Hyperloop One uspešno završava DevLoop tunel za generalno testiranje kapsule

Nakon serije početnih testiranja i ispitivanja elektro-magnetnog pogona, kompanija Hyperloop One uspešno sprovodi izgradnju prve probne deonice tunela sa vakumom 'DevLoop' koji će poslužiti za prvo generalno testiranje ovog prevoznog sistema - pre nego što i zvanično krene u komercijalnu upotrebu, prvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

hyperloop-glavna

Cilj kompanije jeste da se već u prvoj polovini ove godine obava generalna testiranja Hyperloop-a koji je projektovan za maksimalnu brzinu od 1.000 Km/h.  Naime, testiranja bi trebalo da se obave na 500 metara dugačkom DevLoop-u, kako bi inženjeri prikupili sve relevantne podatke i informacije radi potencijalnih ispravki – pre nego što sistem bude prvi put komercijalno instaliran u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na potezu između dva najveća grada, Abu Dabija i Dubaija.

Podsećanja radi, Hyperloop je još prošle godine u maju mesecu prvi put uspešno testirao elektro-magnetni pogon, takođe u Nevadi, ali na otvorenoj i nešto kraćoj stazi. Iako su se u kompaniji nakon testiranja suočavali sa značajnim promenama na samom projektu alii drugim problemima, CEO Hyperloopa Rob Lojd dodao je da su trenutno svi napori i trud usmereni ka ovoj tehnologiji, njenoj realnosti i uspešnoj instalaciji za prva zvanična putovanja, prenosi TechCrunch.

hyperloopHyperloop
Izgradnja DevLoop tunela u pustinji Nevada.

Sa dva sata na 12 minuta – što da ne

Sve prednosti ovog projekta, za koji je još ranije podignuta investicija od 80 miliona dolara, najbolje se ogledaju u vremenu koje je potrebo da se pređe distanca između dva pomenta grada u UAE, a brzina od skoro jednog maha, omogućila bi da se putovanje od dva sata smanji na svega 12 minuta. Ipak, kompanija planira da se putem ovog prevoznog sistema na početku uglavnom transportuje roba uz korišćenje maksimalnih brzina – dok bi putnici sve prednosti Hyperloopa trbalo da isprobaju nešto kasnije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Quantox otvorio kancelariju u Novom Sadu – petu posle Beograda, Niša, Kragujevca i Čačka

Sa ciljem privlačenja lokalnog kadra, sve veći broj domaćih IT kompanija otvara svoje kancelarije širom Srbije nudeći budućim kolegama mogućnost rada iz rodnog grada.

Kolumna

TripAdvisor marketing: Kako da vaš hotel ‘dominira’ na osnovu iskustva posetilaca

U ugostiteljstvu se oduvek znalo da je zadovoljni gost najbolja reklama, kao i da su najbolji gosti oni koji dođu putem preporuke.

Internet marketing

Da li su platforme za influensere samo ‘hype’ koji prolazi – poput WoM servisa?

Sećate se 2014. godine i tada aktuelnih 'word of mouth' platformi (iPyro, Beeshaper i drugi) - alata za spajanje brendova i njihovih vernih korisnika kao najboljih kanala za promociju? Danas, pak, imamo platforme za spajanje influensera i brendova, a mi se pitamo da li će ovi servisi završiti kao i njihovi prethodnici?

Propustili ste

Kultura 2.0

Šta budućnost nosi za marketinške agencije – evoluciju ili revoluciju?

Da, više do korisnika ili kupaca ne možete doći na starinski način. Ne u vreme Netflixa i adblockera. Šta agencije mogu da urade povodom toga? Evo šta kažu predstavnici vodećih agencija u regionu na Weekend Media Festivalu.

Karijere

6 stvari koje NE doprinose razvoju vaše (digitalne) karijere

Kojim god poslom da krećete da se bavite, a pogotvo digitalnim, zapamtite lekcije koje vas mogu zadržati na pravom putu.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Novost

€1.500.000 za NTP Beograd – EU preuzima finansiranje parka

Evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel, najavila je da će od sledeće godine Evropska unija preuzeti finansiranje Naučno-tehnološkog parka u Beogradu u iznosu od 1,5 miliona evra.

Tehnologija

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju za dalji razvoj ‘data security’ rešenja

CERN openlab i Comtrade produžili su saradnju potpisavši trogodišnji sporazum po kom će Comtrade biti zadužen za omogućavanje pristupa rezultatima CERN-ovih istraživanja bilo gde u svetu.

Tehnologija

Beskontaktno plaćanje u Srbiji poraslo za 154% u odnosu na prošlu godinu

Srbija iznad evropskog proseka u broju i vrednosti beskontaktnih transakcija, što dokazuje zrelost tržišta za modernija platna rešenja primerena digitalnom dobu.