eCommerce Asocijacija Srbije traži izvršnog direktora/direktorku

eCommerce Asocijacija Srbije traži izvršnog direktora/direktorku a na jesen planira dodelu industrijskih nagrada

Osoba na poziciji izvršnog direktora pridružiće se timu u Beogradu.

Kako su nam iz eCommerce Asocijacije Srbije istakli, pomenuta pozicija je remote, ali je potrebno da budući direktor/direktorka bude u Beogradu ili okolini zbog planiranih sastanaka i događaja. Jovana Čedomirović, Communications Specialist Asocijacije, kaže da će se na ovoj poziciji najbolje uklopiti osoba koja voli digital, razume e-commerce industriju, zna kako da dođu do svih činilaca digitalnog ekosistema, razume šta znači voditi tim i ceo projekat i ima 101 ideju kako da budu bolji za celu zajednicu:

Tražimo osobu koja će biti proaktivna, predlagati promene i koordinisati sve aktivnosti izvršne kancelarije. Poželjno je da ima minimum tri godine radnog iskustva na istoj ili sličnoj poziciji. S obzirom da će se susretati sa prodajom, odnosno pregovaranjem i osmišljavanjem novih aktivnosti za akviziciju novih članova Asocijacije, potrebno je da poseduje i iskustvo u prodaji. Od budućeg kolege ili koleginice očekujemo i da poseduje dobre organizacione veštine, upravljanja vremenom i zadacima, i ima sposobnost samostalnog odlučivanja.

Jovana nam je u nastavku detaljno izložila i obaveze i zadatke budućeg kolege/koleginice i istakla da će prvi zadatak za osobu na toj poziciji biti da se upozna sa radom Asocijacije, kao i svim članicama kako bi što bolje razumeo/la koji su njihovi ciljevi i da u skladu sa tim koordiniše, kreira i kokreira zajedno sa ostalim članovima tima. Njegove/njene ključne odgovornosti su:

 • Koordinacija aktivnosti Asocijacije na operativnom nivou,
 •  Kreiranje i kokreiranje sadržaja i planova zajedno sa izvršnim timom.
 • Organizacija i koordinacija dnevnih taskova kako bi tim mogao neometano da operacionalizuje aktivnosti, a u skladu sa mesečnim ciljevima koji su postavljeni,
 • Odgovornost za projektni budžet i njegovo efikasno trošenje,
 • Aktivno osmišljavanje načina kako doći do većeg broja članova,
 • Administracija i monitoring CRM baze.
 • Sales i pitch ka novim lidovima,
 • Praćenje rada ostalih zaposlenih,
 • Izveštavanje,
 • Operativno je uključen/a na projektu kada je Akademija,
 • Pravljenje plana predavanja,
 • Upravljanje Front End aktivnostima na web sajtu Asocijacije i komuniciranje sa developerima u vezi potrebnih modifikacija ili novina,
 • Koordinacija istraživanja i anketiranje članstva sa ciljem razumevanja potreba i zadovoljstva,
 • Učestvovanje u pravljenju budžeta i planiranja aktivnosti,
 • Planiranje potrebnih resursa i opreme za planirane aktivnosti,
 • Prezentacija rezultata i pravce razvoja UO,
 • Praćenje i odobravanje direktnih troškove trećih lica,
 • Kontinuirano unapređivanje svog znanja i veština kroz eksterne edukacije i treninge,
 • Kreiranje sadržaja i novih vrednosti za članove u saradnji sa ostalim telima Asocijacije.

U novembru stižu i e-commerce nagrade za domaće tržište

Inače, eCommerce Asocijacija trenutno ima osam članova Upravnog odbora i tri člana Izvršne kancelarije, gde će izvršni direktor biti četvrti član Izvršnog tima, a ovaj tim do kraja godine planira niz različitih aktivnosti, projekata i događaja:

Jedan od velikih projekata Asocijacije koji se trenutno priprema je Level up Akademija, pa pored osnove eCommerce Akademije, naši članovi mogu da očekuju da će do kraja godine slušati i napredniji program i moći da nastave da se edukuju i skaliraju svoje biznise.

Od događaja ću izdvojiti meetap-ove koje planiramo da imamo svakog meseca do kraja godine, gde obrađujemo sve aktuelne ecommerce teme. Do sada su održana dva meetupa na kojima smo imali preko 150 delegata, što nam je dalo uvid u zainteresovanost zajednice da čuje više o svim e-commerce novinama.

U novembru, zaključuje ona, planiraju i prvu dodelu e-commerce nagrada koja će okupiti različite činioce domaćeg tržišta online trgovine. “Pored toga, u februaru 2022. planirana je velika eCommerce konferencija, na kojoj će pored predstavnika domaćih kompanija imati i predstavnike uspešnih evropskih biznisa”, ističe Jovana i poziva sve zainteresovane kandidate da se prijave na aktuelni konkurs za izvršnog direktora/direktorku.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.