Ukoliko vam je do sada smetalo što vaši statusi od trenutka objavljivanja ostaju sačuvani na 'timelineu' profila, uskoro ćete moći vrlo lako da se rešite ovog procesa. Tako su iz Facebooka odlučili da svim korisnicima ponude novu opciju putem koje mogu odlučiti da li će se određeni post pojavljivati samo na News Feedu.

Dobro poznati proces objavljivanja različitih statusa koji se kasnije automatski čuvaju na profilu korisnika, uskoro će dobiti novu funkciju, koju korisnik proizvoljno može izabrati. Naime, iz Facebooka su odlučili da korisnici sami selektuju šta će da kreira njihovu digitalnu istoriju na ovoj mreži, pa tokom pisanja statusa, od sada mogu da izaberu novu opciju pod nazivom “Hide From Your Timeline” – zahvaljujući kojoj će određeni post biti prikazan samo na News Feed-u.
Sa druge strane, pomenuta funkcija na Facebooku, na neki način donosi dobro poznatu karakteristiku sa Snapchata, a reč je o vremenskom intervalu prikazivanja sadržaja, koji nestaje nakon 24 sata od trenutka objavljivanja. Sličan proces se može povezati i sa novinom iz pomenute društvene mreže, te će objavljeni postovi korisnika nestajati u moru sadržaja na News Feedu, ukoliko se ne odluče da status ostane na “zidu” profila.
Facebook is letting users create posts that ONLY show up in News Feed and Search, but NOT on their profile timeline pic.twitter.com/9MAM7UcwPk
— Matt Navarra ⭐️ (@MattNavarra) June 6, 2016
Nova funkcija uskoro stiže za sve!
Kako piše Tech Insider, iz Facebooka navode da je nova opcija u okviru odeljka za pisanje statusa za sada samo u fazi testiranja, te je trenutno dostupna manjoj grupi korisnika. Takođe, opcija sklanjanja statusa sa timelinea od trenutka objavljivanja je moguća još od ranije, ali nova funkcija čini da se ovaj proces uradi još lakše i brže tokom pripremanja samog posta, a na korisniku je da odluči koji potez će izabrati.
Iz društvene mreže takođe dodaju kako su se za ovaj potez odlučili na osnovu feedbacka velikog broja korisnika, koji su istakli kako pojedine postove žele da podele sa prijateljima i porodicom na News Feedu, bez čuvanja istih na svom profilu. Iako je još u procesu pripreme, ne bi bilo iznenađujuće da se nova funkcija uskoro pojavi i na profilima svih korisnika Facebooka – zato obratite pažnju sledeći put kada budete pisali status na ovoj društvenoj mreži.
Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!