Nakon Instagrama i Messenger dobija podršku za više naloga? - Netokracija.rs

Nakon Instagrama i Messenger dobija podršku za više naloga?

Proteklih godina, Facebook Messenger je znatno ‘porastao’ i postao ozbiljna komunikaciono-društvena platforma sa korisnim alatima, te je kontoverzan period njegovog osamostaljivanja sada već prošlost. Da novostima nije kraj, dokazuju i nova testiranja poznate društvene mreže na ovoj platformi, a koja se tiču integracije SMS poruka i kontrole nekoliko korisničkih naloga.

Facebook-Messenger

Kako prenosi Engadget, pojedini korisnici Android uređaja su primetili neke nove opcije na pomenutoj platformi sa dopisivanje. Po svemu sudeći, reč je o funkcijama koje trenutno prolaze kroz testnu fazu, a radi se o integraciji SMS poruka kao i podršci za kontrolu više naloga. Informacija je prvobitno bila objavljenja na sajtu Android Police, nakon čega je ubrzo stigla i zvanična potvrda iz Facebooka da ova kompanije sprema nove promene.

Povodom ove vesti oglasio se i portparol ove društvene mreže, koji je istakao da iz kompanije stalno ulažu napore kako bi kreirali nove mogućnosti za korisnike da komuniciraju lako i jednostavno sa svim svojim prijateljima na ovoj platformi – i na lakši način dobiju uvid u sve svoje konverzacije na jednom mestu.

Ova funkcija bi korisnicima znatno olakšala pregled SMS poruka, ali i pisanje odgovora na iste, jer bi se sav sadržaj nalazio na jednoj aplikaciji u posebnom odeljku, pored drugih funkcija koje Messenger nudi. Takođe, bitno je podsetiti na činjenicu da su SMS poruke još ranije bile deo Messengera, ali su povučene još pre par godina zbog lošeg procesa usvajanja od strane korisnika.

Menjanje više naloga uvek dobrodošlo

Ukoliko pogledamo prednosti koje donose konkurentske aplikacije WhatsApp, Viber ili Google Hangouts, onda je jasno da se SMS poruke polako “sele” na margine moderne komunukacije, te i ne čudi što korisnici širom sveta nisu bili previše oduševljeni njihovim prisustvom na pomenutom servisu iz Facebooka.

messenger-sms
Procurele fotke sa sajta Android Police nam ukazuju na to da bi SMS poruke trebale da budu obojene ljubičastom bojom, umesto plavom. (Izvor: Engadget)

Kada je reč o korišćenju više naloga na Messengeru, iz kompanije dodaju da glavni razlog za razvijanje ove opcije leži u tome da milioni korisnika širom sveta pozajmljuju svoje telefone članovima porodica ili prijateljima kako bi se na kratko prijavili i pregledali poruke na pomenutom servisu. Ali sa druge strane, proces ponovnog logovanja na privatni profil, zna da bude zamarajuć.

Ukoliko zaživi, nova funkcija bi sigurno značila community menadžerima koji bi lako prelazili između privatnih i poslovnih naloga na Messengeru, što bi znatno uticalo na uštedu vremena. Ipak, još nije jasno kada bi ove novine i zvanično postale dostupne – tako da ne bi bilo iznenađujuće ukoliko uskoro ugledamo neke promena na našim pametnim telefonima i tabletima.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Startapi i poslovanje

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.