Zaboravite dnevnik u 8, stigao je YouTube Newswire

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Zaboravite dnevnik u 8, stigao je ‘YouTube Newswire’

Kompanija koja važi za broj jedan kada je reč o video sadržaju, predstavila je juče novi kanal koji novi naziv ‘YouTube Newswire’. U pitanju je projekat lansiran u saradnji sa agencijom Storyful koji za cilj ima da generiše najnovije vesti i događaje u video formatu, a koji će se objavljivati upravo na poznatom servisu.

youtube_newswire

Kako se i navodi na zvaničnom blogu YouTube-a, partnerstvo sa agencijom Storyful ostvareno je još pre, te su ova dva entiteta započela saradnju sa izbijanjem prvih demonstracija na trgu Tahrir 2011. godine u Egiptu. Čak i pre toga, Storyful je bio angažovan da verifikuje sadržaj na YouTube-u, a od 2010. godine ova agencija je proverila preko 100.000 objavljenih snimaka.

YouTube Newswire će samo dodatno učvrstiti saradnju pomenutih kompanija, a sam servis omogućava novinarima lakše izveštavanje i plasiranje najnovijih vesti, uključujući i utiske očevidaca sa lica mesta. Kako ističu iz Storyful-a, današnje potrebe ljudi za dokazivanjem i stvaranjem “buke” nikada nisu bile veće, te se novinarstvo mora postaviti na znatno viši nivo, prateći trend sve većeg broja video sadržaja – iz dana u dan.

Verifikovan sadržaj vs. live stream’

U okviru novog servisa biće generisane različite vesti iz sveta, a YouTube Newswire biće dostupan na Twitter-u ali i kao newsletter. Sam sadržaj će uključivati aktuelne vesti, politiku i vremensku prognozu.

Pomenuti servis očigledno stiže u pravo vreme, obzirom da YouTube sa druge strane ima Twitter kao konkurenciju koji sa Periscope aplikacijom radi odličan posao – barem kada su u pitanju prenosi događaja uživo. YouTube Newswire je već dostupan, a trenutno se mogu pogledati pojedine vesti iz sveta.

U narednom periodu, treba očekivati da će ovaj servis biti unapređen, a generisanje novog sadržaja bi trebalo da pokrije još više događaja iz različitih krajeva sveta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.