Facebook predstavio dva nova alata za ‘embedovanje’ videa

Facebook predstavio dva nova alata za ‘embedovanje’ video snimaka

Iz kompanije sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama ove nedelje stižu različite vesti koje se tiču određenih poboljšanja i unapređenja korisničkog iskustva, a poslednja u nizu novosti jeste lansiranje novih alata koji će proces ‘embedovanja’ raznih video snimaka sa ove društvene mreže na različitim web sajtovima, podići na jedan viši nivo.

Facebook-video-embed
Bolja interakcija sa gledaocima videa.

Kako prenosi Wersm, još od ranije je poznato da se iz Facebooka trude kako bi obezbedili kvalitetne opcije za izdavače i novinare koji koristeći video sadržaj sa ove platforme, dodatno mogu obogatiti svoju Internet stranicu i u učiniti je u isto vreme socijalno angažovanijom.

Facebook je tako predstavio dva nova alata koji mogu uticati na poboljšanje pomenutog procesa “ugrađivanja” video snimaka. Tako će korisnicima od sada na raspolaganju biti funkcije kao što su “embedded video player API” i oEmbed” podrška za sadržaj.

O čemu je zapravo reč kada govorimo o pomenutim alatima? Naime, prva od dve navedene funkcije, omogućava da se embed proces izvrši znatno jednostavnije nego što je to ranije bio slučaj a pored toga, korisnicima će na raspolaganju biti i pristup povećanoj kontroli i prilagođavanju videa baš onako kako budu želeli da se on pojavi na njihovom sajtu.

Preuzimanje sadržaja sa Facebooka lakše nego pre

Bitno je i napomenuti da će se video snimci koji su kreirani korišćenjem API-ja, takođe pojaviti na određenoj stranici sa prilagođenim promenama koja obezbeđuje bolju interakciju sa gledaocima na nekoliko nivoa, što može biti od koristi.

Sa druge strane, opcija “oEmbed” takođe utiče na pomenuto embedovanje video sadržaja, s tim što ona upravlja sa svim tehničkim detaljima potrebnim kako bi se što jednostavnije izvršilo postavljanje videa, članaka i drugih postova sa Facebooka na neku drugu platformu.

Zahvaljujući novim alatima, korišćenje materijala sa pomenute društvene mreže je sada lakše nego ikada ranije, a o novim funkcijama možete pronaći više detalja na posebnoj Facebook stranci namenjenoj developerima.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Tehnologija

Institut za veštačku inteligenciju Srbije proslavio treći rođendan — šta je sve postignuto do sada?

Institut za veštačku inteligenciju Srbije ostvario je značajan napredak u razvoju i primeni veštačke inteligencije, postavljajući temelje za buduće inovacije koje će imati dalekosežan uticaj na društvo.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.