Prednosti ‘cloud’ servisa uvek su dobrodošle kada je reč o skladištenju određenih fajlova i deljenju istih, međutim... Prema poslednjim vestima koje dolaze iz kompanije Google, privatnost korisnika Android telefona i ovoga je puta zanemarena.
Čak i kada korisnik izbriše Google Photos aplikaciju za Android operativni sistem, ovaj servis nastavlja sa prikupljanjem i skladištenjem fotografija. Kako piše Gizmodo, jedan od korisnika je primetio kako se stotine njegovih fotografija pojavljuje na pomenutom servisu – iako je aplikaciju prethodno uklonio sa svog uređaja.
Obzirom da ovaj servis funkcioniše na osnovu parametara zadatih u Google Settings meniju, nije ni čudo što se foto sadržaj i dalje upload-uje kao rezervna kopija. Ukoliko i vas muči ova situacija i ne želite dupli sadržaj na vašem telefonu, sve što je potrebno da uradite jeste da u Google podešavanjima isključite opciju Google Photo Backup pa ćete na taj način zaustaviti pomenuti proces.