ICT Hub Venture investirao u Karate Do, BlockTalents i Analytica One

ICT Hub Venture investirao u Karate Do, BlockTalents i Analytica One

Domaći fond ICT Hub Venture investirao je u još tri domaća tehnološka startapa. U pitanju su Karate Do, BlockTalents i Analytica One, dok iz fonda najavljuju otvaranje trećeg investicionog ciklusa za koji se startapi mogu prijaviti do 14. maja. Sa direktorom fonda, Kostom Andrićem, razgovaramo o najnovijim investicijama.

Predstavljen početkom prošle godine, ICT Hub Venture do sada je investirao u šest early-stage domaćih startapa pri čemu su Karate Do, BlockTalents i Analytica One poslednje investicije. Podsećamo, ICT Hub Venture finansira tehnološke startape u ranoj fazi razvoja do 50.000 evra početnog kapitala u zamenu za 5 – 15% udela kompanije, dok će prvi fond veličine 1.000.000 evra biti namenjen investiranju u 20 kompanija.

Karate Do

Studio Miracle Dojo stoji iza Karate Do – prve karate video igre na svetu za pametne telefone. Heroji u igri su najbolji svetski karatisti – zvezde sporta koji trenira preko 100 miliona ljudi širom sveta. Kompanija se našla među 40 finalista u programu Generator koji je organizovala Societe Generale banka, a nakon dve godine rada, igra je lansirana krajem decembra prošle godine, pri čemu je do sada preuzelo više od 65.000 korisnika u 160 zemalja sveta. Uroš Miljaković, direktor Miracle Dojo studia, prokomentarisao je značaj investicije za ovaj mladi tim:

Investicija je, pre svega, prva potvrda posvećenog rada i potencijala koji Miracle Dojo tim nosi sa sobom. Osim finansijske podrške, koja je neophodna za konstantan razvoj proizvoda koji će biti globalno konkurentan, jako je bitna i mreža kontakata i znanja koja dolazi sa povezivanjem sa ICT Hub Venture fondom.

Karate Do prva je mobilna video igra koja se obraća ljubiteljima karatea – uz zanimljiv sadržaj i posebne likove (heroje u igri).

BlockTalents

BlockTalents je dvosmerna tržišna platforma za projekte bazirane na Blockchain tehnologiji. Fokusirana je na mikro poslove putem kojih Blockchain projekti (firme i startapi) nalaze verifikovane talente i Blockchain profesionalce koji su članovi BlockTalents zajednice. Ispred ovog tima, oglasila se Neda Stevanović:

U našem slučaju, daleko značajnije nam je od koga su novčana sredstva došla, nego finansije per se. U najranijoj fazi, timu je najbitnija podrška, povezivanje sa ključnim ljudima iz biznisa i mentorstvo eksperata koji razumeju proizvod, izazove tima i potrebe tržista.

Analytica One

Među startapima koji su primili investiciju od ICT Hub Venture fonda, ovog puta našao se i Analytica One koji pomaže organizacijama da identifikuju talente i optimizuju proces zapošljavanja. Multidisciplinarni tim psihologa, Data Scientista i IT stručnjaka kreirao je platformu OneAssessment koja objedinjuje alate za privlačenje talenata, upravljanje procesom selekcije i procenu ličnosti i sposobnosti.

U razgovoru za Netokraciju, direktor fonda, Kosta Andrić, izjavio je da ICT Hub Venture sada ulazi u drugu godinu rada, kao i da su timovi iz prve generacije posvećeno i ambiciozno nastavili rast i nakon investiranja.

Treći investicioni ciklus otvoren do 14. maja

Kako za Netokraciju kažu iz ICT Hub Venture-a, najnoviji startapi u portfoliu pokazali su nedvosmislenu podršku i potvrdu svog poslovanja na tržištu. Timovi koji su dobili investiciju, osim novčane podrške, mogu da računaju i na poseban mentorski program, savetodavnu podršku, ali i dragocene veze sa ključnim partnerima koji im mogu otvoriti nove prilike za dalji rast. Pored početne investicije, iz fonda navode da timovima nude i dodatnu (follow on) investiciju za odabrane startape iz svog portfolija.

Treći investicioni ciklus upravo je otvoren i traje do 14. maja. Zainteresovani early-stage startapi mogu se prijaviti putem zvaničnog sajta fonda gde se ujedno nalazi i više informacija o uslovima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.