Najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji 2020. godine

Google Classroom, koronavirus i izbori u SAD su najtraženiji pojmovi za Srbiju na Google pretrazi u 2020. godini

Sada već tradicionalno kompanija Google je napravila veliki presek najpretraživanijih pojmova u godini na izmaku.

Među mnogobrojnim državama sveta na ovoj listi se, naravno, našla i Srbija, pa smo imali detaljan uvid po kategorijama o tome šta su naši sugrađani najviše pretraživali u ovoj godini. I, dok se pitamo šta nam sve 2021. sprema i da li ćemo bar u narednih nekoliko meseci moći makar malo da se opustimo, Google nas vraća u januar i pravi retrospektivu ove čudne 2020.

Gledajući po kategorijama kada se radi o pretrazi pojmova u Srbiji, Google nam je pokazao da su oni najpretraživaniji bili Google Classroom (što je veliko iznenađenje), koronavirus, zatim izbori u Americi, dok su se na četvrtom i petom mesu našli Kobi Brajant i Isidora Bjelica.

Među deset najpretraživanijih pojmova našli su se i NBA, zatim serije Igra sudbine i La casa de papel, dok su spisak popunili Patrijarh Irinej i izbori 2020.

Kada je reč o pretrazi u kategoriji Sportski događaji, prvih pet mesta zauzeli su: NBA, Srbija-Škotska, Roland Gaross 2020, Australian Open 2020 i US Open 2020. Dakle, tenis je dominirao u svakom slučaju, što je i očekivano.

Usled karantina povodom aktuelne pandemije, sve više ljudi se okrenulo gledanju TV serija čija je pretraga takođe bila veoma aktuelna u Srbiji. U ovoj kategoriji dominirali su serije Igra sudbine, La casa de papel, Nemoguća ljubav, Južni vetar, dok se na petom mestu našla serija Ubice mog oca.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.