Saznajte više o računarskoj grafici i kreiranju igara

Saznajte više o računarskoj grafici i kreiranju igara na četvrtom Unity okupljanju

U nedelju 17. maja sa početkom od 18:30 časova u prostorijama ICT Hub-a održava se četvrti po redu ‘Unity Meetup’, na kome će stručnjaci poput Luke Tilingera i Nikole Damjanova, prisutne više upoznati sa temama računarske grafike i razvoja igara.

unity

Predavanje će otvoriti Luka Tilinger koji je još ranije radio za Eipix Entertainment, te će na osnovu svog osmogodišnjeg iskustva rada na igrama, prisutnima predavati o tome kako je biti ilustrator, 3D modelar i animator. Trenutno, Luka radi na svojoj autorskoj igri „Tragač“, a povodom toga prisutne će upoznati i sa „Orbitron-om“, igri na kojoj je radio kao deo jednog od timova na ovogodišnjem Metropolitan Global Game Jam-u.

Drugi predavač na predstojećem događaju jeste Nikola Damjanov, koji je svoju karijeru   prvobitno započeo kao nezavisni 3D umetnik. Iskustvo i znanje koje je sakupio na Dizajnu Interaktivnih medija, pomoglo mu je da na kraju završi u Nordeusu, te sada radi kao artist na spajanju umetnosti i tehnologije. On će sa publikom podeliti svoje iskustvo u tranziciji od jednog artiste i velikog tima pa sve do više manjih nezavisnih timova, kao i na koji način je Unity taj proces olakšao.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu Unity Serbia Meetup grupe.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.