Kako ostvariti uspešnu saradnju sa klijentima?

Kako ostvariti uspešnu saradnju sa klijentima?

Jubilarni DaFED, a prvi ove godine, održan u sredu 3. februara, u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, bio je posvećen interesantnim temama: 'Accessibility' i 'Client Experience Design'. Posetioci su imali priliku da od stručnjaka saznaju više o tome kako i šta učiniti da web sajt bude dostupan svim korisnicima i kako ostvariti uspešnu saradnju sa klijentima.

dafed_40

Tamaš Tot: Svaki websajt treba da je dostupan svima

Procenjuje se da oko jedne petine svetske populacije ima neki oblik invaliditeta. Međutim, i dalje je mali procenat online sadržaja prilagođen tako da svi mogu da ga konzumiraju, učestvuju i doprinesu kreiranju istog.

Danas se, sa druge strane, teško može zamisliti život bez Interneta. Postavlja se pitanje: šta sve vaš websajt treba da ima da bi bio dostupan svima?

Taj odgovor ponudio je Tamaš Tot (Upwork) na prvom DaFED predavanju “Accessibility ABC: Critical thinking”.

Web Accessibility podrazumeva da ljudi koji imaju neki invaliditet mogu da razumeju, upravljaju, dožive, učestvuju i doprinesu sadržaju i razvoju veba. Tako je, na primer, doslednost u dizajnu od velikog značaja za ljude koji imaju neki oblik kognitivnog poremećaja. Ako navigacija i arhitektura sajta nije intuitivna, oni će imati problema da procesuiraju vizuelne informacije. Šta vi možete da uradite?

Ni na koji način nemojte ograničavati korisnike.

Zadatak je svakog dizajnera i developera da osiguraju da su osobe sa invaliditetom aktivno uključene u online komunikaciju i interakciju. Ako niste sigurni da li je vaš veb sajt pristupačan, ovo je predavanje za vas.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Marko Dugonjić: Svi koji rade i sarađuju na projektu moraju da imaju isti cilj

U savremenim uslovima poslovanja jedan od osnovnih parametara uspešnosti jeste kvalitetan i dugotrajno održiv odnos sa klijentima.Ta saradnja podrazumeva poznavanja njihovih potreba i želje, kvalitetna komunikacija i razumevanje njihovih poslovnih ciljeva. Ali kako ostvariti dobar odnos i saradnju sa klijentima?

Fokus drugog predavanja Marka Dugonjića (Creative Nights) Client Experience Design je bio kako uspešnije sarađivati sa klijentima i kako poboljšati proces od prodaje do realizacije.

Ako želite da radite sa ljudima morate da kreirate atmosferu u kojoj možete da sarađujete.

Kroz svoje iskustvo i primere, Marko je dao smernice i savete kako ostvariti bolju saradnju, izgraditi poverenje i razumevanje i uspešno realizovati projekat. Pogledajte Markovo predavanje i saznajte šta se krije iza uspešne saradnje i kako je realizovati.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

DaFED su kao besplatan edukativni događaj namenjen zajednici podržale kompanije Vega IT Sourcing i Eton Digital.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Intervju

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.

Tehnologija

YugoGPT dostupan je open-source sa 7 milijardi parametara za srpski, hrvatski i bosanski jezik

Aleksa Gordić, tvorac najvećeg jezičkog modela za južnoslovenske jezike, lansirao je Runa AI platformu koja nudi API pristup ka svim LLM-ovima koje je razvio i open-source-ovao YugoGPT. U intervjuu za Netokraciju, Aleksa govori zašto je to bitno za razvoj domaćeg AI ekosistema.

Društvene mreže

TikTok pod lupom Evropske komisije: Aplikacija dizajnirana da izazove zavisnost!

Evropska unija je pokrenula istragu u TikTok-u kako bi utvrdila da li je platforma prekršila Zakon o digitalnim uslugama (DSA).