Facebook ulazi u VR trku za video od 360 stepeni?

Facebook ulazi u VR trku za video od 360 stepeni?

Nakon što smo juče preneli vest o Flickr-u te planu kompanije da zađe u VR, stižu nam vesti i sa druge strane. Ovoga puta, u pitanju je Facebook iz koga planiraju razvoj aplikacije za pregled video sadržaja u virtuelnoj realnosti.

Facebook-VR

Inače, Facebook je krupnim korakom ušao na tržište virtuelne realnosti kupivši Oculus još prošle godine, međutim od tada nije bilo reči da kompanija radi na na bilo kakvom projektu u pomenutoj oblasti. Ipak, kako piše The Wall Street Journal, iz ove društvene mreže odlučili su da počnu sa razvijanjem aplikacije za pametne telefone, koja će uvesti korisike u jednu drugačiju dimenziju prikazivanja video sadržaja.

Prema do sada objavljenim informacijama, aplikacija bi trebalo da reprodukuje video snimke od 360 stepeni, uz pomoć multi-camera opreme, omogućujući tako korisniku da jednostavnim okretanjem telefona menja pravac kretanja i stvori utisak da se nalazi na određenoj lokaciji u videu.

Konkurencija je jaka

Treba napomenuti i da je aplikacija trenutno u ranoj fazi razvoja, te da još ne treba prognozirati njen izlazak na tržište. Čak i ako do toga bude došlo, šansu da je isprobaju, imaće u početku samo korisnici iOS i Android uređaja. Ukoliko se najave i glasine na kraju i obistine, Facebook bi tako mogao da uđe u trku sa YouTube-om koji već podržava prikaz videa od 360 stepeni.

Koliko je zapravo impresivan takav sadržaj? Zaključite i sami!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.