DaFED #49: Menjaj kada možeš, ne kada moraš

Menjaj kada možeš, ne kada moraš

Posle uspešnih radionica i kraće pauze, na već poznatoj lokaciji, u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, publika je imala priliku da posluša lično iskustvo i put Huan Karlosa Karere, direktora marketinga i prodaje u kompaniji Intel. 49. DaFED okupljanje potražilo je odgovor na pitanje kako postati i ostati lider kada kompanija promeni biznis model.

Predrag Pavlov / DaFED

Huan Karlos Karera je svoju karijeru započeo kao industrijski i sistemski inženjer, ali je nastavio putem menadžmenta i marketinga. Sa više od preko 15 godina iskustva radeći na različitim projektima i u različitim industrijama, Karera je sa publikom podelio znanje i iskustvo koje je stekao na poziciji lidera.

Šta znači raditi stvari drugačije?

To je i prvo pitanje na koje je Karera dao odgovor – kako izgleda kada lider mora da donese promene u poslovnom okruženju koje je naviklo na “tradicionalnije” oblike poslovanja?

Kako izgleda menjati stvari koje se nisu menjale 25 godina? Liderstvo je uvek aktuelna tema, međutim, priča o lideru dobija posve novu dimenziju kada se ispriča u kontekstu dešavanja u kompaniji koja prolazi kroz velike poslovne izazove.

Svaki lider se suočava sa naizgled istim preprekama, ali od poslovnog okruženja zavisi kako i kada će donositi odluke jer promene ne utiču samo na zaposlene, već i klijente. Karera poručuje:

Menjaj kada možeš, ne kada moraš.

Koliko je i sama podrška menadžmenta nedovoljna ukoliko ne postoji zdrava komunikacija i transparentnost? Kako komunicirati prave vrednosti u timu? Kako se izboriti sa sumnjama zaposlenih koji su skloni da preispitivaju svaku odluku lidera?

I gde je granica između posla, obaveza i privatnog života? Poslušajte Karlosovo predavanje i procenite sami.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Ostala zanimljiva predavanja sa DaFED okupljanja možete pogledati na YouTube kanalu organizacije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Novost

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!