XBIT projekat ušao među 25 finalista Regiostars takmičenja

Projekat XBIT koji se bavi razvojem IT preduzetništva ušao među 25 finalista Regiostars takmičenja

Tokom prethodne dve godine projekat 'XBIT- Prekogranična IT mreža za konkurentnost, inovaciju i preduzetništvo' se u Srbiji i Hrvatskoj bavio optimalnim razvojem IT industrije i preduzetništva. Zahvaljujući postignutim rezultatima, ovaj projekat se našao u finalu Regiostars takmičenja Evropske komisije i za njega možete već sada glasati.

Organizatori XBIT projekta ističu da je do sada realizovano preko 80 događaja – kao što su okupljanja, startap škole, hakatoni, radionice i konferencije u oblasti virtuelne realnosti, primene IoT rešenja, 3D štampača i ostalih atraktivnih tema u IT industriji i da je sprovedeno preko 40 mentorskih programa za mlade preduzetnike.

Pomenuti projekat je kroz svoje aktivnosti i zahvaljujući najnovijoj opremi na početku pandemije korona virusa odštampano je preko 2.000 vizira za zaštitu zdravstvenih radnika, a kako dodaju, jedan od najznačajnijih i najemotivnijih trenutaka rada na ovom projektu je kreiranje 3D prostetičke ruke za devojčicu iz Vranja i devojčicu iz Makedonije.

Glasajte za ovaj projekat već od danas

Svi ovi rezultati su učinili da od 206 prijavljenih projekata iz raznih zemalja, XBIT projekat bude izabran i da se nađe među 25 najinovativnijih projekata finalista na Regiostars takmičenju koje organizuje Evropska komisija.

Od pet kategorija takmičenja, XBIT projekat se nalazi u kategoriji “Osnaživanje mladih za prekograničnu saradnju” i bori se sa još četiri projekta iz Evrope za glasove publike i nagradu žirija. Ukoliko želite da podrže ovaj projekat i mlade ljude koji su bili njegov deo, to možete uraditi na ovom linku. Dovoljno je samo da se uđe na link i klikne srce pored projekta XBIT.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.

Kolumna

Ingsoftware projektom ‘Utočište’ predstavlja svoju viziju budućnosti rada

Kako će izgledati rad kad prođe korona? To pitanje sam postavio sebi hiljadu puta, pročitao sam na desetine mišljenja, diskutovao sa kolegama, partnerima, prijateljima… I kako je vreme odmicalo sve više sam postajao ubeđen da je model koji uvodimo pravo rešenje.

E-commerce

Igor Grmuša postaje marketing direktor e-commerce kompanije Platforma

Nakon devet godina u digitalnoj marketinškoj agenciji Degordian, Grmuša započinje novo poglavlje u karijeri.

Startapi i poslovanje

Quantox nastavlja da podstiče IT decentralizaciju: Kompanija otvorila nove kancelarije u Podgorici i Banjaluci

Prvi zaposleni već su se pridružili timu od preko 350 visoko kvalifikovanih stručnjaka. Kompanija najavljuje nova zapošljavanja i nastavlja sa širenjem poslovanja izvan velikih IT centara.

Kultura 2.0

Tri karte za Orbitu: Šta nam donosi trka bogatih za svemir?

Izgleda da je na Zemlji postalo dosadno, pa milijarderi i vlasnici gigantskih kompanija prave nove igračke i organizacije za jedno potpuno drugačije nadmetanje (čitajte: putovanje).