Uskoro stiže "čekiranje" u okviru tvitova

Foursquare i Twitter sarađuju: uskoro “čekiranje” u okviru tvitova

Dobra saradnja poznatih društvenih mreža, korisnicima širom sveta može da donese samo dobre i zanimljive vesti. Tako bi dogovor Foursquare-a i Twittera uskoro mogao da rezultuje opcijom dodavanja lokacije sa koje postujete tvit na vaš profil.

foursquare i twitter

Sudeći prema tekstu sa bloga Dennisa Crowely-a, jednog od osnivača Foursquare-a, ističe se da ova popularna društvena mreža sarađuje sa Twitterom, te da bi uskoro mogla da se pojavi opcija deljenja lokacija unutar samih tvitova. Pored ovoga, Dennis u svom tekstu iznosi statistike koje su krasile Foursquare poslednjih šest godina, te da je ta društvena mreža dosta naučila i usavršavala se zahvaljujući korisnicima i velikom broju check-in-ova koje su oni ostvarili.

Statistika je uglavnom nepogrešiva, a u ovom slučaju pokazuje da je putem Foursquare-a i kasnije Swarma, napravljeno skoro 7 milijardi check-in-ova koji su otkrili postojanje skoro 65 miliona različitih mesta širom sveta. Sa druge strane, napravljeno je oko 250 miliona fotografija i napisano 70 miliona saveta o objektima širom planete, što su dovoljni razlozi da ova društvena mreža zadrži veliku popularnost i u budućem periodu.

‘I nakon šest godina rada, čini se da tek počinjemo’

Da je krajnje korisna saradnja na pomolu, dokazao je i Twitter putem svog naloga, u okviru koga se nalazi kratak video koji detaljno prikazuje kako bi pomenuta funkcija mogla da izgleda. Obzirom da je Foursquare sada zasebna aplikacija koja služi više za pretragu restorana, kafića i drugih objekata, nema sumnje da će njegov mlađi brat Swarm preuzeti odgovornost za postavljanje lokacija na Twitter-u, jer je to ipak njegova primarna delatnost.

Na kraju, Crowely je putem svog bloga istakao zadovoljstvo povodom ove vesti i dodao:

Mislim da će ova vest pokazati i drugu stranu naše kompanije za koju mnogi misle da je već dovoljno poznaju. Nama je odavno jasno da je budućnost mobilne tehnologije proaktivna i krajnje personalizovana, te da je korisniku dostupan veliki broj informacija putem mobilnih uređaja koje svakodnevno koriste. Ipak, čak i nakon šest godina rada, čini se kao da tek počinjemo…

Kako bi trebalo da izgleda pomenuta funkcija kada i zvanično bude lansirana, možete pogledati u videu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Šta rade zaposleni dok HR menadžeri spavaju? Kritikuju LGBT zajednicu i leče decu SMS porukama

Koliko ste upoznati sa kulturom ćutanja, skretanja pogleda i sleganja ramena koja je nikad prisutnija u domaćoj IT zajednici?

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Prevara od 70 miliona dolara – ko je kriv?

U 36. epizodi Netokracijinog Office Talks podcasta ugostili smo novinara BIRN-a, Aleksandra Đorđevića, sa kojim smo razgovarali o Internet prevarama. Reč je o nepostojećim sajtovima za kupovinu kriptovaluta i berzama, te call centrima koji su nedavno dospeli u žižu javnosti.

Kultura 2.0

Oporezivanje digitalne imovine u Srbiji: Koje obaveze imaju fizička i pravna lica?

Do decembra 2020. godine poreski propisi nisu izričito prepoznavali digitalnu imovinu i to je vodilo nepovoljnom poreskom tretmanu transakcija koje uključuju digitalnu imovinu, ali i pravnoj nesigurnosti o tome kako se digitalna imovina oporezuje. U tekstu objašnjavamo kako sada stoje stvari po tom pitanju.

Startapi i poslovanje

Američko-srpska podcast platforma Sounder.fm osigurala novu investiciju od $2.15 miliona

Nakon prošlogodišnje investicije od 1,8 miliona dolara, ova platforma za hostovanje i laku pretragu podcasta, audio knjiga i newscasta, prikupila je još 2,15 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

NBS: U 2020. godini Srbija izvezla €1,37 milijardi ICT usluga

Sporiji rast nego u 2019. godini mogao bi biti opravdan aktuelnom pandemijom.

Novost

Program ‘Tačka povratka’ objavio vodič za lakši povratak Srba iz dijaspore u domovinu

Program za povezivanje sa srpskom dijasporom 'Tačka povratka' objavio je besplatan online 'Vodič za povratnike', namenjen građanima u dijaspori, bilo da su se već odlučili da se vrate u Srbiju, tek razmišljaju o povratku, ili ih zanimaju prilike za poslovnu saradnju.

Kultura 2.0

Platforma net.kabinet predstavlja interdisciplinarni kurs ‘Epidemija’ za srednjoškolce

Fondacija Petlja, Inicijativa 'Digitalna Srbija' i UNICEF predstavili su kurs "Epidemija" koji povezuje znanja o fenomenu epidemije iz ugla biologije, hemije, matematike i informatike. Kurs se sastoji iz tekstova, ilustracija, kvizova, a narator je glumac Miloš Biković.