Dopuna Bus Plus kartica od sada dostupna i putem Interneta

Dopuna Bus Plus kartica od sada dostupna i putem Interneta

Beograđani će od danas biti u mogućnosti da uplate gradski prevoz i putem Interneta, a novi kredit za vožnju gradskim prevozom daleko je svega jednim klikom miša na sajtu Bus Plusa, te se na jednostavan način mogu kupiti mesečne dopune, one za prvu ili drugu polovinu meseca, kao i godišnje.

bus-plus-1-nova

Kako pišu Večernje Novosti, karticu za prevoz moguće je uplatiti odabirom opcije “dopuna personalizovanih kartica putem Interneta” i jednostavnim praćenjem uputstva. Ovaj vid plaćanja odnosi se na mesečne, polumesečne i godišnje dopune, što možete i pronaći na zvaničnom saju pomenutog servisa. Prvo je potrebno da korisnik unese “alijas” broj kartice, odnosno jedanaestocifreni broj odštampan na poleđini “plastike”, ali bez povlaka, a nakon toga sistem učitava informacije i nudi opcije za odabir željenog tipa dopune i zone.

NFC plaćanje za bolje korisničko iskustvo

Posle odabira, dovoljno je da korisnik klikne na link “dodaj u korpu”, a nakon potvrde kupovine sledi plaćanje, gde se unosom podataka sa platne Visa ili MasterCard kartice uplata uspešno obavlja. Da bi se online dopuna aktivirala, posle obavljene procedure – potrebno je prisloniti karticu na validator prilikom prve vožnje na početku meseca.

Kada već govorimo o Bus Plusu i unapređenju korisničkog iskustva, potrebno je da podsetimo kako je još u julu mesecu 2015. godine najavljeno da će građani biti u mogućnosti da očitaju i plate svoju vožnju u autobusu ili tramvaju putem pametnog telefona koji podržava NFC tehnologiju, a ova funkcija je već dostupna za sve korisnike još od prošle godine na validatorima u gradskom prevozu prestonice.

Napomena: U prethodnoj verziji članka stajalo je da NFC plaćanje još nije dostupno na validatorima gradskog prevoza. 

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.