HelloWorld.rs, novi sajt posvećen poslovima u IT industriji

Infostud predstavio HelloWorld.rs, novi sajt posvećen poslovima u IT industriji

Jedna od najpoznatijih domaćih IT kompanija, Infostud, predstavila je danas specijalizovani sajt namenjen svima koji traže posao i informacije o zaposlenju iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Po imenu HelloWorld.rs, sajt u startu nudi veliki izbor poslova, ali i propratni sadržaj namenjen zainteresovanim kandidatima.

infostud

Na adresi HelloWorld.rs od danas možete pronaći više od 400 otvorenih pozicija iz oblasti IT industrije u Srbiji. U pitanju je interkompanijski projekat na kome se radilo prethodnih meseci, sa ciljem izdvajanja poslova iz ove oblasti na zasebno mesto kako bi se odgovorilo na sve učestalije potrebe IT kompanija za specijalizovanim kadrom.

Pored oglasa za posao, na raspolaganju su i informacije o kompanijama koje raspisuju oglase, a ostavljena je i mogućnost komentarisanja različitog sadržaja – kako bi zapošljavanje bilo što transparentnije. Iz Infostuda napominju da je jedna od najvećih prednosti pomenutog sajta to što zainteresovani kandidati, pored velikog broja raspisanih poslova, mogu brzo i lako da se informišu o poslovanju kompanija, njihovoj kulturi poslovanja, ali i proizvodima na kojima su radili u prošlosti.

Korisnici mogu lako da pretraže informacije vezane za kompaniju – podatke sa APR-a, informacije o profitu i broju zaposlenih, galeriju slika i lokaciju, kao i članke u kojima se kompanija do sada spominjala. Sve ovo, zaokružuje sliku o zapošljavanju u IT sektoru u Srbiji.

Za razliku od sličnih sajtova, HelloWorld.rs prikazuje detaljne izveštaje o kompanijama zasnovane na javno dostupnim informacijama
Za razliku od sličnih sajtova, HelloWorld.rs prikazuje detaljne izveštaje o kompanijama zasnovane na javno dostupnim informacijama

Lakše apliciranje uz ‘cloud’ platformu

Iz Infostuda kažu da će se novi sajt fokusirati na čitavu zajednicu, pružajući informacije o različitim okupljanjima i konferencijama, ali i posebnu kolumnu gde će programeri, dizajneri i kandidati iz oblasti marketinga moći da čuju novosti i tako ostanu u toku sa industrijom. Pored mnogobrojnih noviteta, poznata Internet grupacija predstavila je i cloud platformu kao sastavni deo sajta, koja omogućava lako smeštanje dokumenata poput CV-ja, motivacionog pisma i slično.

Sa više od 400 raspisanih pozicija, iz Infostuda napominju da servis u ovom trenutku prikazuje i poslove sa matičnog sajta (poslovi.infostud.com). Ipak, i pored izuzetno velikog broja otvorenih radnih mesta, glavni problem koji nastavlja da muči domaće i inostrane IT kompanije koje posluju u Srbiji jeste manjak stručnog kadra, te deficit školovanih stručnjaka iz različitih oblasti.

Više informacija o otvorenim IT pozicijama pogledajte na HelloWorld.rs.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.