Facebook testira novi reklamni video format, 55% prihoda ide oglašivačima

Facebook testira novi reklamni video format, 55% prihoda ide oglašivačima

Kompanija iz Menlo Parka u procesu je testiranja nove funkcije koja će biti od velikog značaja za kreatore video sadržaja. Reč je zapravo o integraciji kraćih oglašivačkih klipova na sredini određenog video snimka - dok će sa druge strane 55% prihoda od zarade Facebook nameniti oglašivačima, dok bi ostatak, odnosno 45% pripalo ovoj društvenoj mreži.

facebook-video

Naime, kako prenosi TechCrunch, takozvani mid-roll video prikaz biće dostupan nakon 20 sekundi otkako korisnik započne sa gledanjem video sadržaja koji traje 90 ili više sekundi. Ovo bi umnogome moglo da promeni dosadašnji način praćenja rezultata video pregleda još otkako je Facebook klasifikovao video preglede na svojoj platformi kao i bilo koju drugu sesiju u okviru koje korisnik pregleda video u trajanju od minimum tri sekunde.

Kada je reč o uspešnoj monetizaciji videa na Facebooku, realno je očekivati da će se oglašivači više fokusirati na izradu dužih videa u budućnosti koji bi trebalo da imaju veći efekat za razliku od kraćeg videa namenjenog korisnicima koji brzo pretražuju sadržaj na News Feedu pomenute društvene mreže.

Poslednju reč daju korisnici

Ovo bi svakako trebalo da pozitivno utiče na još jedan aspekt medijskog pristupa i poslovanja ove kompanije, a tiče se sve većih napora koje ova mreža ulaže kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti na ovoj platformi. Novi potez Facebooka svakako nije iznenađujuć, s obzirom na to da društvena mreža sve više ulaže u video, podstičući svoje korisnike da učestalije kreiraju ovu vrstu sadržaja.

Ipak, biće zanimljivo videte kako će novi format video oglašavanja biti prihvaćen od strane oglašivača ali i korisnika koji pregledaju sam video – te koliko isti može da doprinese povećanju prihoda kako Facebooku tako i brendovima koji svoje usluge i proizvode reklamiraju na ovoj društvenoj mreži.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Karijere

Koliko zarađuju programeri u Srbiji? Odgovor nam daje nova anketa o platama u IT industriji

Objavljeni su rezultati Fishingbooker ankete o platama za 2023. godinu, koji obuhvataju sedam sektora IT industrije. Više o rezultatima ankete, pročitajte u narednom tekstu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Intervju

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.