Facebook testira novi reklamni video format, 55% prihoda ide oglašivačima

Facebook testira novi reklamni video format, 55% prihoda ide oglašivačima

Kompanija iz Menlo Parka u procesu je testiranja nove funkcije koja će biti od velikog značaja za kreatore video sadržaja. Reč je zapravo o integraciji kraćih oglašivačkih klipova na sredini određenog video snimka - dok će sa druge strane 55% prihoda od zarade Facebook nameniti oglašivačima, dok bi ostatak, odnosno 45% pripalo ovoj društvenoj mreži.

facebook-video

Naime, kako prenosi TechCrunch, takozvani mid-roll video prikaz biće dostupan nakon 20 sekundi otkako korisnik započne sa gledanjem video sadržaja koji traje 90 ili više sekundi. Ovo bi umnogome moglo da promeni dosadašnji način praćenja rezultata video pregleda još otkako je Facebook klasifikovao video preglede na svojoj platformi kao i bilo koju drugu sesiju u okviru koje korisnik pregleda video u trajanju od minimum tri sekunde.

Kada je reč o uspešnoj monetizaciji videa na Facebooku, realno je očekivati da će se oglašivači više fokusirati na izradu dužih videa u budućnosti koji bi trebalo da imaju veći efekat za razliku od kraćeg videa namenjenog korisnicima koji brzo pretražuju sadržaj na News Feedu pomenute društvene mreže.

Poslednju reč daju korisnici

Ovo bi svakako trebalo da pozitivno utiče na još jedan aspekt medijskog pristupa i poslovanja ove kompanije, a tiče se sve većih napora koje ova mreža ulaže kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti na ovoj platformi. Novi potez Facebooka svakako nije iznenađujuć, s obzirom na to da društvena mreža sve više ulaže u video, podstičući svoje korisnike da učestalije kreiraju ovu vrstu sadržaja.

Ipak, biće zanimljivo videte kako će novi format video oglašavanja biti prihvaćen od strane oglašivača ali i korisnika koji pregledaju sam video – te koliko isti može da doprinese povećanju prihoda kako Facebooku tako i brendovima koji svoje usluge i proizvode reklamiraju na ovoj društvenoj mreži.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Pulsar istraživanje: Do sada uloženo €1,7 milijardi u ‘fintech’ startape na Balkanu

Uspešni 'fintech' startapi privlače investicije na balkanski region, što doprinosi ekonomskom rastu. Istraživanje ovog tržišta na Balkanu analizirao je Pavel Korolev, CEO Pulsar VC fonda.

Tehnologija

Heapcon 2024 o tehnološkim inovacijama koje oblikuju budućnost

Heapcon, vodeća međunarodna tehnološka konferencija u Balkanskom regionu, vraća se u Beograd sa još boljim sadržajem iz tech industrije.

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.