ICT Hub Playground: Novih 650 kvadrata za startape i frilensere

ICT Hub Playground: Novih 650 kvadrata za startape i frilensere u Beogradu

ICT Hub će početkom juna i zvanično otvoriti novi postor u centru grada. Centar za inovacije Playground, pored unapređenog koncepta zajedničkog rada, kroz unapređene i proširene programske aktivnosti otvara vrata sveta savremenih tehnologija i preduzetništva, okupljajući talentovane startap timove i frilensere najrazličitijih znanja iz sfere IT-ja.

ict-hub-1

Smešten u samom središtu gradskih zbivanja u ulici Kralja Milana 10, Playground će biti mesto na kome će startapi timovi, frilenseri i drugi preduzetnici zajedno stvarati, poigravati se novim tehnologijama, učiti jedni od drugih i razmenjivati ideje i iskustva – stvarajući novu vrednost i osnažujući startap i IT zajednicu naše zemlje. Tim ICT Hub-a sa svojim mentorima biće tu da kao i do sada, startap timovima koji stvaraju pod njihovim okriljem, pruži punu podršku i smernice na putu razvoja ideja.

Playground centar za inovacije nudi i nov, unapređen koncept zajedničkog rada. Ambijent koji asocira na igralište, atmosfera koja podstiče produktivnost i ne sputava kreativce, multifunkcionalnost koja prostor veoma brzo prilagođava različitim potrebama. Na preko 650 kvadratnih metara u svakom trenutku 60 frilensera i članova startap timova zajedno će raditi i razvijati svoje inovativne ideje i rešenja.

Otvaranje centra početkom juna

Osim brojnih pogodnosti i novih sadržaja koji sežu mnogo dalje od infrastrukturnih i servisnih, nove stanare ili posetioce u centru grada očekuje i mnogo različitih događaja i aktivnosti, namenjenih osnaživanju i umrežavanju cele zajednice. Pored toga, predstavnici startapa i mladi preduzetnici svoj svet inovacija nastojaće da približe i najmlađima – te da osnaže žene da uđu u svet informacionih tehnologija i tehnološkog preduzetništva.

Otvaranje centra planirano je za početak juna, a do tada svi startap timovi i IT frilenseri koji žele da rade pod krovom ICT Hub-ovog igrališta namenjenog inovacijama prijave mogu naći na zvaničnom sajtu posebno namenjenom za najnoviji Playground prostor.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.