Besplatni kursevi programiranja za studente iz Beograda na FON-u

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Besplatni kursevi programiranja za studente iz Beograda na FON-u

Udruženje studenata informatike FONIS održaće od 12. do 16. decembra niz od dvanaest besplatnih edukativnih kurseva na Fakultetu organizacionih nauka. Projekat koji nosi naziv 'Studenti studentima' ima za cilj da inspiriše mnoge studente da rade na ličnom napretku, prošire spektar znanja i zakorače u svet IT-a upoznajući se sa najnovijim trendovima u ovoj industriji.

fonis-1

Besplatni kursevi u okviru projekata FONIS-a predstavljaju odličnu priliku za mlade programere i sve koji to žele da postanu – da steknu nova znanja i prošire postojeća u različitim oblastima informacionih tehnologija. U okviru projekta “Studenti studentima”, iskusniji akademci imaće zadatak da prenesu svoja programerska znanja mlađim kolegama.

Ono što pomenuti projekat izdvaja od drugih, jeste jedinstvena struktura i neposredna atmosfera u kojoj se polaznici podstiču da bez ustručavanja komuniciraju sa svojim predavačima i mentorima što znatno ubrzava proces usvajanja gradiva iz željenih oblasti.

Veliki izbor kurseva za sve

Sa druge strane, svi zainteresovani polaznici imaće veliki izbor od čak dvanaest kurseva koji su obuhvaćeni ovim projektom, a samo neki od njih su:

 • Divlji zapad JS-a
 • Hardver-softver interfejs i kako sve funkcioniše
 • Digitalni Marketing – ‘Osnovne i napredne tehnike oglašavanja’
 • Osnove Java programiranja
 • Web Design 101
 • Veština Programiranja
 • Django Unchained
 • Artificial Brain
 • ‘Šta će ti znanje ako ne znaš logiku’
 • Verzionisanje koda – Git i GitHub
 • Mašinsko učenje kroz programski jezik ‘R’
 • Principi i metode red teaming-a.

Iz organizacije napominju da su prijave otvorene za sve studente iz Beograda i trajaće do 6. decembra, te da ih treba na vreme popuniti s obzirom na to da je broj mesta ograničen. Više informacija o kursevima možete pronaći na zvaničnom sajtu FONIS-a.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Gaming

Prve AA video igre i najava Epic Games kampusa: Šta je sve obeležilo srpsku gaming industriju u 2022.

Kao jedna od stabilnijih grana IT ekosistema u Srbiji, gaming je nastavio da beleži svoj rast i razvoj. Predikcije vezane za lokalni 'game dev' su dobre i za 2023. godinu, a mi vam donosimo pregled najznačajnijih momenata iz ove oblasti koji su obeležili prošlu godinu.

Digitalni mediji

Trendovi.co: Šta nam donosi 2023. godina iz oblasti Employer brandinga i društvenih mreža?

Sada već tradicionalno, agencija Pioniri Communications su kroz projekat Trendovi.co objavili predviđanja za ovu godinu kada su u pitanju digitalni marketing, 'event' industrija, tehnologija, PR, 'entertainment' industrija i druge srodne oblasti. Pročitajte šta smo izdvojili za vas.

Novost

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Propustili ste

Intervju

Kako je Dalibor pored pozicije Lead Data konsultanta pronašao vreme za porodični hobi i biznis

Još kada smo bili deca, mnogi su nas pitali - "Da li imaš hobi"? Čak i kada odrastemo, postanemo profesionalci, ljubav prema hobiju, ako ga zaista volimo, ostaje zauvek tu sa nama. Ovo je priča o Daliboru Lazareviću koji iako radi kao Lead Data Consultant, pronalazi vreme da proizvodi manje predmete od drveta i plastike.

Novost

Google uskladio poslovanje sa pravilima Evropske unije — šta to znači za korisnike?

Prilagođavanjem pravilima Evropske unije, kompanija Google uvodi telo za zaštitu potrošača, transparentniju prodaju i plaćanje različitim valutama.

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Novost

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.