Grad Beograd: 5 miliona dinara za razvoj preduzetništva

Grad Beograd: 5 miliona dinara za razvoj preduzetništva u NTP Beograd

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva i samozapošljavanja. Tako će visina opredeljenih finansija iznositi 5 miliona dinara, u maksimalom iznosu do 500.000 dinara po korisniku - koji će služiti za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga u Naučno-tehnološkom parku Beograd tokom prve godine poslovanja.

baograd-ntp

Naime, cilj konkursa je zapravo podsticanje ka samozapošljavanju nezaposlenih lica, zatim razvoja novih inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i stvaranja tehnoloških preduzeća, povećanja konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove.

Ukoliko govorimo o troškovima finansiranja, oni su uglavnom vezani za infrastrukturne i stručne usluge od strane Naučno-tehnološkog parka na Zvezdari, u koje između ostalog spadaju kancelarijski poslovni prostor, administrativne i stručne usluge kao i ostale relevantne usluge u zavisnosti od stepena razvoja biznis ideje.

Sa druge strane, bitno je istaći da državna pomoć male vrednosti za koju su obezbeđena sredstva u budžetu grada Beograda u 2016. godini, ne može da se dodeli za delatnosti i aktivnosti navedene u zakonskim i drugim propisima koji regulišu kontrolu i dodelu državne pomoći.

Rok za slanje prijava je do 25. avgusta

Ukoliko ste zainteresovani da svoje mesto pronađete u Naučno-tehnološkom parku, pre popunjavanja i podnošenja prijave potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

  • Da ste nezaposleni.
  • Da imate stečeno visoko obrazovanje,
  • Da već posedujete biznis ideju,
  • Da ste državljanin Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda,
  • Da niste osuđivani ili se protiv vas ne vodi postupak za neko od krivičnih dela.

Kada je reč o kriterijumima za vrednovanje i rangiranje prijava (možete ih preuzeti u PDF formatu), u slučaju da dva ili više podnosioca prijava imaju isti broj bodova, u okviru liste vrednovanja i rangiranja, prednost će se primenjivati prema redosledu unapred navedenih kriterijuma.

Svi koji budu bili zainteresovani, svoje prijave sa potrebnom dokumentacijom bi trebalo da pošalju najkasnije do 25. avgusta tekuće godine do 15 časova. Takođe, dokumenta koja nedostaju nije moguće naknadno dopuniti, dok se prijave i zahtevi neće vraćati podnosiocma. Više informacija i detalja možete pronaći putem zvaničnog sajta Grada Beograda.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Tehnologija

Ekskluzivno: Posetili smo Državni data centar u Kragujevcu od 14.000m² – jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope

Redakcija Netokracije prošle nedelje imala je priliku da prva među medijima u Srbiji poseti nedavno izgrađeni data centar u Kragujevcu. Tom prilikom razgovarali smo i sa Mihailom Jovanovićem, direktorom kancelarije za IT i eUpravu, koji nam je otkrio više detalja o ovoj zgradi i njenoj važnosti u procesu digitalizacije države.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Propustili ste

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Principal Software Engineer?

Nikola Puzović, Principal Software Engineer u kompaniji LearnUpon, deli svoja razmišljanja o IT industriji u Srbiji.

Karijere

Vuk Stefanović je junior UI inženjer i otkriva nam kako iz njegovog ugla izgleda srpski IT

Predstavljamo vam 'Razgovore sa juniorima' - specijal u kome nam inženjeri koji ulaze u IT otkrivaju kako oni vide ovu industriju.

Office Talks Podcast

Zašto Srbija nema više uspešnih startapa?

10 uspešnih startapa su slučajnost - 100 su proizvod sistemskog rada.

Kultura 2.0

Data Science može se primeniti i u medijskom poslu – a takvo novinarstvo polako se razvija i u Srbiji

Tatjana Kecojević i Tijana Blagojev, Data naučnice, otkrivaju nam šta je to 'Data Journalism'.

Startapi i poslovanje

Telekom Srbija pokreće VC fond – 25 miliona evra za ‘early stage’ startape u narednih 5 godina

Telekom Srbija osnovala je VC fond koji će godišnje ulagati do 5 miliona evra u domaće startape. Početne ideje finansiraće se iznosima od 50.000 do 100.000 evra.

Intervju

Stefan Spalević studentima ETF-a i Matematičkog fakulteta drži časove matematike na svom YouTube kanalu

YouTube može biti moćno oruđe u procesu edukacije, a to nam je pokazao i Stefan Spalević koji upravo putem ovog servisa predaje matematiku za studente širom Srbije.