Glasaj za najbolju ideju na Generator.rs konkursu

Glasaj za najbolju ideju na Generator.rs konkursu – nagrada publike iznosi čak 500.000 dinara

Povodom 40 godina poslovanja Societe Generale banke u Srbiji, pod sloganom 'Priključi se' pokrenuta je velika akcija podrške preduzetništvu i inovacijama. 40 najboljih preduzetničkih ideja predstavljeno je putem sajta Generator.rs, a publika bira koja će ideja odneti vrednu nagradu u iznosu od čak pola miliona dinara.

https://www.youtube.com/watch?v=9TxH6K6DNVU

U okviru platforme Generator.rs već je izabrano 40 najboljih inovacija od kojih je svaka predstavljena u video i pisanom formatu. Javnost tako može da glasa za najbolji projekat koji će osvojiti nagradu publike, pri čemu iz Societe Generale banke ističu da će u finalni izbor ući 10 projekata koji će svoje ideje predstaviti stručnom žiriju.

Glavnu nagradu, u iznosu od milion dinara, obezbeđuje Societe Generale banka. Nagrada publike iznosi 500.000 dinara, dok su fondu doprineli i partneri konkursa ICT Hub, Kupujem Prodajem i Vip mobile.

Prema pravilima takmičenja, projekti koji će se predstaviti žiriju trebalo bi da budu izvodljivi, sa planom potrebnih resursa za dalji razvoj, ali i održivi – sa potencijalom da postanu profitabilan biznis. Iz Societe Generale banke kažu da je na konkurs pristiglo čak 780 prijava, dok je stručni žiri imao težak zadatak da izabere 40 najboljih za uži krug.

Podrška preduzetništvu u Srbiji

Na pitanje Netokracije otkud ideja da se 40 godina poslovanja u Srbiji obeleži baš na ovaj način, šefica eksternih komunikacija Societe Generale banke, Ivana Todorović, kaže da su s jedne starne želeli da ovaj jubilej proslave tako što će gledati u budućnost, stvarajući sistem podrške za inovacije koje u narednim godinama mogu da izrastu u ozbiljne biznise:

Stvorila se potreba da sve ono što smo uradili na polju inovacija u poslednjih par godina strateški objedinimo. Tako se rodila platforma Generator.rs koja je pokrenuta kroz konkurs okrenut ka preduzetničkim inovacijama, bez obzira na delatnost.

Želiš da podržiš najbolje ideje? Pravac Generator.rs i glasaj za tebi najdražu!

Priključi se i pretvori akcije u inovacije

Ivana između ostalog dodaje da je Societe Generale banka strateški okrenuta ka osnaživanju preduzetništva i inovacija, te da je pre dve godine pokrenuta i saradnja sa ICT Hub-om u cilju jačanja i podsticanja startap kulture, kao i tehnološkog preduzetništva u Srbiji. Ona kaže:

Kroz partnerstvo smo uvideli da postoje različiti načini na koje možemo da sarađujemo. S jedne strane mi smo kao korporacija krenuli da razvijamo agilan način razmišljanja i metodologiju koju startapi primenjuju u svom radu, kao i njihov potpuno drugačiji stav i pogled na poslovanje.

Svakako, ova saradnja otvorila je vrata banke novim partnerima iz startap ekosistema koji razvijaju inovativne proizvode i usluge za korisnike koji ih koriste u sve razvijenijem digitalnom okruženju. Prepoznali smo nove segmente tržišta kreirajući nove proizvode i unapredili naše servise i procese.

Za kraj, naša sagovornica poziva sve čitaoce Netokracije da glasaju za najbolje ideje na sajtu Generator.rs gde su detaljno predstavljeni svi projekti, dodavši da će Generator postojati i u budućnosti kao mesto na kojem će se promovisati inicijative i događaji koji doprinose razvoju inovacija i preduzetništva.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.