Facebook ukida obaveštenja o izmenjenim postovima?

Facebook ukida obaveštenja o izmenjenim postovima?

Naknadno uređivanje postova objavljenih na Facebooku pokazao se kao odličan alat, pogotovo kada treba ispraviti slovnu grešku u našoj objavi. Ipak, iz ove društvene mreže odlučni su da ukinu notifikacije ukoliko je neko od prijatelja ili neka stranica naknadno uredila veći deo sadržaja svoje objave. Da li je ovom obaveštenju zaista kraj?

facebook-1

Podsećanja radi, kalifornijska kompanija je testiranje pomenute opcije započela još 2013. godine, koja je ubrzo i postala dostupna svim korisnicima. Naime, uređivanje postova na Facebooku se pokazalo kao veoma koristan alat kako za korisnike, ali i za community menadžere koji određene slovne greške ili one gramatičke prirode mogu jednostavno da isprave.

Svaki prepravljeni post Facebook je do sada obeležavao sa Edited oznakom, a korisnici koji su ostvarili neku interakciju sa takvim sadržajem dobijali su notifikaciju o izmenama. Kako piše Wersm, tim iz Menlo Parka rešen je da ukine opciju obaveštavanja o unetim promenama na statusu, što bi moglo da otvori niz mogućnosti oglašivačima koji bi u tom slučaju dobili veću uređivačku slobodu, ali i mogućnost da u potpunosti menjaju sadržaj svakog posta.

Facebook nije komentarisao najavljene promene

Za sada ipak nema previše informacija o tome kada bi Facebook mogao da zvanično lansira ovu promenu, ali i da li postoje neke dodatne funkcije sa kojima do sada nismo imali prilike da se upoznamo. Sa druge strane, korisnici i dalje imaju priliku da u gornjem desnom uglu kliknu na opciju Edit i tako dobiju uvid u sve unete ispravke, ali ipak ostaje pitanje kakve bi reakcije kod korisnika prouzrokovala nova izmena kada bude postala sastavni deo popularne društvene mreže.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Novost

ICT Hub pokrenuo novu online eHUB platformu za deljenje poslovnih znanja i iskustva

U cilju prilagođavanja novonastalim okolnostima, ICT Hub je lansirao online platformu za razmenu znanja o inovacijama, dizajnu poslovnih modela i transformaciji poslovanja - pod nazivom eHUB.

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.