Western Balkan Startup Expo sajam: Imate startup? Povežite se sa investitorima

Predstavite vaš startap projekat na Western Balkan Startup Expo sajmu i povežite se sa investitorima

Da bi čitav preduzetnički ekosistem mogao da funkcioniše na regionalnom nivou potrebno je jedno mesto na kome će se sresti startapi, kompanije i investitori. To mesto biće Western Balkan Startup Expo koji će se putem Interneta održati 18. septembra.

Prema Startup Genome istraživanju, srpski startap ekosistem vredan je 502 miliona dolara. Ali, ako je suditi prema nivou investicija, i dalje se nalazi u fazi aktivacije. Da bismo razumeli zašto postoji disparitet, potrebno je posmatrati ne samo lokalno već i regionalno tržište očima globalnih investitora i biznis anđela.

Oni su, iznad svega, u potrazi za solidnim regionalnim startup ekosistemima kao potvrdama ozbiljnosti i perspektivnosti tržišta Zapadnog Balkana. Otuda organizatori pomenutog događaja pozivaju na prijavu za predstojeći Expo sve startape koji:

 • Rešavaju izazove iz oblasti digitalne ekonomije;
 • Imaju rešenja u obliku minimum-viable-product i neku trakciju: imaju korisnike, use-case ili prve kupce;
 • Rešavaju problem relevantan za velika tržišta;
 • Traže investiciju i/ili prilike za bespovratna sredstva;
 • Traže potencijalne klijente, partnere u regionu i izlazak na veće tržište.

Oni na ovaj način mogu da predstave svoj startap na prvom virtuelnom regionalnom sajmu biznisa i inovacija u regionu. Inače, 360 Connect u saradnji sa Impact Hub Beograd, USAID, EBRD, WBF i Studio X Ventures, najboljim startap timovima obezbeđuje:

 • Pristup globalnom tržištu;
 • Investicije i ekspertsku podršku;
 • Povezivanje sa kompanijama u regionu;
 • Mrežu stručnih saradnika za smart growth startap kompanije;
 • Iskustvo unicorn startapa iz regiona i njihov put uspeha;
 • Nagrade za najbolja tri pitch-a.

Ko će vas pratiti na putu do svetskog tržišta?

WEAngles – Novooformljena grupa žena biznis anđela u Srbiji investira u do pet startap kompanija iz regiona. Osnivačice startapa imaju prednost u prijavljivanju i veće šanse za dobijanje investicije.

Studio X Ventures – U.S. Venture Builder  nudi savetovanje i pre-seed investicije za startape u regionu koji izlaze na velika tržišta.

360 Startup program – Šestonedeljni program akceleracije startapa koji vas priprema za velike investicije.

Ukoliko želite da učestvujete u događaju kao kompanija ili organizacija koja otvoreno podržava preduzetnički ekosistem i inovacije – pogledajte ponudu virtuelnih štandova. Sve ostale informacije o događaju kao i detaljna agenda, nalaze se na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Office Talks Podcast

Šta najbolji programeri traže pored plate?

Kako se kompanije danas trude da privuku kvalitetan kadar, šta podrazumeva presonalizacija benefita i kako tokom pandemije izgleda proces zadržavanja zaposlenih? O ovim temama razgovaramo sa Tanjom Mladenović iz kompanije Nutanix u desetoj epizodi Office Talks podcasta.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Maratonci trče počasni krug (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduztništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Startapi i poslovanje

Vladimir Vulić: Inovacije predstavljaju jedini ‘protivotrov’ za sve jaču konkurenciju i moraju postati DNK vaše kompanije

Uoči #CIC2020 sa Vladimirom Vulićem, menadžment konsultantom i suosnivačem Digitalizuj.Me, razgovaramo o tome kako napraviti 'revoluciju' u menadžmentu koji treba da podstanke na inovacije u svom timu.

Startapi i poslovanje

Predstavite svoj ‘fintech’ projekat na takmičenju Elevator Lab Challenge 2020 i osvojite i do €10.000

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane startape da se prijave na Elevator Lab Challenge 2020. Timovi koji se uključe u takmičenje imaće priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija pred stručnjacima iz industrije i startap ekosistema.