Šta je Facebook izabrao kao najpopularniji 360 video sadržaj? - Netokracija.rs

Šta je Facebook izabrao kao najpopularniji 360 video sadržaj?

Otkako je dostupan još od septembra prošle godine, video od 360 stepeni je postao pravi hit na Facebooku, stavljajući u ruke izdavača moćan alat putem koga mogu kreirati ovaj VR sadržaj za svoje pratioce. Tako je šarenolik video materijal vremenom stizao iz različitih oblasti poput sporta, mode, zabave, prirodnih lepota, vesti i drugo - a upravo iz tih razloga iz ove društvene mreže su odlučili da selektuju deset najboljih 360 video materijala u tekućoj 2016. godini.

Oculus-Rift-VR

Sudeći prema listi koja je objavljena na Facebookovom Blogu, titula najpopularnijeg videa ide u ruke ABC Newsa, čiji je kreativni tim detaljno snimio stanje na njujorškom Times Squareu tokom snežne mećave koja je pogodila ovaj grad u januaru mesecu. Put do vicešampiona pronašao je video sa stranice Game of Thronesa, koji gledaoce doslovno uvodi u svet ove svetski popularne serije.

Sama lista ipak ne bi bila potpuna bez sportskih događaja, te su svoje mesto pronašli video snimci sa travnatih fudbalskih terena, jedan sa veličanstvenog Nou Campa koji prikazuje izlazak igrača Barselona i Real Madrida tokom čuvenog El Clásica i drugi sa Anfield Roada – doma fudbalera Liverpula tokom koga navijači ovog engleskog tima svi kao jedan pevaju kultnu himnu You’ll Never Walk Alone.

‘VR Headset’ za nezaboravno iskustvo

Ipak, nijedna ozbiljna produkcija ne može da prođe bez National Geographica, te je apsolutno očekivano što se ova medijska kuća pronašla među najboljim u pomenutom segmentu, prikazivajući publici niz VR 360 video snimaka ogromnog bogatstva flore i faune koje krasi našu planetu Zemlju. Podsetimo, pomenuti sadržaj omogućava korisnicima da putem pomeranja miša na računaru ili prsta na telefonu i tabletu pregledaju ovaj sferični video iz svih uglova.

Štaviše, potpuno iskustvo prilikom gledanja ovakvog materijala postiže se korišćenjem uređaja poput Oculus Rifta ili Samsung Gear VR – koji smo i sami imali priliku da isprobamo i uđemo u jedan novi svet virtuelne realnosti tokom sedmodnevnog testiranja u našoj redakciji prošlog meseca.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Dobra ‘Employer Branding’ strategija je HR sadržaj na marketinški način

Već neko vreme polemiše se o tome kako i na koji način bi odgovornosti i zadaci HR sektora i marketinga trebalo da se preklapaju kada je Employer Branding u pitanju. Čarobne formule nema, ali ima određenih 'caka' kako da obe strane budu zadovoljne.

Propustili ste

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Kultura 2.0

Retrospektiva 2019: Trendovi i događaji koji su obeležili prethodnu godinu

Još jedna zanimljiva godina polako nam se bliži kraju. Kako bismo sumirali proteklu 2019. godinu, predstavljamo vam retrospektivu ključnih događaja u prethodnih 11 meseci.

Gaming

Oni su Two Desperados, ima ih preko 30 i napravili su igru koju igra 30 miliona igrača širom sveta

Kada razvijete igru za 30 miliona ljudi predstavljate veoma respektabilno ime u rastućoj 'gaming' industriji. U ovom slučaju govorimo o beogradskoj kompaniji Two Desperados, sa čijim smo osnivačem imali priliku da razgovaramo.

Internet marketing

Kako kreirati kampanje sada kada Google Ads za Srbiju omogućava biranje mikro lokacija

Google je od nedavno omogućio oglašivačima da preko Google Ads platforme ciljaju pojedinačne gradove i regione u Srbiji. U nastavku teksta pročitajte kako to i da uradite.

Kultura 2.0

Istražujemo: Da li bi IT kompanije trebalo da odgovaraju na negativne komentare o sebi?

Radite u kompaniji i deo vašeg posla je komuniciranje sa (potencijalnim) zaposlenima? Znamo da vaš zadatak nije nimalo lak, pogotovo kada treba da odreagujete na krizu koju je izazvao nečiji negativan komentar. U tekstu koji sledi, razgovaramo kako da se postavite prema takvim komentarima i šta sa njima da radite.

Gaming

Domaća gejming scena vredna 50 do 100 miliona evra – sledi rast broja zaposlenih i dalji razvoj sektora

Organizacija 'Serbian Game Association' upoznala je domaću javnost i IT zajednicu sa stanjem u srpskoj gejming industriji za proteklu godinu.