Groupon traži developere i programere u Nišu

Groupon traži developere i programere u Nišu

Pravo iz Silicijumske doline, danas u sutra u Nišu će boraviti viši potpredsednik Groupona i serijski preduzetnik - Hong Bui. On će tokom dva dana biti u potrazi za talentovanim programerima koji bi se pridružili njihovoj kancelariji u Berlinu, dok će u petak biti organizovan i neformalni koktel kao prilika za upoznavanje.

nis_groupon

Bui, sa više od 28 godina preduzetničkog iskustva, bio je jedan od prvih developera za Apple 1987. godine, te ključna figura za upostavljanje „plug-and-play“ standarda koji milioni korisnika danas koriste i ne razmišljajući o tome. Nakon osam godina provedenih u ovoj kompaniji, Hong Bui je prešao u Sun Microsystems, a radio je i u Amazonu, te osnovao kompanije poput Visto i Memeo koje su kasnije imale i uspešne izlaze.

Hong i njegov tim iz kompanije Groupon posetiće Niš prevashodno u potrazi za talentom, pri čemu bi nekoliko IT profesionalaca Srbije moglo da dobije poziv za rad u njihovoj evropskoj kancelariji koja se nalazi u Berlinu. Petak je rezervisan za neformalni networking koktel koji će se održati u Kupina bioskopu tj. coworking prostoru po imenu Deli.

Prva od mnogobrojnih poseta

U izjavi za Netokraciju, Philip Bay, osnivač kompanije Clean Earth Capital koja i dovodi ovog serijskog preduzetnika u Niš, izjavio je:

Ovo je njihova prva poseta, ali predstavlja odličnu polaznu tačku za buduće događaje i posete Nišu radi uspostavljanja kontakta sa lokalnim talentom.

Grupon i Hui će intervjuisati nekoliko izabranih kandidata tokom petka, dok pozivaju sve senior developere i programere zainteresovane za potencijalni rad, da pošalju svoj CV u toku današnjeg dana na office@cleanearthcapital.com.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.