Agencija, korporacija, startap (Željko Bošnjak)

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Agencija, korporacija, startap (Željko Bošnjak)

Gost 109. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Željko Bošnjak, suosnivač foodtech startapa Bitebell i osnivač marketinške agencije Ellecta Digital.

Mnoga interesovanja, ali i ljubav prema hrani i marketingu, usmerili su Željka Bošnjaka ka preduzetničkom svetu. Još ranije smo imali priliku da pišemo o njegovom foodtech startapu Bitebell koji je početkom prošle godine podigao pre-seed investiciju od ICT HUB-a od 50.000 evra.

Osim što smo detaljno razgovarali o tome kako Bitebell zapravo funkcioniše i na koji način nastoji da uz pomoć naprednog softverskog rešenja pomogne restoranima u dostavi hrane (direct delivery), Bošnjak nam je govorio o tome koliko mu je za preduzetnički mentalitet značio rad u kompaniji Philip Morris International, ali i koliko je dragoceno vreme provedeno u agencijskom, kao i u korporativnom okruženju.

On nam je kroz razgovor približio vreme koje je proveo u ovoj kompaniji, gde je bio deo tima koji je bio zadužen za lansiranje IQOS-a, interesujući se tada više za korisničko iskustvo. Upravo u tom periodu, naš sagovornik je shvatio da je vreme da svoju ljubav prema hrani pretoči i u novi biznis.

Otuda je bila neizbežna diskustija o jednom od najvećih problema sa kojma se suočava domaća IT industrija, a to je regrutacija ljudi i manjak stručnih kadrova. Upravo zato, kraj našeg razgovora posvetili smo i ovoj temi o kojoj je Željko govorio iz ugla jednog startapa.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koji su naredni profesionalni koraci u karijeri koji očekuju našeg sagovornika, posebno kada je reč o vođenju Bitebella, novoj investiciji, predavanjima i vođenju marketinške agencije.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.