Uredite PDF fajlove u okviru Dropxoa za iOS uređaje

Uredite PDF fajlove u okviru Dropboxa za iOS uređaje

'Cloud' servis za deljenje i čuvanje različitog multimedijalnog sadržaja, od sada korisnicima nudi novu opciju putem koje mogu da uređuju PDF fajlove na svojim iOS uređajima - pod uslovom da su ih prethodno sačuvali u okviru Dropboxa. Iste funkcije uskoro bi trebale da budu dostupne i za Android uređaje.

Dropbox-pdf
Nova opcija će se svakako svideti korisnicima. (Izvor: techcrunch.com)

Kako prenosi Tech Crunch, podrška za uređivanje popularnog formata fajlova, samo je dokaz uspešne saradnje Dropboxa i Adobea, koja je započeta prošlog meseca kada je između ostalog dogovorena i integracija pomenutog servisa u Adobe Document Cloud.

Takođe, ove dve kompanije su još juče predstavile i dodatnu opciju prilikom uređivanja i pregledanja PDF fajlova iz Adobe programa na desktop uređajima, tako da će svaka promenu koju korisnik napravi biti automatski sačuvana u okviru Dropboxa – što može biti od koristi, posebno ukoliko zaboravite sa kliknete na “save” dugme, a u međuvremenu nestaje struja.

Naime, nova funkcija za sada će biti dostupn samo za iOS uređaje te će korisnici biti u mogućnosti da pribeleže određeni sadržaj ili nešto komentraju u okviru samog PDF fajla na Dropboxu. Pored toga, tu je i opcija da se elektronski potpišete na dokument u Acrobat Reader aplikaciji, nakon čega će kao što je i navedeno – sve promene biti sačuvane.

Podrška za Android početkom 2016.

Da bi pristupili novom alatu, iOS korisnici na svom iPadu ili iPhoneu treba samo da odaberu “Edit” opciju u donjem delu ekrana, a nakon prvog otvaranja PDF fajl morate urediti na Dropboxu, a kasnije će se otvoriti i Acrobat Reader na vašem mobilnom uređaju.

Nove promena svakako donose određene benefite i jednoj i drugoj kompaniji, jer veliki broj Adobe korisnika izabralo Dropbox kao rešenje za čuvanje dokumenata, dok ovaj cloud servis nastoji da se sve više približi poslovnim korisnicima koji zahtevaju veći broj alata za rad na dokumentima, te opciju za kolaboraciju sa kolegama u kompanijma širom sveta.

Podsetimo, Dropbox je još ranije napravio i partnerstvo sa Microsoftom, te je korisnicima omogućeno uređivanje Office fajlova, što je samo dokaz da ovaj servis gleda daleko u budućnost, nudeći korisnicima ono što konkurencija nema, učvrstivši tako još više svoje mesto na globalnom tržištu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Web 3.0

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Izveštaj

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.