Lakše deljenje linkova uz novu Facebook aplikaciju

Lakše deljenje linkova uz Facebook aplikaciju

Nova verzija Facebook aplikacije za iOS koja je ažurirana ovog utorka, korisnicima sada omogućava da na jednostavniji način podele sadržaj sa web-a, i to bez napuštanja same aplikacije, što će znatno pojednostaviti čitav proces.

Facebook-share-links
Nema više lutanja po raznim izvorima na browser-u (Izvor: Mashable)

Svi dobro znamo koliko se vremena izgubi u potrazi za željenim linkovima u browser-u, koje bismo rado podelili ili poslali prijateljima. Ipak, dočekali smo da se neke stvari promene, pa sada prilikom pisanja/kreiranja statusa korisnik ima ponuđenu opciju putem koje može odabrati novi link i tako na brz i jednostavan način podeliti vest ili neki drugi sadržaj – ne napuštajući samu aplikaciji.

Kako prenosi Recode, nova funkcija šalje otvaranje browsera u zaborav, te radi na principu generisanja linkova samo ukoliko ih je već neko podelio putem Facebook-a. Uzimajući u obzri popularnosti ove društvene mreže, vrlo je verovatno da ćete naći željeni sadržaj tj. onaj članak sa Njuza ili Tarzanije!

Za sada samo iOS

Pomenuta opcija dugo je očekivana obzirom da kroz Facebook prođe ogroman broj informacija. Korisnici više neće morati da lutaju među sadržajem, što je nažalost i danas česta pojava.

Generalni direktor Facebook-a Mark Zuckerberg navodi da je ovo godina kada pretraga sadržaja mora da se poboljša, a početak tog procesa može se okarakterisati prošlogodišnjim lansiranjem “Graph Search” opcije za mobilne telefone.

Sudeći prema informacijama koje dolaze iz pomenute kompanije, nove funkcije trenutno su dostupne samo kao deo iOS aplikacije, bez reči o Android uređajima.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.