Kreirajte statuse na Facebooku samo za News Feed - Netokracija.rs

Kreirajte statuse na Facebooku samo za News Feed

Ukoliko vam je do sada smetalo što vaši statusi od trenutka objavljivanja ostaju sačuvani na 'timelineu' profila, uskoro ćete moći vrlo lako da se rešite ovog procesa. Tako su iz Facebooka odlučili da svim korisnicima ponude novu opciju putem koje mogu odlučiti da li će se određeni post pojavljivati samo na News Feedu.

facebook-news-feed

Dobro poznati proces objavljivanja različitih statusa koji se kasnije automatski čuvaju na profilu korisnika, uskoro će dobiti novu funkciju, koju korisnik proizvoljno može izabrati. Naime, iz Facebooka su odlučili da korisnici sami selektuju šta će da kreira njihovu digitalnu istoriju na ovoj mreži, pa tokom pisanja statusa, od sada mogu da izaberu novu opciju pod nazivom „Hide From Your Timeline“ – zahvaljujući kojoj će određeni post biti prikazan samo na News Feed-u.

Sa druge strane, pomenuta funkcija na Facebooku, na neki način donosi dobro poznatu karakteristiku sa Snapchata, a reč je o vremenskom intervalu prikazivanja sadržaja, koji nestaje nakon 24 sata od trenutka objavljivanja. Sličan proces se može povezati i sa novinom iz pomenute društvene mreže, te će objavljeni postovi korisnika nestajati u moru sadržaja na News Feedu, ukoliko se ne odluče da status ostane na „zidu“ profila.

Nova funkcija uskoro stiže za sve!

Kako piše Tech Insider, iz Facebooka navode da je nova opcija u okviru odeljka za pisanje statusa za sada samo u fazi testiranja, te je trenutno dostupna manjoj grupi korisnika. Takođe, opcija sklanjanja statusa sa timelinea od trenutka objavljivanja je moguća još od ranije, ali nova funkcija čini da se ovaj proces uradi još lakše i brže tokom pripremanja samog posta, a na korisniku je da odluči koji potez će izabrati.

Iz društvene mreže takođe dodaju kako su se za ovaj potez odlučili na osnovu feedbacka velikog broja korisnika, koji su istakli kako pojedine postove žele da podele sa prijateljima i porodicom na News Feedu, bez čuvanja istih na svom profilu. Iako je još u procesu pripreme, ne bi bilo iznenađujuće da se nova funkcija uskoro pojavi i na profilima svih korisnika Facebooka – zato obratite pažnju sledeći put kada budete pisali status na ovoj društvenoj mreži.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.