HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA - 250 inženjera postaje deo grupe

HTEC akvizirao kompaniju SYRMIA – 250 inženjera postaje deo grupe

Kompanija HTEC koja se bavi konsaltingom, softverskim inženjerstvom i razvojem digitalnih proizvoda, osnovana u Beogradu i sa sadašnjim sedištem u San Francisku, akvizirala je kompaniju SYRMIA iz Beograda.

Ovom akvizicijom HTEC proširuje svoj tim u Srbiji i Bosni i Hercegovini i kapacitete u oblasti veštačke inteligencije, mašinskog učenja i embedded softverskog inženjerstva, stvarajući dodatnu vrednost i nove mogućnosti za klijente i zaposlene obe kompanije.

Timu pomenute kompanije pridružiće se 250 vrhunskih inženjera iz kompanije SYRMIA, sa iskustvom u različitim oblastima i sa fokusom na embedded softvere, mašinsko učenje i razvijanje naprednih tehnologija u automobilskoj industriji i multimediji.

Štaviše, SYRMIA je osnovana u Novom Sadu, 2018. godine, a razvojne centre ima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Banja Luci. Takođe, kompanija poseduje visok stepen ekspertize u domenu mašinskog učenja i razvoja embedded softvera, sa fokusom na primene u različitim oblastima i industrijama. Komentarišući pomenutu akviziciju, oglasio se i Đorđe Simić, operativni direktor kompanije SYRMIA, koji je istakao sledeće:

Veoma smo zadovoljni što smo ovim strateškim partnerstvom udružili snage sa HTEC-om. Ova akvizicija predstavlja značajan korak na našem razvojnom putu, jača našu ekspertizu i osnažuje nas da razvijamo još inovativnija i tehnološki naprednija rešenja za svoje klijente. Saradnja naše dve kompanije nosi ogroman potencijal, kako za naše klijente, tako i za zaposlene.

Ostajemo verni svojim osnovnim vrednostima i sa velikim entuzijazmom pravimo zajedničke planove za budućnost. Sa nestrpljenjem očekujem predstojeći dinamičan period koji ova transformacija donosi i uspehe koji će proisteći iz ove saradnje.

HTEC/Bojan Stanojević 

Od startapa do kompanije koja posluje u više država

Globalni uspeh obe kompanije rezultat je njihove sposobnosti da privuku izuzetne talente i profesionalce, kao i da obezbede vrhunske usluge svojim klijentima, od startapa do Fortune 500 kompanija. HTEC i SYRMIA dele istu viziju – žele da postanu najbolja platforma za profesionalno napredovanje i razvoj karijera svojih zaposlenih. Suosnivač i generalni direktor kompanije HTEC Aleksandar Čabrilo kaže da se raduje što je SYRMIA postala integralni deo ove kompanije, dodajući više detalja:

Ovo partnerstvo je deo šire strategije ekspanzije i ulaganja u jačanje kapaciteta u veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju. Zajednički ćemo širiti kapacitete u osnovnim inženjerskim tehnologijama kao što su razvoj embedded softvera i mašinsko učenje.

Ovo će nam omogućiti da klijentima isporučujemo još naprednija rešenja, posebno u multimediji i automobilskoj industriji. Kao tim ostajemo posvećeni tome da, sa jedne strane, obezbedimo uslove za profesionalni razvoj vrhunskih talenata koje zapošljavamo širom sveta, a sa druge, da našim klijentima i dalje omogućavamo da, koristeći najnovije tehnologije, brzo inoviraju svoje poslovanje u veoma dinamičnom okruženju. 

HTEC i SYRMIA bave se razvojem sofisticiranih digitalnih proizvoda i pružaju usluge razvoja hardvera i softvera najpoznatijim svetskim high-tech kompanijama, perspektivnim startapima i globalnim preduzećima u najrazličitijim industrijama i delovima sveta, rešavajući neke od najtežih inženjerskim problema i kreirajući digitalne proizvode sledeće generacije.

Podsetimo, HTEC je osnovan 2008. godine, kao startap, u tehnološkom inkubatoru Univerziteta u Beogradu. Danas HTEC privlači najveće inženjerske talente širom Jugoistočne Evrope, i prisutan je na 23 lokacije širom sveta. Razvojni centri nalaze se u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Subotici, Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Segedinu, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu.

Sedište kompanije je u Silicijumskoj dolini, a poslovna predstavništva i timovi koji se bave dizajnom digitalnih proizvoda su u Londonu, Njujorku, Amsterdamu, Stokholmu, Geteborgu i Mineapolisu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.