Kompanija ZF Serbia najavila nova zapošljavanja u novosadskom razvojnom centru

Kompanija ZF Serbia najavila nova zapošljavanja u novosadskom razvojnom centru

Traže se inženjeri za rad na razvoju energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima.

Kompanija ZF Group nastala je davne 1915. godine u nemačkom gradu Fridrihshafenu, pri čemu su mnogobrojna tehnološka rešenja ove kompanije postala polazna tačka za nove tehnologije mobilnosti. ZF Group proizvodi tako se mogu pronaći u putničkim, komercijalnim i industrijskim vozilima, pa sve do vozova, aviona i Formule 1.

Pre nekoliko godina, tačnije 2018. godine, kompanija je usvojila novu strategiju u poruci „Next Generation Mobility“ (sledeća generacija mobilnosti) čime su postavili temelje za razvoj naprednih rešenja koja počinju na principima održivosti, te koji će najkompleksnije automobilske proizvode učiniti boljim i čistijim – samim tim i pogodnijim za našu planetu, ali i za njene stanovnike.

Samo godinu dana kasnije tj. 2019. godine, ZF Group je u Srbiji otvorio pogon u industrijskoj zoni Pančevo i zatim 2021. i inženjerski centar za istraživanje i razvoj u istom gradu. Centar za istraživanja i razvoj u Pančevu prostire se na preko 7.000 kvadrata i u njemu je zaposleno više od 100 inženjera koji rade na različitim rešenjima za mobilnost nove generacije – razvojem sistema novih proizvoda u oblasti elektro mobilnosti, dizajnom pogona sa električnom vučom, razvojem pogonskih osovina, te softverskom kalibracijom, testiranjem i validacijom.

Nove prilike za rad u ZF Serbia

Vozači širom planete danas očekuju praktična rešenja koja su električna, pametna, povezana, održiva i pre svega pristupačna. Sa trendom još veće elektrifikacije automobilske industrije, ZF Serbia najavljuje i nova zapošljavanja u svom razvojno-istraživačkom centru u sklopu nove divizije za električna rešenja za pogonske sisteme. Iz razvojnog centra kažu:

Razvojni centar ZF Serbia okupljaće sa ovim ciljem ekspertske timove visokostručnih inženjera svesnih da će svaka njihova ideja biti saslušana od strane ljudi spremnih da zajedno još jednom ostave trag u istoriji, ovoga puta možda i najvažniji.

Ukazujući na mogućnosti profesionalnog razvoja, ZF Serbia poziva sve zainteresovane inženjere da se prijave za otvorene pozicije, ističući da je gorepomenuta divizija kako najbrže rastuća, tako i najmlađa, te da će fokus ove kompanije i u narednim godinama biti na razvoju nove generacije održivih rešenja koja će se naći u upotrebi na putevima širom sveta.

Zainteresovani diplomirani inženjeri kao i inženjeri sa znanjima iz elektronike, mašinstva i razvoja softvera dobijaju odličnu priliku da rade na razvoju energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima koja će doprineti održivijoj budućnosti automobilske industrije.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako voditi korisničku podršku ako se vaš tim sastoji od samo nekoliko ljudi?

Iako ste mali tim, veoma je bitno obratiti pažnju na 'feedback' koji vam daju korisnici i postarati se da ste zaista tu za njih. Zato je segment korisničke podrške ponekada presudan.

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Intervju

Symphony organizuje interne tehničke zajednice za razmenu znanja – a uskoro i eksternu konferenciju ‘TechNote’

Ova kompanija je za svoje zaposlene organizovala tehničke zajednice čiji je cilj podela znanja i iskustva među članovima tima (QA, DevOps i Front-End community), a to je preraslo i u eksternu konferenciju 'TechNote' koja startuje od marta.

Tehnologija

Šta je to ‘bear market’ i kako se povezuje sa drastičnim padom kriptovaluta?

U prethodnim danima Bitcoin je doživeo nagli pad vrednosti, spustivši se na ispod 35.000 dolara. Štaviše, kompletno 'crypto' tržište je u padu, smanjujući vrednost gotovo svih kriptovaluta. Šta je uzrok ovom problemu i koji uticaj u svemu tome ima termin 'bear market'?

Office Talks Podcast

Prvi superklasteri u Srbiji i osvrt na Web3

Sa Aleksandrom Popović i Pavlom Batutom razgovarali smo o tome kako se zainteresovani startapi, predstavnici akademske zajednice i privrede mogu ujediniti u prve srpske superklastere.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.