Facebook testira novi reklamni video format, 55% prihoda ide oglašivačima

Facebook testira novi reklamni video format, 55% prihoda ide oglašivačima

Kompanija iz Menlo Parka u procesu je testiranja nove funkcije koja će biti od velikog značaja za kreatore video sadržaja. Reč je zapravo o integraciji kraćih oglašivačkih klipova na sredini određenog video snimka - dok će sa druge strane 55% prihoda od zarade Facebook nameniti oglašivačima, dok bi ostatak, odnosno 45% pripalo ovoj društvenoj mreži.

facebook-video

Naime, kako prenosi TechCrunch, takozvani mid-roll video prikaz biće dostupan nakon 20 sekundi otkako korisnik započne sa gledanjem video sadržaja koji traje 90 ili više sekundi. Ovo bi umnogome moglo da promeni dosadašnji način praćenja rezultata video pregleda još otkako je Facebook klasifikovao video preglede na svojoj platformi kao i bilo koju drugu sesiju u okviru koje korisnik pregleda video u trajanju od minimum tri sekunde.

Kada je reč o uspešnoj monetizaciji videa na Facebooku, realno je očekivati da će se oglašivači više fokusirati na izradu dužih videa u budućnosti koji bi trebalo da imaju veći efekat za razliku od kraćeg videa namenjenog korisnicima koji brzo pretražuju sadržaj na News Feedu pomenute društvene mreže.

Poslednju reč daju korisnici

Ovo bi svakako trebalo da pozitivno utiče na još jedan aspekt medijskog pristupa i poslovanja ove kompanije, a tiče se sve većih napora koje ova mreža ulaže kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti na ovoj platformi. Novi potez Facebooka svakako nije iznenađujuć, s obzirom na to da društvena mreža sve više ulaže u video, podstičući svoje korisnike da učestalije kreiraju ovu vrstu sadržaja.

Ipak, biće zanimljivo videte kako će novi format video oglašavanja biti prihvaćen od strane oglašivača ali i korisnika koji pregledaju sam video – te koliko isti može da doprinese povećanju prihoda kako Facebooku tako i brendovima koji svoje usluge i proizvode reklamiraju na ovoj društvenoj mreži.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.