Besplatni kursevi programiranja za studente iz Beograda na FON-u

Besplatni kursevi programiranja za studente iz Beograda na FON-u

Udruženje studenata informatike FONIS održaće od 12. do 16. decembra niz od dvanaest besplatnih edukativnih kurseva na Fakultetu organizacionih nauka. Projekat koji nosi naziv 'Studenti studentima' ima za cilj da inspiriše mnoge studente da rade na ličnom napretku, prošire spektar znanja i zakorače u svet IT-a upoznajući se sa najnovijim trendovima u ovoj industriji.

fonis-1

Besplatni kursevi u okviru projekata FONIS-a predstavljaju odličnu priliku za mlade programere i sve koji to žele da postanu – da steknu nova znanja i prošire postojeća u različitim oblastima informacionih tehnologija. U okviru projekta “Studenti studentima”, iskusniji akademci imaće zadatak da prenesu svoja programerska znanja mlađim kolegama.

Ono što pomenuti projekat izdvaja od drugih, jeste jedinstvena struktura i neposredna atmosfera u kojoj se polaznici podstiču da bez ustručavanja komuniciraju sa svojim predavačima i mentorima što znatno ubrzava proces usvajanja gradiva iz željenih oblasti.

Veliki izbor kurseva za sve

Sa druge strane, svi zainteresovani polaznici imaće veliki izbor od čak dvanaest kurseva koji su obuhvaćeni ovim projektom, a samo neki od njih su:

 • Divlji zapad JS-a
 • Hardver-softver interfejs i kako sve funkcioniše
 • Digitalni Marketing – ‘Osnovne i napredne tehnike oglašavanja’
 • Osnove Java programiranja
 • Web Design 101
 • Veština Programiranja
 • Django Unchained
 • Artificial Brain
 • ‘Šta će ti znanje ako ne znaš logiku’
 • Verzionisanje koda – Git i GitHub
 • Mašinsko učenje kroz programski jezik ‘R’
 • Principi i metode red teaming-a.

Iz organizacije napominju da su prijave otvorene za sve studente iz Beograda i trajaće do 6. decembra, te da ih treba na vreme popuniti s obzirom na to da je broj mesta ograničen. Više informacija o kursevima možete pronaći na zvaničnom sajtu FONIS-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

E-commerce

Kako do Internet prodavnice za manje od 24 časa?

Vladan Dobrenov pokrenuo je Cartizz kao odgovor na komplikovan i dugotrajan proces izrade web prodavnice. U razgovoru za Netokraciju otkriva nam kako servis funkcioniše i kome je namenjen.