Netokracija.rs

Automatsko testiranje softvera tema narednog okupljanja u ICT Hub-u

Naime, kada govorimo o testiranju softvera, potrebno je napomenuti da je Test Automation jedan od najbitnijih procesa koji omogućava efektivno i efikasno testiranje određenog softvera. Međutim, na tržištu su i dalje aktuelna pitanja poput toga gde i kada treba iskoristiti pomenuti proces i na koji način iz istog izvući maksimum – gde je najkorisniji, koji su popularni alati i jezici za Test Automation i drugo.

Detaljne odgovore na ova pitanja tokom predstojećeg događaja, pokušaće da daju predstavnici kompanije Endava, Zoran Labrović, Miloš Paunović i Miroslav Stevanović. Štaviše, Zoran je prvi čovek za procese i vođenje testiranja projekata u Endavi sa preko deset godina iskustva. Sa druge strane, Miloš i Miroslav su od skoro započeli svoje karijere u ovoj kompaniji, te su brzo napredovali ka Test Automation pozicijama.

Prijave već otvorene, požurite

Sam događaj je između ostalog namenjen softver inženjerima koji bi želeli da nauče više o Test Automation-u, posebno oni koji imaju nameru da započnu sa praktičnim primenama ovog procesa. Takođe, okupljanje bi posebno moglo da bude interesantno ljudima koji su u svojim kompanijama zaduženi za vodeće projekte kada je softver u pitanju – a koji bi želeli da iskoriste Test Automation na najbolji mogući način, dok će biti i nešto više reči o problemima implementacije ovog procesa.

Iz organizacije napominju da su prijave za ovaj događaj već dostupne na zvaničnoj stranici Meetup-a, gde se između ostalog može pronaći i više informacija o samom okupljanju.