Dropbox nudi više prostora, ali ne za one sa slabom lozinkom

Dropbox nudi više prostora, ali ne za one sa slabom lozinkom

Svi znamo koliko je zaštita podataka na Internetu bitna i koliko često ne mislimo o tome. Naravno, niko od nas ne želi da naši privatni fajlovi dospeju u pogrešne ruke, a kako bi promovisao koncept veće zaštite, Dropbox će nagraditi one korisnike koji dodatno ‘ojačaju’ svoje lozike - besplatnim prostorom!

Dropbox

Kako prenosi Business Insider, Patrik Heim iz Dropboxa je na skupu u Londonu istakao da najveće pretnje za kompanije i korisnike ne moraju uvek biti veliki hakerski napadi, već proste šifre koje je veoma lako ukrasti (provaliti) i na taj način pristupiti tuđim podacima.

Da bi se ovaj problem rešio na najbolji mogući način, Heim i njegov tim u kompaniji rade naporno kako bi korisnike dodatno edukovali o važnosti snažne lozike, ali i važnosti određenih bezbednosnih mera kako bi osigurali profile od napada nepoželjnih lica. Neke od tih mera krajnje su jednostavne, poput dvostepene verifikacije, a mogu znatno pomoći pa čak i u potpunosti onemogućiti krađu podataka.

Dropboxu ‘vruć krompir’

Patrik je takođe dodao da bi u okviru inicijative za sigurnije lozinke, Dropbox uskoro korisnicima mogao ponuditi dodatni besplatni prostor za skladištenje podataka – samo pod uslovom da je lozinka prethodno promenjena i dodatno osigurana.

Iako je većina nas upoznata sa činjenicom da Dropbox već duže vreme nije povećavao početnu memoriju za skladištenje podataka, ovaj potez može se okarakterisati kao svojevrsni edukativni, ali i marketinški trik – no možda je prekasno?

Uzimajući u obzir da su konkurenti poput servisa OneDrive i Google Drive odlučili da obraduju korisnike sa dodatnom memorijom i nižim cenama, postavlja se pitanje koje to još korake iz Dropboxa moraju preduzeti kako bi u budućnosti učvrstili pomalo poljuljano poverenje korisnika širom sveta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Porodična tradicija u aero-inženjerstvu Miloša je inspirisala da osnuje PR-DC i proizvodi dronove za svetsko tržište

Možda je manje poznato, ali i u Srbiji postoji tim stručnih inženjera koji rade na razvoju savremenih lakih letelica. Baš ta grupa ljudi, nedaleko od Beograda, ima svoje kancelarije i velike prostorije pune alata i prototipova većih i manjih dronova. Mi smo imali priliku da ih posetimo.

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Gaming

Golf Club Wasteland, igra srpskog studija Demagog, sada je dostupna i za PC i gaming konzole

Još jedna lepa priča dolazi nam iz sve više rastuće i respektabilne game dev industrije u Srbiji.

Istraživanje

Microsoft, Nordeus i Ubisoft su najpoželjniji poslodavci u Srbiji – pokazuje istraživanje koje je sproveo Infostud

Istraživanje je pokazalo ko se na domaćem tržištu percipira kao najpoželjniji poslodavac kao i koje osobine mora da poseduje ukoliko to želi da postane.

Karijere

Udruženje ‘Mame su zakon’ izborilo se za zakonske promene koje se tiču majki – ali borba za bolji položaj se vodi i dalje

Početkom juna Vlada je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. On uskoro ulazi u skupštinsku proceduru, a mi sa predsednicom Udruženja 'Mame su zakon' razgovaramo o pomenutom predlogu i daljim amandmanima.

Tehnologija

Nacionalna platforma za masovnu obradu podataka predstavljena u Državnom data centru u Kragujevcu

Kancelarija za IT i eUpravu predstavila je juče u Državnom data centru u Kragujevcu platformu 'Pametna Srbija' koja služi za sigurno prikupljanje i obradu podataka iz različitih javnih izvora.

Kolumna

Iza scene sa Levi9 u organizaciji nesvakidašnjeg Hack9 događaja

Kada je u pitanju kreativni rad koji je vremenski "kompresovan", adrenalin raste, entuzijazam ne jenjava, a rezultati mogu biti fantastični. Da, pričamo o pojmu hackathon-a. Međutim, usled pandemije, ove godine smo ga u Levi9 organizovali malo drugačije.

Karijere

Nemanja je softverski inženjer koji živi i radi u Japanu – i otkriva nam svoja iskustva

Kako funkcioniše IT industrija u Japanu? Nemanja, koji je programer u kompaniji Rakuten Mobile u Tokiju, otkriva detalje.