HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA - 250 inženjera postaje deo grupe

HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA – 250 inženjera postaje deo grupe

Kompanija HTEC koja se bavi konsaltingom, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu i sa sadašnjim sedištem u San Francisku, akvizirala je kompaniju SYRMIA iz Beograda.

Ovom akvizicijom HTEC proširuje svoj tim u Srbiji i Bosni i Hercegovini i kapacitete u oblasti veštačke inteligencije, mašinskog učenja i embedded softverskog inženjerstva, stvarajući dodatnu vrednost i nove mogućnosti za klijente i zaposlene obe kompanije.

Timu pomenute kompanije pridružiće se 250 vrhunskih inženjera iz kompanije SYRMIA, sa iskustvom u različitim oblastima i sa fokusom na embedded softvere, mašinsko učenje i razvijanje naprednih tehnologija u automobilskoj industriji i multimediji.

Štaviše, SYRMIA je osnovana u Novom Sadu, 2018. godine, a razvojne centre ima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Banja Luci. Takođe, kompanija poseduje visok stepen ekspertize u domenu mašinskog učenja i razvoja embedded softvera, sa fokusom na primene u različitim oblastima i industrijama. Komentarišući pomenutu akviziciju, oglasio se i Đorđe Simić, operativni direktor kompanije SYRMIA, koji je istakao sledeće:

Veoma smo zadovoljni što smo ovim strateškim partnerstvom udružili snage sa HTEC-om. Ova akvizicija predstavlja značajan korak na našem razvojnom putu, jača našu ekspertizu i osnažuje nas da razvijamo još inovativnija i tehnološki naprednija rešenja za svoje klijente. Saradnja naše dve kompanije nosi ogroman potencijal, kako za naše klijente, tako i za zaposlene.

Ostajemo verni svojim osnovnim vrednostima i sa velikim entuzijazmom pravimo zajedničke planove za budućnost. Sa nestrpljenjem očekujem predstojeći dinamičan period koji ova transformacija donosi i uspehe koji će proisteći iz ove saradnje.

HTEC/Bojan Stanojević 

Od startapa do kompanije koja posluje u više država

Globalni uspeh obe kompanije rezultat je njihove sposobnosti da privuku izuzetne talente i profesionalce, kao i da obezbede vrhunske usluge svojim klijentima, od startapa do Fortune 500 kompanija. HTEC i SYRMIA dele istu viziju – žele da postanu najbolja platforma za profesionalno napredovanje i razvoj karijera svojih zaposlenih. Suosnivač i generalni direktor kompanije HTEC Aleksandar Čabrilo kaže da se raduje što je SYRMIA postala integralni deo ove kompanije, dodajući više detalja:

Ovo partnerstvo je deo šire strategije ekspanzije i ulaganja u jačanje kapaciteta u veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju. Zajednički ćemo širiti kapacitete u osnovnim inženjerskim tehnologijama kao što su razvoj embedded softvera i mašinsko učenje.

Ovo će nam omogućiti da klijentima isporučujemo još naprednija rešenja, posebno u multimediji i automobilskoj industriji. Kao tim ostajemo posvećeni tome da, sa jedne strane, obezbedimo uslove za profesionalni razvoj vrhunskih talenata koje zapošljavamo širom sveta, a sa druge, da našim klijentima i dalje omogućavamo da, koristeći najnovije tehnologije, brzo inoviraju svoje poslovanje u veoma dinamičnom okruženju. 

HTEC i SYRMIA bave se razvojem sofisticiranih digitalnih proizvoda i pružaju usluge razvoja hardvera i softvera najpoznatijim svetskim high-tech kompanijama, perspektivnim startapima i globalnim preduzećima u najrazličitijim industrijama i delovima sveta, rešavajući neke od najtežih inženjerskim problema i kreirajući digitalne proizvode sledeće generacije.

Podsetimo, HTEC je osnovan 2008. godine, kao startap, u tehnološkom inkubatoru Univerziteta u Beogradu. Danas HTEC privlači najveće inženjerske talente širom Jugoistočne Evrope, i prisutan je na 23 lokacije širom sveta. Razvojni centri nalaze se u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Subotici, Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Segedinu, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu.

Sedište kompanije je u Silicijumskoj dolini, a poslovna predstavništva i timovi koji se bave dizajnom digitalnih proizvoda su u Londonu, Njujorku, Amsterdamu, Stokholmu, Geteborgu i Mineapolisu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Pulsar istraživanje: Do sada uloženo €1,7 milijardi u ‘fintech’ startape na Balkanu

Uspešni 'fintech' startapi privlače investicije na balkanski region, što doprinosi ekonomskom rastu. Istraživanje ovog tržišta na Balkanu analizirao je Pavel Korolev, CEO Pulsar VC fonda.

Tehnologija

Heapcon 2024 o tehnološkim inovacijama koje oblikuju budućnost

Heapcon, vodeća međunarodna tehnološka konferencija u Balkanskom regionu, vraća se u Beograd sa još boljim sadržajem iz tech industrije.

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.