Građevinske dozvole putem Interneta početkom 2016. godine

Građevinske dozvole putem Interneta početkom 2016. godine

Elektronsko izdavanje građevinskih dozvola trebalo bi da počne u januaru iduće godine, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, poručila je da rok neće biti pomeran i zato sve opštine u Srbiji moraju biti spremne za novi sistem izdavanja pomenutih dokumenata.

dozvola_1

Kako piše N1, ministarka je na sastanku sa izvršnom direktorkom NALED-a, Violetom Jovanović, navela da je obuka zaposlenih u gradskim upravama i ministarstvu već uveliko otpočela, te da su predsednici opština detaljno informisani o svojim obavezama koje se neće odlagati. „

Inače, sve firme, kompanije ili građani koji imaju u planu da započnu određene građevinske radove, od dozvole će ih deliti samo jedan klik, a ovaj proces spada u drugu fazu primene Zakona o planiranju i izgradnji, usvojenog još u decembru mesecu prošle godine, koji je objedinjenom procedurom omogućio izdavanje ovog dokumenta za 28 dana.

Edukacija zaposlenih u opštinama

Uz moderan proces izdavanja dozvola, građani više neće morati da odlaze u opštinu i čekaju u redovima kako bi pribavili neophodnu dokumentaciju, već će zahteve za izdavanje građevinskih dozvola podnositi preko Interneta – u šta će biti uključene projektantske kuće.

Do kraja godine iz svake opštine u Srbiji jedan zaposleni zavržavaće obuku, koja će se potom nastaviti u januaru, sve dok se svih 4.000 radnika ne obuči za novi online sistem izdavanja građevinskih dozvola.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

5 razloga zašto paušalci ne veruju izmenama zakona i zašto se javno bune protiv njihovog usvajanja

Svako ko je prisustvovao otvorenim razgovorima povodom donošenja novih zakona o poslovanju i oporezivanju paušalaca ima samo jedan pridev - zapaljivo. Suprostavljene strane diskutovale su o zakonskim predlozima, a šta je to što paušalci ističu kao najveće probleme, pročitajte u nastavku ovog teksta.

Kultura 2.0

Horor priče iz industrije: Plata koja nikada nije stigla

Želite da promenite firmu jer više nema šta da vam ponudi? Ja bih, na vašem mestu, ponovo razmislio - ko zna šta vas čeka u sledećoj.

Startapi i poslovanje

Da li je zbog ‘paušala’ na pomolu novi egzodus programera i digitalnih stručnjaka?

Od svih dilema koje poslednjih mesec dana potresaju domaću IT zajednicu, jedna od najizraženijih i najstrastvenijih glasi - otići ili ostati?

Propustili ste

Internet marketing

Šta je korisnička persona i zašto je presudna za uspeh vašeg digitalnog proizvoda?

Često imam priliku da vidim kako se proizvod oblikuje u odnosu na pretpostavke o tome šta korisnicima treba. U najvećem broju slučajeva pokaže se da su one pogrešne, ali tek kada proizvod izađe na tržište. Ipak, ta situacija se može izbeći.

Startapi i poslovanje

Emitto obećava 10x veći CTR jer sadržaj plasira tamo gde su korisnici – u njihove direktne poruke

Oglašavanje putem društvenih mreža je sve skuplje, e-mail marketing ne donosi iste rezultate kao pre, pa čitava industrija traži alternativne kanale oglašavanja - među kojima su i direktne poruke. O tome zašto je 'dark social' sve popularniji, razgovaramo sa osnivačem startapa Emitto.

Startapi i poslovanje

Tesla Nation: Platforma za networking, poslove i konsultacije bila je logičan korak za Startit

Sinoć su u beogradskom Domu omladine premijerno objavljeni prvi rezultati novog projekta iza kojeg stoji SEE ICT - Tesla Nation. Vukašin Stojkov podelio je sa publikom kako će ova platforma pomoći Srbiji da se rebrendira kao 'go-to' destinacija za tehnološko znanje.

Startapi i poslovanje

Dobra ‘Employer Branding’ strategija je HR sadržaj na marketinški način

Već neko vreme polemiše se o tome kako i na koji način bi odgovornosti i zadaci HR sektora i marketinga trebalo da se preklapaju kada je Employer Branding u pitanju. Čarobne formule nema, ali ima određenih 'caka' kako da obe strane budu zadovoljne.

Kultura 2.0

Stuberi: YouTube uspeh nisu pregledi već odnos prema publici

Ako niste tinejdžer ili svoje slobodno vreme ne provodite istražujući YouTube, verovatno ne znate da domaću scenu na svakih mesec, dva zahvata prava ‘drama’. Sa druge strane, pak, stoji kanal 'Stuberi' koji prati skoro milion ljudi, a koji se ne služe tim trikovima. Oni su za Netokraciju podelili svoju priču.

Startapi i poslovanje

Domaći Teodesk omogućava interno praćenje poslovnih aktivnosti za 1.000 korisnika u Srbiji – od komunikacije do organizacije

I kompanije i mali timovi u digitalnoj industriji gotovo da ne mogu da funkcionišu bez kolaboracionih i menadžerskih aplikacija. U gomili tih softverskih rešenja, beogradski Teodesk u jednoj platformi nudi čitav niz alata koje zadovoljavaju različite poslovne potrebe jedne firme.