Lakše i brže slanje .GIF sadržaja od sada u Facebook komentarima

Iznenadite prijatelje uz lakše i brže slanje .GIF sadržaja u Facebook komentarima

Korisnici Facebooka uskoro bi mogli da dobiju dodatne opcije uz novi .GIF odeljak koji će postati sastavni deo komentara na ovoj mreži, a koji će doprineti bržem i lakšem slanju ovih pokretnih slika. Poklon korisnicima kompanije iz Menlo Parka dolazi upravo na 30 godišnjicu ovog formata koji je prvi put realizovan i lansiran sada već davne 1987. godine.

Iz Facebooka su odlučili da na pravi način obeleže ovaj jubilej, a kako piše TechCrunch, integracija GIF-a u komentarima za sada je još u fazi testiranja koja je otpočela pre nešto više od tri meseca. O popularnosti ovih pokretnih fotografija najbolje govori podatak da je je čak 13 milijardi GIF-ova razmenjeno putem Messengera tokom prošle godine, te da je čak 400 miliona poslato za vreme novogodišnjih praznika.

Sudeći prema dosadašnjim informacijama, pomenuta funkcija trebalo bi da omogući korisnicima da pretražuju i postavljaju adekvatan .GIF sadržaj u komentarima, koji su prethodno izabrali na nekim od najvećih baza kada je reč o ovom formatu poput sajtova Giphy ili Tenor. Kada je reč o web verziji Facebooka opcija podjednako izbacuje najpopularnije GIF-ove baš kao i na Facebook Messengeru, te je na korisnicima veliki izbor različitog sadržaja – kako bi na najkreativniji način odgovorili na određeni status.

Interaktivni News Feed kao plan Facebooka

Podsećanja radi, Facebook je još pre dve godine uveo podršku za slanje ovih pokretnih slika, međutim, otežavajuća okolnost jeste komplikovan proces postavljanja istih, te su korisnici morali da objavljuju željene linkove iz nekih drugih izvora. Nova funkcija bi trebalo da dodato ubrza sam proces slanja .GIF sadržaja – što se posebno odnosi na aplikaciju ove društvene mreže na mobilnim telefonima. Iako će biti dostupan samo za komentare, postoji mogućnost da Facebook uvede ovaj format kao sastavni deo News Feeda, upravo zbog sve učestalijih zahteva korisnika.

Uskoro ćemo lakše dolaziti do željenog .gif sadržaja sa Giphy-ja i to na Facebook komentarima.

Nije tajna da je ova ideja još ranije bila deo strategije giganta iz Menlo Parka kada je reč o promeni dizajna i funkcionalnosti News Feeda, ali iz društvene mreže su ostali neodlučni u realizaciji, upravo zbog straha na koji način bi pomenute promene uticale na izgled samog Feeda – koji je u proteklom periodu sem korisnih algoritama dobio i alate za statuse u boji kao i druge promene, dok će mesto za GIF format tek uticati na stvaranje interaktivnijeg News Feeda što je i cilj ove kalifornijske kompanije.

Rešeni da u potpunosti obeleže 30 godina od prvog GIF-a, iz Facebooka su pokrenuli čak i anketu i pitanja za korisnike kada je reč o načinu izgovaranja naziva ovog formata koji već dugi niz godina pravi podelu među velikim brojem korisnika. U svakom slučaju, ostaje nam da sačekamo naredni period kada bi i zvanično mogli da u okviru komentara na ovoj mreži jednostavno, brzo i šaljivo odgovorimo na status prijatelja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.

Propustili ste

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Bugarski Eleven sa novim fondom vrednim €60 miliona želi da se vrati investiranju u srpske startape

Treći fond deset je puta veći od fonda iz 2018. godine, a u fokusu bugarskog Elevena biće kompanije iz Rumunije, Grčke, Hrvatske i Srbije.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Društvene mreže

Facebook, Instagram i Twitter planiraju da omasove NFT sadržaj – šta to znači za korisnike?

Kompanija Meta, u ovom slučaju Instagram i Facebook, planiraju da korisnicima omoguće da kreiraju, prikazuju i prodaju NFT sadržaj u okviru svojih sistema. Štaviše, i Twitter je odlučio da počne sa prikazivanjem NFT-a što nas može uvesti u jednu novu eru društvenih mreža.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Global Infrastructure and Cloud Architect?

Svoja razmišljanja za Netokraciju deli Igor Kosanović iz kompanije STADA IT Solutions (STADA GIS Serbia).

Office Talks Podcast

Od prvog gosta do globalne booking platforme

Prethodne dve godine slušali smo i čitali kako je pandemija pokosila industriju turizma. Može li se ovaj ogromni globalni sektor oporaviti brže zahvaljujući većem uplivu tehnologija? Upravo o tome razgovaramo u 78. epizodi Office Talks podcasta sa Đorđem Jevtićem iz startapa SerbianBookers.