Glasaj za najbolju ideju na Generator.rs konkursu – nagrada publike iznosi čak 500.000 dinara

Povodom 40 godina poslovanja Societe Generale banke u Srbiji, pod sloganom 'Priključi se' pokrenuta je velika akcija podrške preduzetništvu i inovacijama. 40 najboljih preduzetničkih ideja predstavljeno je putem sajta Generator.rs, a publika bira koja će ideja odneti vrednu nagradu u iznosu od čak pola miliona dinara.

U okviru platforme Generator.rs već je izabrano 40 najboljih inovacija od kojih je svaka predstavljena u video i pisanom formatu. Javnost tako može da glasa za najbolji projekat koji će osvojiti nagradu publike, pri čemu iz Societe Generale banke ističu da će u finalni izbor ući 10 projekata koji će svoje ideje predstaviti stručnom žiriju.

Glavnu nagradu, u iznosu od milion dinara, obezbeđuje Societe Generale banka. Nagrada publike iznosi 500.000 dinara, dok su fondu doprineli i partneri konkursa ICT Hub, Kupujem Prodajem i Vip mobile.

Prema pravilima takmičenja, projekti koji će se predstaviti žiriju trebalo bi da budu izvodljivi, sa planom potrebnih resursa za dalji razvoj, ali i održivi – sa potencijalom da postanu profitabilan biznis. Iz Societe Generale banke kažu da je na konkurs pristiglo čak 780 prijava, dok je stručni žiri imao težak zadatak da izabere 40 najboljih za uži krug.

Podrška preduzetništvu u Srbiji

Na pitanje Netokracije otkud ideja da se 40 godina poslovanja u Srbiji obeleži baš na ovaj način, šefica eksternih komunikacija Societe Generale banke, Ivana Todorović, kaže da su s jedne starne želeli da ovaj jubilej proslave tako što će gledati u budućnost, stvarajući sistem podrške za inovacije koje u narednim godinama mogu da izrastu u ozbiljne biznise:

Stvorila se potreba da sve ono što smo uradili na polju inovacija u poslednjih par godina strateški objedinimo. Tako se rodila platforma Generator.rs koja je pokrenuta kroz konkurs okrenut ka preduzetničkim inovacijama, bez obzira na delatnost.

Želiš da podržiš najbolje ideje? Pravac Generator.rs i glasaj za tebi najdražu!

Priključi se i pretvori akcije u inovacije

Ivana između ostalog dodaje da je Societe Generale banka strateški okrenuta ka osnaživanju preduzetništva i inovacija, te da je pre dve godine pokrenuta i saradnja sa ICT Hub-om u cilju jačanja i podsticanja startap kulture, kao i tehnološkog preduzetništva u Srbiji. Ona kaže:

Kroz partnerstvo smo uvideli da postoje različiti načini na koje možemo da sarađujemo. S jedne strane mi smo kao korporacija krenuli da razvijamo agilan način razmišljanja i metodologiju koju startapi primenjuju u svom radu, kao i njihov potpuno drugačiji stav i pogled na poslovanje.

Svakako, ova saradnja otvorila je vrata banke novim partnerima iz startap ekosistema koji razvijaju inovativne proizvode i usluge za korisnike koji ih koriste u sve razvijenijem digitalnom okruženju. Prepoznali smo nove segmente tržišta kreirajući nove proizvode i unapredili naše servise i procese.

Za kraj, naša sagovornica poziva sve čitaoce Netokracije da glasaju za najbolje ideje na sajtu Generator.rs gde su detaljno predstavljeni svi projekti, dodavši da će Generator postojati i u budućnosti kao mesto na kojem će se promovisati inicijative i događaji koji doprinose razvoju inovacija i preduzetništva.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

5 automobila renomiranih auto kuća koji su gorivo zamenili strujom

Najpoznatiji i najveći auto brendovi sve više se okreću elektro pogonu. Mercedes i Audi predstavili su na salonu u Parizu svoje prve potpuno električne automobile, dok svoj odgovor tržištu i spremaju i BMW, Jaguar i Porsche.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Tehnologija

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Propustili ste

Tehnologija

SBB predstavio EON Smart Box – pametne funkcije i 4K rezolucija sastavni deo ponude

SBB i United Grupa predstavili su danas u hotelu Metropol u Beogradu prvi 'smart box' u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima. Novi uređaj nosi naziv EON i biće dostupan već od sutra.

Novost

Google uvodi naplatu za YouTube, Google Play i druge servise – cenu snose proizvođači u EU?

Pvi put u svojoj istoriji Gugl će naplaćivati licence proizvođačima telefona u Evropi za instalaciju njegovih servisa kao što su Google Play, YouTube ili Gmail.

Analiza

Opel uhvaćen u softverskoj prevari prilikom testiranja štetnih gasova – novi dizelgejt na pomolu?

Očigledno da pojedini proizvođači automobila teškom mukom razvijaju sisteme koji će umanjiti emitovanje štetnih gasova. Nakon ogromnog skandala koji i dalje potresa VW grupaciju, varanju se priključio još jedan veliki igrač - Opel.

Kultura 2.0

Uključite se u raspravu o Centralnom registru stanovništva – bazi podataka građana Srbije

Okrugli sto o Nacrtu zakona o Centralnom registru građana održava se danas, a predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i druge zainteresovane strane raspravljaće o tome da li je sveobuhvatna evidencija o građanima na jednom mestu dobro rešenje.

Nesortirano

5 lekcija koje svaki softverski tim lider mora da savlada

Sama uloga tim lidera u različitim kompanijama ima različito značenje. Neke kompanije posmatraju ovu poziciju kao unapređenje u vidu titule, dok druge vide ovu poziciju kao novu, neizostavnu ulogu u timu. U mnogim kompanijama se ovo razlikuje čak i od projekta do projekta.

Tehnologija

Planirate da posetite Dubai? Tamo vas može voziti novi taksi bez vozača

Pitanje je vremena kada bismo samovozeće automobile mogli da vidimo na ulicama širom sveta. Prvi veliki korak ka tome, pored kompanija iz SAD-a, napravila je uprava za saobraćaj i transport u Dubaiju.