Grasslamp: 'Bašta za vaš radni sto' osvanula na Kickstarteru

Grasslamp: ‘Bašta za vaš radni sto’ osvanula na Kickstarteru

Živimo u vremenu kada previše radimo, retko treniramo, a još ređe posećujemo prirodu. Umesto brze hrane i ispijenih piva, beogradski Grasslamp želi da oplemeni našu radnu površinu, te naš dom, unikatnom lampom koja uzgaja travu i druge mikro biljke - unoseći svežinu u saradnji sa modernim industrijskim dizajnom.

Tim koji stoji iza ovog proizvoda sinoć je lansirao i Kickstarter kampanju, kojom se nadaju da će prikupiti 50.000 dolara potrebnih za proizvodnju unikatne kombinacije bašte, unutrašnjeg dekora i nagrađivanog dizajna.

U svojoj osnovi, Grasslamp je uređaj koji uz pomoć LED svetla uzgaja travu i druge mikro biljke. Sve što je travkama potrebno jesu voda i svetlo, i vaša zen bašta spremna je da zablista na radnom stolu ili u vašem domu. Ovaj proizvod delo je Marka Vučkovića, industrijskog dizajnera koji je u razgovoru za Netokraciju prokomentarisao pokretanje kampanje:

Čitav tim je uzbuđen budući da danas lansiramo ideju koja je nastala još 2009. godine. Nisam odustao od nje, držao sam uz sebe, negovao je i sada je vreme da se ona vine u svet.

graslamp
Grasslamp oplemeniće vaš radni prostor i uneti mir u okruženje.

Podržite tim na Kickstarteru!

Do kraja kampanje ostalo je još 29 dana, a već je obezbeđeno više od 8.000 dolara. Vučković i njegov tim ističu da je Grasslamp savršen za prostore kojima je potrebna svežina i dodir prirode, u jednoj modernoj i prelepoj formi savršenoj za radne površine.

Budite uvereni da je ovo samo početak, želimo da izgradimo svetski brend u oblikovanju proizvoda za masovnu potrošnju. Kao veliki perfekcionista i umetnik pre svega, ideja je ispričati priču kroz industrijski dizajn, promeniti svest o svetu oko nas.

Vaš Grasslamp možete obezbediti već danas po ceni od $99 dolara (požurite, nije ostalo još mnogo slobodnih uređaja), dok će maloprodajna cena kasnije iznositi 399 dolara. Dostava je besplatna za Srbiju, Sjedinjene Američke Države i još nekoliko zemlja, a sama Kickstarter kampanja trajaće do Božića – taman da na vreme osigurate poklon koji će upotpuniti nečiji radni sto i uneti svežinu u prostor.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.