Kako ostvariti uspešnu saradnju sa klijentima?

Kako ostvariti uspešnu saradnju sa klijentima?

Jubilarni DaFED, a prvi ove godine, održan u sredu 3. februara, u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, bio je posvećen interesantnim temama: 'Accessibility' i 'Client Experience Design'. Posetioci su imali priliku da od stručnjaka saznaju više o tome kako i šta učiniti da web sajt bude dostupan svim korisnicima i kako ostvariti uspešnu saradnju sa klijentima.

dafed_40

Tamaš Tot: Svaki websajt treba da je dostupan svima

Procenjuje se da oko jedne petine svetske populacije ima neki oblik invaliditeta. Međutim, i dalje je mali procenat online sadržaja prilagođen tako da svi mogu da ga konzumiraju, učestvuju i doprinesu kreiranju istog.

Danas se, sa druge strane, teško može zamisliti život bez Interneta. Postavlja se pitanje: šta sve vaš websajt treba da ima da bi bio dostupan svima?

Taj odgovor ponudio je Tamaš Tot (Upwork) na prvom DaFED predavanju „Accessibility ABC: Critical thinking“.

Web Accessibility podrazumeva da ljudi koji imaju neki invaliditet mogu da razumeju, upravljaju, dožive, učestvuju i doprinesu sadržaju i razvoju veba. Tako je, na primer, doslednost u dizajnu od velikog značaja za ljude koji imaju neki oblik kognitivnog poremećaja. Ako navigacija i arhitektura sajta nije intuitivna, oni će imati problema da procesuiraju vizuelne informacije. Šta vi možete da uradite?

Ni na koji način nemojte ograničavati korisnike.

Zadatak je svakog dizajnera i developera da osiguraju da su osobe sa invaliditetom aktivno uključene u online komunikaciju i interakciju. Ako niste sigurni da li je vaš veb sajt pristupačan, ovo je predavanje za vas.

Marko Dugonjić: Svi koji rade i sarađuju na projektu moraju da imaju isti cilj

U savremenim uslovima poslovanja jedan od osnovnih parametara uspešnosti jeste kvalitetan i dugotrajno održiv odnos sa klijentima.Ta saradnja podrazumeva poznavanja njihovih potreba i želje, kvalitetna komunikacija i razumevanje njihovih poslovnih ciljeva. Ali kako ostvariti dobar odnos i saradnju sa klijentima?

Fokus drugog predavanja Marka Dugonjića (Creative Nights) Client Experience Design je bio kako uspešnije sarađivati sa klijentima i kako poboljšati proces od prodaje do realizacije.

Ako želite da radite sa ljudima morate da kreirate atmosferu u kojoj možete da sarađujete.

Kroz svoje iskustvo i primere, Marko je dao smernice i savete kako ostvariti bolju saradnju, izgraditi poverenje i razumevanje i uspešno realizovati projekat. Pogledajte Markovo predavanje i saznajte šta se krije iza uspešne saradnje i kako je realizovati.

DaFED su kao besplatan edukativni događaj namenjen zajednici podržale kompanije Vega IT Sourcing i Eton Digital.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.