Kompanija ZF Serbia najavila nova zapošljavanja u novosadskom razvojnom centru

Kompanija ZF Serbia najavila nova zapošljavanja u novosadskom razvojnom centru

Traže se inženjeri za rad na razvoju energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima.

Kompanija ZF Group nastala je davne 1915. godine u nemačkom gradu Fridrihshafenu, pri čemu su mnogobrojna tehnološka rešenja ove kompanije postala polazna tačka za nove tehnologije mobilnosti. ZF Group proizvodi tako se mogu pronaći u putničkim, komercijalnim i industrijskim vozilima, pa sve do vozova, aviona i Formule 1.

Pre nekoliko godina, tačnije 2018. godine, kompanija je usvojila novu strategiju u poruci „Next Generation Mobility“ (sledeća generacija mobilnosti) čime su postavili temelje za razvoj naprednih rešenja koja počinju na principima održivosti, te koji će najkompleksnije automobilske proizvode učiniti boljim i čistijim – samim tim i pogodnijim za našu planetu, ali i za njene stanovnike.

Samo godinu dana kasnije tj. 2019. godine, ZF Group je u Srbiji otvorio pogon u industrijskoj zoni Pančevo i zatim 2021. i inženjerski centar za istraživanje i razvoj u istom gradu. Centar za istraživanja i razvoj u Pančevu prostire se na preko 7.000 kvadrata i u njemu je zaposleno više od 100 inženjera koji rade na različitim rešenjima za mobilnost nove generacije – razvojem sistema novih proizvoda u oblasti elektro mobilnosti, dizajnom pogona sa električnom vučom, razvojem pogonskih osovina, te softverskom kalibracijom, testiranjem i validacijom.

Nove prilike za rad u ZF Serbia

Vozači širom planete danas očekuju praktična rešenja koja su električna, pametna, povezana, održiva i pre svega pristupačna. Sa trendom još veće elektrifikacije automobilske industrije, ZF Serbia najavljuje i nova zapošljavanja u svom razvojno-istraživačkom centru u sklopu nove divizije za električna rešenja za pogonske sisteme. Iz razvojnog centra kažu:

Razvojni centar ZF Serbia okupljaće sa ovim ciljem ekspertske timove visokostručnih inženjera svesnih da će svaka njihova ideja biti saslušana od strane ljudi spremnih da zajedno još jednom ostave trag u istoriji, ovoga puta možda i najvažniji.

Ukazujući na mogućnosti profesionalnog razvoja, ZF Serbia poziva sve zainteresovane inženjere da se prijave za otvorene pozicije, ističući da je gorepomenuta divizija kako najbrže rastuća, tako i najmlađa, te da će fokus ove kompanije i u narednim godinama biti na razvoju nove generacije održivih rešenja koja će se naći u upotrebi na putevima širom sveta.

Zainteresovani diplomirani inženjeri kao i inženjeri sa znanjima iz elektronike, mašinstva i razvoja softvera dobijaju odličnu priliku da rade na razvoju energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima koja će doprineti održivijoj budućnosti automobilske industrije.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Zabava i zanimljivosti

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Novost

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.