Streaming u porastu: Apple i Spotify zauzeli presto - Netokracija.rs

Streaming u porastu: Apple i Spotify zauzeli presto

Impresivne brojke koje su na strani novog muzičkog servisa iz Applea, ukazuju na to da ovu uslugu poznate kompanije trenutno koriste oko 11 miliona pretplatnika, a ukoliko uzmemo u obzir da su ovi statistički podaci tačni, može se zaključiti da je Apple dobijao više od jednog pretplatnika na svake dve sekunde otkako je servis lansiran. Ipak, da li je sve ovo dovoljno da bi se prestigao Spotify?

Apple-vs-Spotify

Kako prenosi Venutre Beat, navodeći se na podatke sa Financial Timesa, Spotify je već u junu mesecu prošle godine dostigao brojku od 20 miliona pretplatnika koji su plaćali ovaj servis i čak 75 miliona aktivnih korisnika. Nažalost, kompanija nije ažurirala podatke od tada pa sve do danas kada se odlučila da ih podeli sa javnošću.

Naime, ukoliko se vratimo u jun mesec, iz Spotifya tvrde da su za godinu dana (od juna 2014. do juna 2015. godine) u proseku dobijali jednog novog pretplatnika na svake tri sekunde, što je nešto slabji rast ukoliko napravimo poređenje sa servisom koji stiže iz Applea.

Iako ne može sa tačnom sigurnošću da se poredi tempo porasta korisnika za oba servisa jer su u pitanju dva odvojena vremenska okvira (vreme lansiranja, mesečne statistike), portparol Spotifya pak ističe činjenicu kako je u drugoj polovini prošle godine zabeležen najveći porast pretplatnika u istoriji kompanije, te ako se uzme u obzir trend rasta iz već navedenog vremenskog razmaka od godinu dana – ovaj servis je dobio novih 6 miliona korisnika.

Ako Apple nastavi da ‘drži gas’…

Sa druge strane, bitno je istaći i veliki uspeh Apple Musica, servisa koji je u avgustu prošle godine brojao već 11 miliona korisnika, što nije iznenađenje ukoliko se uzme u obzir da je podržan od poznatih muzičkih zvezda, te da potiče iz jedne od najpoznatijih tehnoloških kompanija na svetu.

Ipak, ostaje da se vidi hoće li u nekom budućem vremenskom periodu Apple sa svojim servisom napraviti još veći porast broja novih korisnika koji bi najviše mogao da utiče na prestizanje Spotifya i preuzimanje „prestola“ na tržištu muzičkih streaming serivsa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nike, IBM i McDonald’s koriste srpski Vacation Tracker kako bi pratili godišnje odmore svojih zaposlenih

Praćenje godišnjih odmora, bolovanja i slobodnih dana u kompanijama sa velikim brojem zaposlenih često ume da bude komplikovan i zamoran proces. Rešenje ovog izazova u vidu digitalnog servisa Vacation Tracker ponudio je razvojni tim kompanije Cloud Horizon u Srbiji.

Kultura 2.0

Za 600 dinara mesečno UčiSlobodno.com pomoći će vašem osnovcu da savlada matematiku i fiziku

'E-learning' za osnovce u Srbiji ne postoji? Onda niste čuli za platformu Uči Slobodno.

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.