ICT Hub Playground: Novih 650 kvadrata za startape i frilensere

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

ICT Hub Playground: Novih 650 kvadrata za startape i frilensere u Beogradu

ICT Hub će početkom juna i zvanično otvoriti novi postor u centru grada. Centar za inovacije Playground, pored unapređenog koncepta zajedničkog rada, kroz unapređene i proširene programske aktivnosti otvara vrata sveta savremenih tehnologija i preduzetništva, okupljajući talentovane startap timove i frilensere najrazličitijih znanja iz sfere IT-ja.

ict-hub-1

Smešten u samom središtu gradskih zbivanja u ulici Kralja Milana 10, Playground će biti mesto na kome će startapi timovi, frilenseri i drugi preduzetnici zajedno stvarati, poigravati se novim tehnologijama, učiti jedni od drugih i razmenjivati ideje i iskustva – stvarajući novu vrednost i osnažujući startap i IT zajednicu naše zemlje. Tim ICT Hub-a sa svojim mentorima biće tu da kao i do sada, startap timovima koji stvaraju pod njihovim okriljem, pruži punu podršku i smernice na putu razvoja ideja.

Playground centar za inovacije nudi i nov, unapređen koncept zajedničkog rada. Ambijent koji asocira na igralište, atmosfera koja podstiče produktivnost i ne sputava kreativce, multifunkcionalnost koja prostor veoma brzo prilagođava različitim potrebama. Na preko 650 kvadratnih metara u svakom trenutku 60 frilensera i članova startap timova zajedno će raditi i razvijati svoje inovativne ideje i rešenja.

Otvaranje centra početkom juna

Osim brojnih pogodnosti i novih sadržaja koji sežu mnogo dalje od infrastrukturnih i servisnih, nove stanare ili posetioce u centru grada očekuje i mnogo različitih događaja i aktivnosti, namenjenih osnaživanju i umrežavanju cele zajednice. Pored toga, predstavnici startapa i mladi preduzetnici svoj svet inovacija nastojaće da približe i najmlađima – te da osnaže žene da uđu u svet informacionih tehnologija i tehnološkog preduzetništva.

Otvaranje centra planirano je za početak juna, a do tada svi startap timovi i IT frilenseri koji žele da rade pod krovom ICT Hub-ovog igrališta namenjenog inovacijama prijave mogu naći na zvaničnom sajtu posebno namenjenom za najnoviji Playground prostor.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.