DaFED #49: Menjaj kada možeš, ne kada moraš

Menjaj kada možeš, ne kada moraš

Posle uspešnih radionica i kraće pauze, na već poznatoj lokaciji, u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, publika je imala priliku da posluša lično iskustvo i put Huan Karlosa Karere, direktora marketinga i prodaje u kompaniji Intel. 49. DaFED okupljanje potražilo je odgovor na pitanje kako postati i ostati lider kada kompanija promeni biznis model.

Predrag Pavlov / DaFED

Huan Karlos Karera je svoju karijeru započeo kao industrijski i sistemski inženjer, ali je nastavio putem menadžmenta i marketinga. Sa više od preko 15 godina iskustva radeći na različitim projektima i u različitim industrijama, Karera je sa publikom podelio znanje i iskustvo koje je stekao na poziciji lidera.

Šta znači raditi stvari drugačije?

To je i prvo pitanje na koje je Karera dao odgovor – kako izgleda kada lider mora da donese promene u poslovnom okruženju koje je naviklo na “tradicionalnije” oblike poslovanja?

Kako izgleda menjati stvari koje se nisu menjale 25 godina? Liderstvo je uvek aktuelna tema, međutim, priča o lideru dobija posve novu dimenziju kada se ispriča u kontekstu dešavanja u kompaniji koja prolazi kroz velike poslovne izazove.

Svaki lider se suočava sa naizgled istim preprekama, ali od poslovnog okruženja zavisi kako i kada će donositi odluke jer promene ne utiču samo na zaposlene, već i klijente. Karera poručuje:

Menjaj kada možeš, ne kada moraš.

Koliko je i sama podrška menadžmenta nedovoljna ukoliko ne postoji zdrava komunikacija i transparentnost? Kako komunicirati prave vrednosti u timu? Kako se izboriti sa sumnjama zaposlenih koji su skloni da preispitivaju svaku odluku lidera?

I gde je granica između posla, obaveza i privatnog života? Poslušajte Karlosovo predavanje i procenite sami.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Ostala zanimljiva predavanja sa DaFED okupljanja možete pogledati na YouTube kanalu organizacije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Novost

Intelisale kroz reorganizaciju timova nastavlja da unapređuje svoje proizvode i usluge

Šta se dešava kada kompanija dobije veći broj klijenata i prepozna nove potrebe tržišta kao priliku za razvoj? O ovim temama razgovaramo sa Novakom Cvjetanom, novim Head of Engineering u kompaniji Intelisale.

Startapi i poslovanje

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.

Kultura 2.0

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Startapi i poslovanje

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Tehnologija

Izabrali smo top 10 gedžeta koje možete kupiti na popustu za ‘Crni petak’

Black Friday je zvanično stigao, a sa njim i sniženja u mnogim prodavnicama širom sveta. Kao i uvek, odlučili smo da vam predstavimo najzanimljivije gedžete koje možete kupiti u toku ovog 'praznika' sniženja.

Intervju

IT-jevcima je danas teže da promene posao, a kada to čine najbitnija stavka im je – stabilnost

Magdalina Čivović, Tech Lead u kompaniji Doodle, deli svoje utiske o aktuelnim pitanjima na domaćoj tehnološkoj sceni.