Adria Media Group i YouTube potpisali ugovor

Lakše do monetizacije video sadržaja kroz ‘AMG YouTube Network’

Pre samo nekoliko dana u Beogradu je održan prvi YouTube Partnership Summit na kome je ova kompanija predstavila mnogobrojne mogućnosti kada je monetizacija video sadržaja u pitanju. Između ostalog YouTube je objavio i svoje prvo veliko medijsko partnerstvo na ovim prostorima, i to upravo sa Adria Media Grupom sa kojom je kreirana prva mreža okrenuta upravo ka stvaraocima video sadržaja.

YT

Prema pisanju medija, dogovor između dve strane postignut je još početkom godine kada je Adria Media Group postala prva medijska kuća na prostoru Balkana sa mogućnošću kreiranja mreže YouTube kanala, a sa ciljem monetizacije video sadržaja kojeg content kreatori postavljaju. Želja YouTube-a jeste da što više stvaraoca sadržaja uđe u njihov Partnership program, te saradnja sa AMG predstavlja još lakši način na koji lokalni kreativci mogu zaraditi od svog rada.

U razgovoru za Netokraciju, direktor digitalnih medija Adria Media Grupe, Predrag Roganović, osvrnuo se na značaj ostvarenog partnerstva:

Pravi izazov je razvoj web videa i to je ono gde Adria Media Grupa u budućnosti želi najvise da uloži. Web video je neosvojen teren. Mi, kao firma koja je conter kreator i zapošljava 400 ljudi u Srbiji i 150 u Hrvatskoj, uvek smo u potrazi za kvalitetnim sadržajem, odnosno ljudima koji mogu da kreiraju kvalitetan sadržaj. Zato nam je važno da se povežemo sa telentovanim ljudima sa kojima ćemo zajedno, partnerski, razvijati video.

U svojoj osnovi, pomenuto partnerstvo znači da će stvaraoci sadržaja sada moći još jednostavnije da se upuste i u „poslovnu stranu YouTube-a“, demistifikujući tako čitavu priču oko zarade putem ove platforme na kojoj smo već videli nekoliko značajnih uspeha. Kanal „Srpski Tutorijali“ iza kojeg stoji jutjuber Aleksandar Leštarić, krajem prošle godine brojao je oko 110.000 pretplatnika, da bi danas ta brojka bila blizu 185 hiljada.

Video na webu svakako je u usponu i danas predstavlja jednu od najbrže rastućih medijskih vertikala. Iz Adria Media Grupe poručuju da je video sadržaj u fokusu ove medijske grupacije, te pozivaju sve content kreatore zainteresovane za rad sa AMG YouTube mrežom da pošalju svoju prijavu na youtube@adriamedia.rs.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pokrenut startap program za dalji razvoj ‘pametnog’ ugostiteljstva – Metro Xcel čeka vaše prijave

Ovaj program ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da brže napreduju, a prijave traju tokom cele godine.

Društvene mreže

Kupovina pregleda na opciji Instagram Story – nova taktika influensera za rast profila

Rasprave o unosnom biznisu trgovine pratiocima i lajkovima na Instagramu ne jenjavaju, a čim se na horizontu pojavio nagoveštaj rešenja, nastao je novi problem – kupovina pregleda na opciji Story. Znači li to da se ova mreža (a i mi sa njom) bori sa vetrenjačama?

Netokracija

Milena Rašić nova je urednica Netokracije u Srbiji

Došlo je vreme za interne promene, vreme da budemo još bolji u onome što radimo. Kao deo tih promena zadovoljstvo mi je što mogu da vam saopštim da je nova urednica Netokracije u Srbiji upravo naša koleginica Milena Rašić.

Startapi i poslovanje

Startapi, Demo Day u Solunu čeka vaše prijave – otvorene su do 25. avgusta

Peti po redu Thessaloniki Demo Day u organizaciji grčkog stratap haba OK!Thess održaće se 12. septembra u Solunu, a njegov cilj je povezivanje startapa sa investitorima iz Grčke i jogoistočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.