Adria Media Group i YouTube potpisali ugovor

Lakše do monetizacije video sadržaja kroz ‘AMG YouTube Network’

Pre samo nekoliko dana u Beogradu je održan prvi YouTube Partnership Summit na kome je ova kompanija predstavila mnogobrojne mogućnosti kada je monetizacija video sadržaja u pitanju. Između ostalog YouTube je objavio i svoje prvo veliko medijsko partnerstvo na ovim prostorima, i to upravo sa Adria Media Grupom sa kojom je kreirana prva mreža okrenuta upravo ka stvaraocima video sadržaja.

YT

Prema pisanju medija, dogovor između dve strane postignut je još početkom godine kada je Adria Media Group postala prva medijska kuća na prostoru Balkana sa mogućnošću kreiranja mreže YouTube kanala, a sa ciljem monetizacije video sadržaja kojeg content kreatori postavljaju. Želja YouTube-a jeste da što više stvaraoca sadržaja uđe u njihov Partnership program, te saradnja sa AMG predstavlja još lakši način na koji lokalni kreativci mogu zaraditi od svog rada.

U razgovoru za Netokraciju, direktor digitalnih medija Adria Media Grupe, Predrag Roganović, osvrnuo se na značaj ostvarenog partnerstva:

Pravi izazov je razvoj web videa i to je ono gde Adria Media Grupa u budućnosti želi najvise da uloži. Web video je neosvojen teren. Mi, kao firma koja je conter kreator i zapošljava 400 ljudi u Srbiji i 150 u Hrvatskoj, uvek smo u potrazi za kvalitetnim sadržajem, odnosno ljudima koji mogu da kreiraju kvalitetan sadržaj. Zato nam je važno da se povežemo sa telentovanim ljudima sa kojima ćemo zajedno, partnerski, razvijati video.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

U svojoj osnovi, pomenuto partnerstvo znači da će stvaraoci sadržaja sada moći još jednostavnije da se upuste i u “poslovnu stranu YouTube-a”, demistifikujući tako čitavu priču oko zarade putem ove platforme na kojoj smo već videli nekoliko značajnih uspeha. Kanal “Srpski Tutorijali” iza kojeg stoji jutjuber Aleksandar Leštarić, krajem prošle godine brojao je oko 110.000 pretplatnika, da bi danas ta brojka bila blizu 185 hiljada.

Video na webu svakako je u usponu i danas predstavlja jednu od najbrže rastućih medijskih vertikala. Iz Adria Media Grupe poručuju da je video sadržaj u fokusu ove medijske grupacije, te pozivaju sve content kreatore zainteresovane za rad sa AMG YouTube mrežom da pošalju svoju prijavu na youtube@adriamedia.rs.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Analiza

Rast po svaku cenu više nije ono što startape vodi do investicije – i tu je prilika za srpske timove

Po pitanju investiranja u startape na globalnom nivou, prošla decenija lako bi mogla dobiti titulu zlatne decenije. Problem je bio samo jedan: ti startapi u velikoj većini nisu stavljali naglasak na profitablinost i zdrav rast i, uprkos gubicima koji su se brojali u stotinama miliona, ipak su dostizali valuacije od nekoliko milijardi. Sada su se pravila igre promenila - što može ići u prilog domaćim startapima.

Sponzorisano

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Propustili ste

Kultura 2.0

Web pristupačnost čini internet boljim mestom za sve – a posebno za osobe sa invaliditetom

Internet je alat putem kog možemo pronaći gotovo sve što želimo da saznamo, zar ne? Nažalost, to nije slučaj za osobe koje imaju određene invaliditete. Upravo zato je pristupačnost interneta (web accessibillity) sve aktuelnija tema.

Novost

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Najava

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.