Uredite PDF fajlove u okviru Dropxoa za iOS uređaje

Uredite PDF fajlove u okviru Dropboxa za iOS uređaje

'Cloud' servis za deljenje i čuvanje različitog multimedijalnog sadržaja, od sada korisnicima nudi novu opciju putem koje mogu da uređuju PDF fajlove na svojim iOS uređajima - pod uslovom da su ih prethodno sačuvali u okviru Dropboxa. Iste funkcije uskoro bi trebale da budu dostupne i za Android uređaje.

Dropbox-pdf
Nova opcija će se svakako svideti korisnicima. (Izvor: techcrunch.com)

Kako prenosi Tech Crunch, podrška za uređivanje popularnog formata fajlova, samo je dokaz uspešne saradnje Dropboxa i Adobea, koja je započeta prošlog meseca kada je između ostalog dogovorena i integracija pomenutog servisa u Adobe Document Cloud.

Takođe, ove dve kompanije su još juče predstavile i dodatnu opciju prilikom uređivanja i pregledanja PDF fajlova iz Adobe programa na desktop uređajima, tako da će svaka promenu koju korisnik napravi biti automatski sačuvana u okviru Dropboxa – što može biti od koristi, posebno ukoliko zaboravite sa kliknete na „save“ dugme, a u međuvremenu nestaje struja.

Naime, nova funkcija za sada će biti dostupn samo za iOS uređaje te će korisnici biti u mogućnosti da pribeleže određeni sadržaj ili nešto komentraju u okviru samog PDF fajla na Dropboxu. Pored toga, tu je i opcija da se elektronski potpišete na dokument u Acrobat Reader aplikaciji, nakon čega će kao što je i navedeno – sve promene biti sačuvane.

Podrška za Android početkom 2016.

Da bi pristupili novom alatu, iOS korisnici na svom iPadu ili iPhoneu treba samo da odaberu „Edit“ opciju u donjem delu ekrana, a nakon prvog otvaranja PDF fajl morate urediti na Dropboxu, a kasnije će se otvoriti i Acrobat Reader na vašem mobilnom uređaju.

Nove promena svakako donose određene benefite i jednoj i drugoj kompaniji, jer veliki broj Adobe korisnika izabralo Dropbox kao rešenje za čuvanje dokumenata, dok ovaj cloud servis nastoji da se sve više približi poslovnim korisnicima koji zahtevaju veći broj alata za rad na dokumentima, te opciju za kolaboraciju sa kolegama u kompanijma širom sveta.

Podsetimo, Dropbox je još ranije napravio i partnerstvo sa Microsoftom, te je korisnicima omogućeno uređivanje Office fajlova, što je samo dokaz da ovaj servis gleda daleko u budućnost, nudeći korisnicima ono što konkurencija nema, učvrstivši tako još više svoje mesto na globalnom tržištu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Startapi i poslovanje

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.