eCommerce Asocijacija Srbije traži izvršnog direktora/direktorku

eCommerce Asocijacija Srbije traži izvršnog direktora/direktorku a na jesen planira dodelu industrijskih nagrada

Osoba na poziciji izvršnog direktora pridružiće se timu u Beogradu.

Kako su nam iz eCommerce Asocijacije Srbije istakli, pomenuta pozicija je remote, ali je potrebno da budući direktor/direktorka bude u Beogradu ili okolini zbog planiranih sastanaka i događaja. Jovana Čedomirović, Communications Specialist Asocijacije, kaže da će se na ovoj poziciji najbolje uklopiti osoba koja voli digital, razume e-commerce industriju, zna kako da dođu do svih činilaca digitalnog ekosistema, razume šta znači voditi tim i ceo projekat i ima 101 ideju kako da budu bolji za celu zajednicu:

Tražimo osobu koja će biti proaktivna, predlagati promene i koordinisati sve aktivnosti izvršne kancelarije. Poželjno je da ima minimum tri godine radnog iskustva na istoj ili sličnoj poziciji. S obzirom da će se susretati sa prodajom, odnosno pregovaranjem i osmišljavanjem novih aktivnosti za akviziciju novih članova Asocijacije, potrebno je da poseduje i iskustvo u prodaji. Od budućeg kolege ili koleginice očekujemo i da poseduje dobre organizacione veštine, upravljanja vremenom i zadacima, i ima sposobnost samostalnog odlučivanja.

Jovana nam je u nastavku detaljno izložila i obaveze i zadatke budućeg kolege/koleginice i istakla da će prvi zadatak za osobu na toj poziciji biti da se upozna sa radom Asocijacije, kao i svim članicama kako bi što bolje razumeo/la koji su njihovi ciljevi i da u skladu sa tim koordiniše, kreira i kokreira zajedno sa ostalim članovima tima. Njegove/njene ključne odgovornosti su:

 • Koordinacija aktivnosti Asocijacije na operativnom nivou,
 •  Kreiranje i kokreiranje sadržaja i planova zajedno sa izvršnim timom.
 • Organizacija i koordinacija dnevnih taskova kako bi tim mogao neometano da operacionalizuje aktivnosti, a u skladu sa mesečnim ciljevima koji su postavljeni,
 • Odgovornost za projektni budžet i njegovo efikasno trošenje,
 • Aktivno osmišljavanje načina kako doći do većeg broja članova,
 • Administracija i monitoring CRM baze.
 • Sales i pitch ka novim lidovima,
 • Praćenje rada ostalih zaposlenih,
 • Izveštavanje,
 • Operativno je uključen/a na projektu kada je Akademija,
 • Pravljenje plana predavanja,
 • Upravljanje Front End aktivnostima na web sajtu Asocijacije i komuniciranje sa developerima u vezi potrebnih modifikacija ili novina,
 • Koordinacija istraživanja i anketiranje članstva sa ciljem razumevanja potreba i zadovoljstva,
 • Učestvovanje u pravljenju budžeta i planiranja aktivnosti,
 • Planiranje potrebnih resursa i opreme za planirane aktivnosti,
 • Prezentacija rezultata i pravce razvoja UO,
 • Praćenje i odobravanje direktnih troškove trećih lica,
 • Kontinuirano unapređivanje svog znanja i veština kroz eksterne edukacije i treninge,
 • Kreiranje sadržaja i novih vrednosti za članove u saradnji sa ostalim telima Asocijacije.

U novembru stižu i e-commerce nagrade za domaće tržište

Inače, eCommerce Asocijacija trenutno ima osam članova Upravnog odbora i tri člana Izvršne kancelarije, gde će izvršni direktor biti četvrti član Izvršnog tima, a ovaj tim do kraja godine planira niz različitih aktivnosti, projekata i događaja:

Jedan od velikih projekata Asocijacije koji se trenutno priprema je Level up Akademija, pa pored osnove eCommerce Akademije, naši članovi mogu da očekuju da će do kraja godine slušati i napredniji program i moći da nastave da se edukuju i skaliraju svoje biznise.

Od događaja ću izdvojiti meetap-ove koje planiramo da imamo svakog meseca do kraja godine, gde obrađujemo sve aktuelne ecommerce teme. Do sada su održana dva meetupa na kojima smo imali preko 150 delegata, što nam je dalo uvid u zainteresovanost zajednice da čuje više o svim e-commerce novinama.

U novembru, zaključuje ona, planiraju i prvu dodelu e-commerce nagrada koja će okupiti različite činioce domaćeg tržišta online trgovine. “Pored toga, u februaru 2022. planirana je velika eCommerce konferencija, na kojoj će pored predstavnika domaćih kompanija imati i predstavnike uspešnih evropskih biznisa”, ističe Jovana i poziva sve zainteresovane kandidate da se prijave na aktuelni konkurs za izvršnog direktora/direktorku.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Bojana Tomić-Brkušanin novi je ‘Chief of Staff’ u web3 kompaniji Polygon

Nakon skoro dve godine provedene u Inicijativi Digitalna Srbija, Bojana Tomić-Brkušanin svoju karijeru nastaviće u oblasti web3 industrije i to na novoj poziciji u kompaniji Polygon čiji je suosnivač Mihailo Bjelić.

Propustili ste

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Karijere

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Tehnologija

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.