Šta je Facebook izabrao kao najpopularniji 360 video sadržaj? - Netokracija.rs

Šta je Facebook izabrao kao najpopularniji 360 video sadržaj?

Otkako je dostupan još od septembra prošle godine, video od 360 stepeni je postao pravi hit na Facebooku, stavljajući u ruke izdavača moćan alat putem koga mogu kreirati ovaj VR sadržaj za svoje pratioce. Tako je šarenolik video materijal vremenom stizao iz različitih oblasti poput sporta, mode, zabave, prirodnih lepota, vesti i drugo - a upravo iz tih razloga iz ove društvene mreže su odlučili da selektuju deset najboljih 360 video materijala u tekućoj 2016. godini.

Oculus-Rift-VR

Sudeći prema listi koja je objavljena na Facebookovom Blogu, titula najpopularnijeg videa ide u ruke ABC Newsa, čiji je kreativni tim detaljno snimio stanje na njujorškom Times Squareu tokom snežne mećave koja je pogodila ovaj grad u januaru mesecu. Put do vicešampiona pronašao je video sa stranice Game of Thronesa, koji gledaoce doslovno uvodi u svet ove svetski popularne serije.

Sama lista ipak ne bi bila potpuna bez sportskih događaja, te su svoje mesto pronašli video snimci sa travnatih fudbalskih terena, jedan sa veličanstvenog Nou Campa koji prikazuje izlazak igrača Barselona i Real Madrida tokom čuvenog El Clásica i drugi sa Anfield Roada – doma fudbalera Liverpula tokom koga navijači ovog engleskog tima svi kao jedan pevaju kultnu himnu You’ll Never Walk Alone.

‘VR Headset’ za nezaboravno iskustvo

Ipak, nijedna ozbiljna produkcija ne može da prođe bez National Geographica, te je apsolutno očekivano što se ova medijska kuća pronašla među najboljim u pomenutom segmentu, prikazivajući publici niz VR 360 video snimaka ogromnog bogatstva flore i faune koje krasi našu planetu Zemlju. Podsetimo, pomenuti sadržaj omogućava korisnicima da putem pomeranja miša na računaru ili prsta na telefonu i tabletu pregledaju ovaj sferični video iz svih uglova.

Štaviše, potpuno iskustvo prilikom gledanja ovakvog materijala postiže se korišćenjem uređaja poput Oculus Rifta ili Samsung Gear VR – koji smo i sami imali priliku da isprobamo i uđemo u jedan novi svet virtuelne realnosti tokom sedmodnevnog testiranja u našoj redakciji prošlog meseca.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startap iz Beograda Uradi-zaradi omogućio kupovinu namirnica, šetanje ljubimaca i nabavku lekova

Uradi-zaradi koji povezuje pojedince u potrazi za zaradom sa korisnicima kojima je potrebno da im se neki kućni posao završi, pokrenuo je zaseban projekat pomoći ljudima u izolaciji usled epidemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

I pred IT-jem je recesija, ali se posao nastavlja – kao i regrutacija kadrova

Kako u praksi izgleda proces 'online' regrutovanja kadrova u toku pandemije i koliko kompanija je nastavilo da aktivno traži nove zaposlene?

Startapi i poslovanje

Podacima protiv COVID-19: Otvoren poziv za udruživanje data science inicijativa i rešenja

Online meetup 'Podacima protiv Korone' ima za cilj da dodatno podrži i ojača inicijativu iz domaće IT zajednice kako bi se na kraju pronašla rešenja i ideje radi dodatnog suzbijanja epidemije COVID-19 virusa.

Društvene mreže

Twitter: Ukinuli smo više od 8.500 naloga iz Srbije zbog organizovanog promovisanja predsednika Srbije

Pored hiljada korisničkih naloga koje je ova društvena mreža ukinula iz različitih zemalja, nalaze se i oni iz Srbije. Jedan od razloga za ovaj potez jeste promovisanje političkih partija i ličnosti, kao i narušavanje pravila ponašanja.

Startapi i poslovanje

Šta dolazak App Store prodavnice u Srbiju znači za domaće developere i korisnike?

Srbija je, nakon dugog čekanja, konačno dobila svoj App Store, a mi smo odlučili da analiziramo koje konkretne benefite i prednosti ova prodavnica donosi lokalnim developerima.

Kultura 2.0

Na portalu eZdravlje možete uraditi test samoprocene na COVID-19

Test samoprocene na virus COVID-19 počeo je da radi i u Srbiji.