ICT Hub Venture investirao u Karate Do, BlockTalents i Analytica One

ICT Hub Venture investirao u Karate Do, BlockTalents i Analytica One

Domaći fond ICT Hub Venture investirao je u još tri domaća tehnološka startapa. U pitanju su Karate Do, BlockTalents i Analytica One, dok iz fonda najavljuju otvaranje trećeg investicionog ciklusa za koji se startapi mogu prijaviti do 14. maja. Sa direktorom fonda, Kostom Andrićem, razgovaramo o najnovijim investicijama.

Predstavljen početkom prošle godine, ICT Hub Venture do sada je investirao u šest early-stage domaćih startapa pri čemu su Karate Do, BlockTalents i Analytica One poslednje investicije. Podsećamo, ICT Hub Venture finansira tehnološke startape u ranoj fazi razvoja do 50.000 evra početnog kapitala u zamenu za 5 – 15% udela kompanije, dok će prvi fond veličine 1.000.000 evra biti namenjen investiranju u 20 kompanija.

Karate Do

Studio Miracle Dojo stoji iza Karate Do – prve karate video igre na svetu za pametne telefone. Heroji u igri su najbolji svetski karatisti – zvezde sporta koji trenira preko 100 miliona ljudi širom sveta. Kompanija se našla među 40 finalista u programu Generator koji je organizovala Societe Generale banka, a nakon dve godine rada, igra je lansirana krajem decembra prošle godine, pri čemu je do sada preuzelo više od 65.000 korisnika u 160 zemalja sveta. Uroš Miljaković, direktor Miracle Dojo studia, prokomentarisao je značaj investicije za ovaj mladi tim:

Investicija je, pre svega, prva potvrda posvećenog rada i potencijala koji Miracle Dojo tim nosi sa sobom. Osim finansijske podrške, koja je neophodna za konstantan razvoj proizvoda koji će biti globalno konkurentan, jako je bitna i mreža kontakata i znanja koja dolazi sa povezivanjem sa ICT Hub Venture fondom.

Karate Do prva je mobilna video igra koja se obraća ljubiteljima karatea – uz zanimljiv sadržaj i posebne likove (heroje u igri).

BlockTalents

BlockTalents je dvosmerna tržišna platforma za projekte bazirane na Blockchain tehnologiji. Fokusirana je na mikro poslove putem kojih Blockchain projekti (firme i startapi) nalaze verifikovane talente i Blockchain profesionalce koji su članovi BlockTalents zajednice. Ispred ovog tima, oglasila se Neda Stevanović:

U našem slučaju, daleko značajnije nam je od koga su novčana sredstva došla, nego finansije per se. U najranijoj fazi, timu je najbitnija podrška, povezivanje sa ključnim ljudima iz biznisa i mentorstvo eksperata koji razumeju proizvod, izazove tima i potrebe tržista.

Analytica One

Među startapima koji su primili investiciju od ICT Hub Venture fonda, ovog puta našao se i Analytica One koji pomaže organizacijama da identifikuju talente i optimizuju proces zapošljavanja. Multidisciplinarni tim psihologa, Data Scientista i IT stručnjaka kreirao je platformu OneAssessment koja objedinjuje alate za privlačenje talenata, upravljanje procesom selekcije i procenu ličnosti i sposobnosti.

U razgovoru za Netokraciju, direktor fonda, Kosta Andrić, izjavio je da ICT Hub Venture sada ulazi u drugu godinu rada, kao i da su timovi iz prve generacije posvećeno i ambiciozno nastavili rast i nakon investiranja.

Treći investicioni ciklus otvoren do 14. maja

Kako za Netokraciju kažu iz ICT Hub Venture-a, najnoviji startapi u portfoliu pokazali su nedvosmislenu podršku i potvrdu svog poslovanja na tržištu. Timovi koji su dobili investiciju, osim novčane podrške, mogu da računaju i na poseban mentorski program, savetodavnu podršku, ali i dragocene veze sa ključnim partnerima koji im mogu otvoriti nove prilike za dalji rast. Pored početne investicije, iz fonda navode da timovima nude i dodatnu (follow on) investiciju za odabrane startape iz svog portfolija.

Treći investicioni ciklus upravo je otvoren i traje do 14. maja. Zainteresovani early-stage startapi mogu se prijaviti putem zvaničnog sajta fonda gde se ujedno nalazi i više informacija o uslovima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.