicije, iz fonda navode da timovima nude i dodatnu (follow on) investiciju za odabrane startape iz svog portfolija.

Treći investicioni ciklus upravo je otvoren i traje do 14. maja. Zainteresovani early-stage startapi mogu se prijaviti putem zvaničnog sajta fonda gde se ujedno nalazi i više informacija o uslovima.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.