Grad Beograd: 5 miliona dinara za razvoj preduzetništva

Grad Beograd: 5 miliona dinara za razvoj preduzetništva u NTP Beograd

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva i samozapošljavanja. Tako će visina opredeljenih finansija iznositi 5 miliona dinara, u maksimalom iznosu do 500.000 dinara po korisniku - koji će služiti za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga u Naučno-tehnološkom parku Beograd tokom prve godine poslovanja.

baograd-ntp

Naime, cilj konkursa je zapravo podsticanje ka samozapošljavanju nezaposlenih lica, zatim razvoja novih inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i stvaranja tehnoloških preduzeća, povećanja konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove.

Ukoliko govorimo o troškovima finansiranja, oni su uglavnom vezani za infrastrukturne i stručne usluge od strane Naučno-tehnološkog parka na Zvezdari, u koje između ostalog spadaju kancelarijski poslovni prostor, administrativne i stručne usluge kao i ostale relevantne usluge u zavisnosti od stepena razvoja biznis ideje.

Sa druge strane, bitno je istaći da državna pomoć male vrednosti za koju su obezbeđena sredstva u budžetu grada Beograda u 2016. godini, ne može da se dodeli za delatnosti i aktivnosti navedene u zakonskim i drugim propisima koji regulišu kontrolu i dodelu državne pomoći.

Rok za slanje prijava je do 25. avgusta

Ukoliko ste zainteresovani da svoje mesto pronađete u Naučno-tehnološkom parku, pre popunjavanja i podnošenja prijave potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

  • Da ste nezaposleni.
  • Da imate stečeno visoko obrazovanje,
  • Da već posedujete biznis ideju,
  • Da ste državljanin Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda,
  • Da niste osuđivani ili se protiv vas ne vodi postupak za neko od krivičnih dela.

Kada je reč o kriterijumima za vrednovanje i rangiranje prijava (možete ih preuzeti u PDF formatu), u slučaju da dva ili više podnosioca prijava imaju isti broj bodova, u okviru liste vrednovanja i rangiranja, prednost će se primenjivati prema redosledu unapred navedenih kriterijuma.

Svi koji budu bili zainteresovani, svoje prijave sa potrebnom dokumentacijom bi trebalo da pošalju najkasnije do 25. avgusta tekuće godine do 15 časova. Takođe, dokumenta koja nedostaju nije moguće naknadno dopuniti, dok se prijave i zahtevi neće vraćati podnosiocma. Više informacija i detalja možete pronaći putem zvaničnog sajta Grada Beograda.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Nesortirano

Otvoren poziv za ‘online’ prekvalifikaciju za IT – prijave traju do 30. septembra

Projekat prekvalifikacije organizuju Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a otvoren je za zaposlena lica širom Srbije.

Propustili ste

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.

Novost

‘Freelance hours rate’ anketa: Frilenseri treba više da cene svoj rad

Ova anketa nastala je kao rezultat diskusije na drušvenim mrežama u vezi angažovanja frilensera po veoma niskim cenama, a nastoji da detaljnije približi stanje kada je reč o zaradi na tržištu slobodnog rada. Organizator ankete je srpski IT preduzetnik koji je želeo da ostane anoniman.

Office Talks Podcast

Kako napraviti uspešan biznis od trčanja? (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduzetništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.