Streaming u porastu: Apple i Spotify zauzeli presto - Netokracija.rs

Streaming u porastu: Apple i Spotify zauzeli presto

Impresivne brojke koje su na strani novog muzičkog servisa iz Applea, ukazuju na to da ovu uslugu poznate kompanije trenutno koriste oko 11 miliona pretplatnika, a ukoliko uzmemo u obzir da su ovi statistički podaci tačni, može se zaključiti da je Apple dobijao više od jednog pretplatnika na svake dve sekunde otkako je servis lansiran. Ipak, da li je sve ovo dovoljno da bi se prestigao Spotify?

Apple-vs-Spotify

Kako prenosi Venutre Beat, navodeći se na podatke sa Financial Timesa, Spotify je već u junu mesecu prošle godine dostigao brojku od 20 miliona pretplatnika koji su plaćali ovaj servis i čak 75 miliona aktivnih korisnika. Nažalost, kompanija nije ažurirala podatke od tada pa sve do danas kada se odlučila da ih podeli sa javnošću.

Naime, ukoliko se vratimo u jun mesec, iz Spotifya tvrde da su za godinu dana (od juna 2014. do juna 2015. godine) u proseku dobijali jednog novog pretplatnika na svake tri sekunde, što je nešto slabji rast ukoliko napravimo poređenje sa servisom koji stiže iz Applea.

Iako ne može sa tačnom sigurnošću da se poredi tempo porasta korisnika za oba servisa jer su u pitanju dva odvojena vremenska okvira (vreme lansiranja, mesečne statistike), portparol Spotifya pak ističe činjenicu kako je u drugoj polovini prošle godine zabeležen najveći porast pretplatnika u istoriji kompanije, te ako se uzme u obzir trend rasta iz već navedenog vremenskog razmaka od godinu dana – ovaj servis je dobio novih 6 miliona korisnika.

Ako Apple nastavi da ‘drži gas’…

Sa druge strane, bitno je istaći i veliki uspeh Apple Musica, servisa koji je u avgustu prošle godine brojao već 11 miliona korisnika, što nije iznenađenje ukoliko se uzme u obzir da je podržan od poznatih muzičkih zvezda, te da potiče iz jedne od najpoznatijih tehnoloških kompanija na svetu.

Ipak, ostaje da se vidi hoće li u nekom budućem vremenskom periodu Apple sa svojim servisom napraviti još veći porast broja novih korisnika koji bi najviše mogao da utiče na prestizanje Spotifya i preuzimanje „prestola“ na tržištu muzičkih streaming serivsa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Propustili ste

Kultura 2.0

Brendovi treba da poštuju autentičnost svakog influensera – i tu leži ključ kvalitetnijeg sadržaja

Ako ste se barem jednom iznervirali kada ste prelistavajući Instagram Story isti proizvod videli na deset različitih profila - ovo je tekst za vas. Sa predstavnicima agencija i influenserima razgovaramo o ovoj praksi.

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.