Glasaj za najbolju ideju na Generator.rs konkursu

Glasaj za najbolju ideju na Generator.rs konkursu – nagrada publike iznosi čak 500.000 dinara

Povodom 40 godina poslovanja Societe Generale banke u Srbiji, pod sloganom 'Priključi se' pokrenuta je velika akcija podrške preduzetništvu i inovacijama. 40 najboljih preduzetničkih ideja predstavljeno je putem sajta Generator.rs, a publika bira koja će ideja odneti vrednu nagradu u iznosu od čak pola miliona dinara.

U okviru platforme Generator.rs već je izabrano 40 najboljih inovacija od kojih je svaka predstavljena u video i pisanom formatu. Javnost tako može da glasa za najbolji projekat koji će osvojiti nagradu publike, pri čemu iz Societe Generale banke ističu da će u finalni izbor ući 10 projekata koji će svoje ideje predstaviti stručnom žiriju.

Glavnu nagradu, u iznosu od milion dinara, obezbeđuje Societe Generale banka. Nagrada publike iznosi 500.000 dinara, dok su fondu doprineli i partneri konkursa ICT Hub, Kupujem Prodajem i Vip mobile.

Prema pravilima takmičenja, projekti koji će se predstaviti žiriju trebalo bi da budu izvodljivi, sa planom potrebnih resursa za dalji razvoj, ali i održivi – sa potencijalom da postanu profitabilan biznis. Iz Societe Generale banke kažu da je na konkurs pristiglo čak 780 prijava, dok je stručni žiri imao težak zadatak da izabere 40 najboljih za uži krug.

Podrška preduzetništvu u Srbiji

Na pitanje Netokracije otkud ideja da se 40 godina poslovanja u Srbiji obeleži baš na ovaj način, šefica eksternih komunikacija Societe Generale banke, Ivana Todorović, kaže da su s jedne starne želeli da ovaj jubilej proslave tako što će gledati u budućnost, stvarajući sistem podrške za inovacije koje u narednim godinama mogu da izrastu u ozbiljne biznise:

Stvorila se potreba da sve ono što smo uradili na polju inovacija u poslednjih par godina strateški objedinimo. Tako se rodila platforma Generator.rs koja je pokrenuta kroz konkurs okrenut ka preduzetničkim inovacijama, bez obzira na delatnost.

Želiš da podržiš najbolje ideje? Pravac Generator.rs i glasaj za tebi najdražu!

Priključi se i pretvori akcije u inovacije

Ivana između ostalog dodaje da je Societe Generale banka strateški okrenuta ka osnaživanju preduzetništva i inovacija, te da je pre dve godine pokrenuta i saradnja sa ICT Hub-om u cilju jačanja i podsticanja startap kulture, kao i tehnološkog preduzetništva u Srbiji. Ona kaže:

Kroz partnerstvo smo uvideli da postoje različiti načini na koje možemo da sarađujemo. S jedne strane mi smo kao korporacija krenuli da razvijamo agilan način razmišljanja i metodologiju koju startapi primenjuju u svom radu, kao i njihov potpuno drugačiji stav i pogled na poslovanje.

Svakako, ova saradnja otvorila je vrata banke novim partnerima iz startap ekosistema koji razvijaju inovativne proizvode i usluge za korisnike koji ih koriste u sve razvijenijem digitalnom okruženju. Prepoznali smo nove segmente tržišta kreirajući nove proizvode i unapredili naše servise i procese.

Za kraj, naša sagovornica poziva sve čitaoce Netokracije da glasaju za najbolje ideje na sajtu Generator.rs gde su detaljno predstavljeni svi projekti, dodavši da će Generator postojati i u budućnosti kao mesto na kojem će se promovisati inicijative i događaji koji doprinose razvoju inovacija i preduzetništva.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.