Kreirajte statuse na Facebooku samo za News Feed - Netokracija.rs

Kreirajte statuse na Facebooku samo za News Feed

Ukoliko vam je do sada smetalo što vaši statusi od trenutka objavljivanja ostaju sačuvani na 'timelineu' profila, uskoro ćete moći vrlo lako da se rešite ovog procesa. Tako su iz Facebooka odlučili da svim korisnicima ponude novu opciju putem koje mogu odlučiti da li će se određeni post pojavljivati samo na News Feedu.

facebook-news-feed

Dobro poznati proces objavljivanja različitih statusa koji se kasnije automatski čuvaju na profilu korisnika, uskoro će dobiti novu funkciju, koju korisnik proizvoljno može izabrati. Naime, iz Facebooka su odlučili da korisnici sami selektuju šta će da kreira njihovu digitalnu istoriju na ovoj mreži, pa tokom pisanja statusa, od sada mogu da izaberu novu opciju pod nazivom “Hide From Your Timeline” – zahvaljujući kojoj će određeni post biti prikazan samo na News Feed-u.

Sa druge strane, pomenuta funkcija na Facebooku, na neki način donosi dobro poznatu karakteristiku sa Snapchata, a reč je o vremenskom intervalu prikazivanja sadržaja, koji nestaje nakon 24 sata od trenutka objavljivanja. Sličan proces se može povezati i sa novinom iz pomenute društvene mreže, te će objavljeni postovi korisnika nestajati u moru sadržaja na News Feedu, ukoliko se ne odluče da status ostane na “zidu” profila.

Nova funkcija uskoro stiže za sve!

Kako piše Tech Insider, iz Facebooka navode da je nova opcija u okviru odeljka za pisanje statusa za sada samo u fazi testiranja, te je trenutno dostupna manjoj grupi korisnika. Takođe, opcija sklanjanja statusa sa timelinea od trenutka objavljivanja je moguća još od ranije, ali nova funkcija čini da se ovaj proces uradi još lakše i brže tokom pripremanja samog posta, a na korisniku je da odluči koji potez će izabrati.

Iz društvene mreže takođe dodaju kako su se za ovaj potez odlučili na osnovu feedbacka velikog broja korisnika, koji su istakli kako pojedine postove žele da podele sa prijateljima i porodicom na News Feedu, bez čuvanja istih na svom profilu. Iako je još u procesu pripreme, ne bi bilo iznenađujuće da se nova funkcija uskoro pojavi i na profilima svih korisnika Facebooka – zato obratite pažnju sledeći put kada budete pisali status na ovoj društvenoj mreži.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.