Gledajte Facebook Video dok listate News Feed

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Gledajte Facebook Video dok listate News Feed – uz novu opciju

Da najrazličitijim idejama izgleda nema kraja opet su nas uverili iz Facebook-a, najavivši novu opciju koja će omogućiti korisnicima da u isto vreme gledaju video sadržaj i nastave sa pregledanjem News Feed-a na ovoj društvenoj mreži.

fb_video

Kako prenosi The Next Web, iako i dalje u fazi testiranja, nova opcija se već pojavila kod nekih korisnika koji su podelili video sadržaj sa svojim prijateljima ili pratiocima. Dokaz za to jeste mala ikonica u obliku kvadrata putem koje korisnik može smanjiti video sadržaj i dobijeni prozor prebaciti u bilo koji deo ekrana pre nego što nastavi sa prelistavanjem News Feed-a.

Ova funkcija nažalost neće raditi ukoliko korisnik otvori drugu stranicu, ali je veoma zgodna ako nemate nameru da konstantno gledate jedan video od šest – sedam minuta. Nova opcija koju bi uskoro trebalo da koristi većina ljudi na Facebook-u, umnogome podseća na posebne prozore za video snimke koji se mogu izdvojiti na početni ekran kod pojedinih Android telefona.

Povećavajući angažman korisnika, Facebook postaje ozbiljna konkurencija YouTube-u (Izvor: The Next Web)
Povećavajući angažman korisnika, Facebook postaje ozbiljna konkurencija YouTube-u (Izvor: The Next Web)

Facebook vs. YouTube

Ipak, kada smo već kod video sadržaja, treba napomenuti da su iz pomenute društvene mreže odlučili da naplaćuju pregled video reklama tek nakon 10 sekundi gledanja. Prema pisanjima Wall Street Journal-a ova vest će sigurno obradovati oglašivače, ali u isto vreme pozicionirati Facebook kao konkurentniju platformu u odnosu na YouTube kada je reč o ovoj vrsti oglašavanja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Novost

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Novost

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.