Grad Beograd: 5 miliona dinara za razvoj preduzetništva

Grad Beograd: 5 miliona dinara za razvoj preduzetništva u NTP Beograd

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva i samozapošljavanja. Tako će visina opredeljenih finansija iznositi 5 miliona dinara, u maksimalom iznosu do 500.000 dinara po korisniku - koji će služiti za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga u Naučno-tehnološkom parku Beograd tokom prve godine poslovanja.

baograd-ntp

Naime, cilj konkursa je zapravo podsticanje ka samozapošljavanju nezaposlenih lica, zatim razvoja novih inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i stvaranja tehnoloških preduzeća, povećanja konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove.

Ukoliko govorimo o troškovima finansiranja, oni su uglavnom vezani za infrastrukturne i stručne usluge od strane Naučno-tehnološkog parka na Zvezdari, u koje između ostalog spadaju kancelarijski poslovni prostor, administrativne i stručne usluge kao i ostale relevantne usluge u zavisnosti od stepena razvoja biznis ideje.

Sa druge strane, bitno je istaći da državna pomoć male vrednosti za koju su obezbeđena sredstva u budžetu grada Beograda u 2016. godini, ne može da se dodeli za delatnosti i aktivnosti navedene u zakonskim i drugim propisima koji regulišu kontrolu i dodelu državne pomoći.

Rok za slanje prijava je do 25. avgusta

Ukoliko ste zainteresovani da svoje mesto pronađete u Naučno-tehnološkom parku, pre popunjavanja i podnošenja prijave potrebno je da ispunjavate sledeće uslove:

  • Da ste nezaposleni.
  • Da imate stečeno visoko obrazovanje,
  • Da već posedujete biznis ideju,
  • Da ste državljanin Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda,
  • Da niste osuđivani ili se protiv vas ne vodi postupak za neko od krivičnih dela.

Kada je reč o kriterijumima za vrednovanje i rangiranje prijava (možete ih preuzeti u PDF formatu), u slučaju da dva ili više podnosioca prijava imaju isti broj bodova, u okviru liste vrednovanja i rangiranja, prednost će se primenjivati prema redosledu unapred navedenih kriterijuma.

Svi koji budu bili zainteresovani, svoje prijave sa potrebnom dokumentacijom bi trebalo da pošalju najkasnije do 25. avgusta tekuće godine do 15 časova. Takođe, dokumenta koja nedostaju nije moguće naknadno dopuniti, dok se prijave i zahtevi neće vraćati podnosiocma. Više informacija i detalja možete pronaći putem zvaničnog sajta Grada Beograda.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Gaming

Ovi momci su vicešampioni eEuro 2020 i profesionalni PES igrači u Srbiji

Većina muške populacije je u školskim danima provodila vreme igrajući čuveni PES sa svojim drugarima. Još tada se znalo ko je glavni u kraju, ko ima talenta za ovu igru i ko 'puni mreže' protivnicima. Upravo taj 'PES talenat', Marko Roksić Roksa i Stefan Slavković Kepa podigli su na profesionalni nivo igranja ove igre, napravivši sjajne individualne i reprezentativne rezultate na svetskom nivou.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Startapi i poslovanje

ICT Hub Venture investirao u beogradski startap Trickest sa ciljem da se podrži razvoj rešenja u oblasti ‘cyber’ bezbednosti

ICT Hub Venture, investicioni fond sa sedištem u Beogradu koji ulaže u startape u ranoj fazi razvoja, investirao je u Trickest, beogradski startap koji se bavi 'cyber' bezbednošću. Cilj je da se podrži razvoj 'cloud-based' platforme koja će omogućiti dinamično testiranje radi pronalaska slabih tačaka i ranjivosti svakog sistema.

Gaming

Kako sam sa C# prešao na C++ i zašto to ne bih uspeo bez mentora?

Industrija video igara definitivno napreduje - kako na svetskoj tako i na domaćoj sceni. Ono što doprinosi njenoj ekspanziji je prisustvo raznih besplatnih 'subscription' ili 'premium game engine'-a, među kojima se najčešće nailazi na rešenja koja koriste C# ili C++. Ovo je moja priča kako sam sa prvog programskog jezika prešao na drugi.

Startapi i poslovanje

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.