Besplatni kursevi programiranja za studente iz Beograda na FON-u

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Besplatni kursevi programiranja za studente iz Beograda na FON-u

Udruženje studenata informatike FONIS održaće od 12. do 16. decembra niz od dvanaest besplatnih edukativnih kurseva na Fakultetu organizacionih nauka. Projekat koji nosi naziv 'Studenti studentima' ima za cilj da inspiriše mnoge studente da rade na ličnom napretku, prošire spektar znanja i zakorače u svet IT-a upoznajući se sa najnovijim trendovima u ovoj industriji.

fonis-1

Besplatni kursevi u okviru projekata FONIS-a predstavljaju odličnu priliku za mlade programere i sve koji to žele da postanu – da steknu nova znanja i prošire postojeća u različitim oblastima informacionih tehnologija. U okviru projekta “Studenti studentima”, iskusniji akademci imaće zadatak da prenesu svoja programerska znanja mlađim kolegama.

Ono što pomenuti projekat izdvaja od drugih, jeste jedinstvena struktura i neposredna atmosfera u kojoj se polaznici podstiču da bez ustručavanja komuniciraju sa svojim predavačima i mentorima što znatno ubrzava proces usvajanja gradiva iz željenih oblasti.

Veliki izbor kurseva za sve

Sa druge strane, svi zainteresovani polaznici imaće veliki izbor od čak dvanaest kurseva koji su obuhvaćeni ovim projektom, a samo neki od njih su:

 • Divlji zapad JS-a
 • Hardver-softver interfejs i kako sve funkcioniše
 • Digitalni Marketing – ‘Osnovne i napredne tehnike oglašavanja’
 • Osnove Java programiranja
 • Web Design 101
 • Veština Programiranja
 • Django Unchained
 • Artificial Brain
 • ‘Šta će ti znanje ako ne znaš logiku’
 • Verzionisanje koda – Git i GitHub
 • Mašinsko učenje kroz programski jezik ‘R’
 • Principi i metode red teaming-a.

Iz organizacije napominju da su prijave otvorene za sve studente iz Beograda i trajaće do 6. decembra, te da ih treba na vreme popuniti s obzirom na to da je broj mesta ograničen. Više informacija o kursevima možete pronaći na zvaničnom sajtu FONIS-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Novost

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.