Google uskoro donosi zanimljive oglase!

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Google uskoro donosi zanimljive oglase!

Kompanija iz Mountain Viewa predstaviće uskoro dve nove reklamne platforme pod nazivom ‘Customer Match’ i ‘Universal App Campaigns’, koje imaju za cilj da pomognu brendovima da svoje oglase usmere ka precizno određenoj ciljnoj grupi korisnika.

Google-ads
Oglasi za ciljnu grupu su dobrodošli sa obe strane (Izvor: engadget.com)

Kako prenosi Engadget, pomenuti alati dizajnirani su tako da pomognu kompanijama da putem korišćenja email adrese korisnika tačno plasiraju određeni oglas targetiranoj grupi, te bi se na taj način ove reklame izdvojile od bezbroj ostalih flash reklama koje se pojavljuju u okviru servisa Gmail ili na YouTubeu.

“Customers Match” alat funkcioniše na osnovu činjenice da je određeni brend prethodno sarađivao sa određenim klijentima, pa tako može postaviti njegovu email adresu u okviru search enginea pod uslovom da je ranije izvršena određena kupovina ili se klijent nalazi u okviru programa lojalnosti.

Želite baš tu aplikaciju? Google će vam je ponuditi

Ova opcija na kraju omogućava dalji pristup prikupljanju korisničkih podataka sa servisa kao što su Gmail, YouTube, ali i sa Google Play-a, kako bi se prilagodili oglasi za potrošače koji će se pojavljivati u okviru pretrage kako bi korisnici na njih radije kliknuli, umesto ignorisali, što je češći slučaj.

Sa druge strane, alat “Universal App Campaigns” takođe funkcioniše na sličan način, te se zasniva na rezultatima pretrage sa Google Play-a i YouTubea i na taj način kampanja će promovisati aplikacije za publiku koje će verovatno biti preuzete sa pomenute prodavnice. Iz Googlea najavljuju da će obe oglašivačke platfome biti lansirane i dostupne u narednim nedeljama.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.