HelloWorld.rs, novi sajt posvećen poslovima u IT industriji

Infostud predstavio HelloWorld.rs, novi sajt posvećen poslovima u IT industriji

Jedna od najpoznatijih domaćih IT kompanija, Infostud, predstavila je danas specijalizovani sajt namenjen svima koji traže posao i informacije o zaposlenju iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Po imenu HelloWorld.rs, sajt u startu nudi veliki izbor poslova, ali i propratni sadržaj namenjen zainteresovanim kandidatima.

infostud

Na adresi HelloWorld.rs od danas možete pronaći više od 400 otvorenih pozicija iz oblasti IT industrije u Srbiji. U pitanju je interkompanijski projekat na kome se radilo prethodnih meseci, sa ciljem izdvajanja poslova iz ove oblasti na zasebno mesto kako bi se odgovorilo na sve učestalije potrebe IT kompanija za specijalizovanim kadrom.

Pored oglasa za posao, na raspolaganju su i informacije o kompanijama koje raspisuju oglase, a ostavljena je i mogućnost komentarisanja različitog sadržaja – kako bi zapošljavanje bilo što transparentnije. Iz Infostuda napominju da je jedna od najvećih prednosti pomenutog sajta to što zainteresovani kandidati, pored velikog broja raspisanih poslova, mogu brzo i lako da se informišu o poslovanju kompanija, njihovoj kulturi poslovanja, ali i proizvodima na kojima su radili u prošlosti.

Korisnici mogu lako da pretraže informacije vezane za kompaniju – podatke sa APR-a, informacije o profitu i broju zaposlenih, galeriju slika i lokaciju, kao i članke u kojima se kompanija do sada spominjala. Sve ovo, zaokružuje sliku o zapošljavanju u IT sektoru u Srbiji.

Za razliku od sličnih sajtova, HelloWorld.rs prikazuje detaljne izveštaje o kompanijama zasnovane na javno dostupnim informacijama
Za razliku od sličnih sajtova, HelloWorld.rs prikazuje detaljne izveštaje o kompanijama zasnovane na javno dostupnim informacijama

Lakše apliciranje uz ‘cloud’ platformu

Iz Infostuda kažu da će se novi sajt fokusirati na čitavu zajednicu, pružajući informacije o različitim okupljanjima i konferencijama, ali i posebnu kolumnu gde će programeri, dizajneri i kandidati iz oblasti marketinga moći da čuju novosti i tako ostanu u toku sa industrijom. Pored mnogobrojnih noviteta, poznata Internet grupacija predstavila je i cloud platformu kao sastavni deo sajta, koja omogućava lako smeštanje dokumenata poput CV-ja, motivacionog pisma i slično.

Sa više od 400 raspisanih pozicija, iz Infostuda napominju da servis u ovom trenutku prikazuje i poslove sa matičnog sajta (poslovi.infostud.com). Ipak, i pored izuzetno velikog broja otvorenih radnih mesta, glavni problem koji nastavlja da muči domaće i inostrane IT kompanije koje posluju u Srbiji jeste manjak stručnog kadra, te deficit školovanih stručnjaka iz različitih oblasti.

Više informacija o otvorenim IT pozicijama pogledajte na HelloWorld.rs.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.