Western Balkan Startup Expo sajam: Imate startup? Povežite se sa investitorima

Predstavite vaš startap projekat na Western Balkan Startup Expo sajmu i povežite se sa investitorima

Da bi čitav preduzetnički ekosistem mogao da funkcioniše na regionalnom nivou potrebno je jedno mesto na kome će se sresti startapi, kompanije i investitori. To mesto biće Western Balkan Startup Expo koji će se putem Interneta održati 18. septembra.

Prema Startup Genome istraživanju, srpski startap ekosistem vredan je 502 miliona dolara. Ali, ako je suditi prema nivou investicija, i dalje se nalazi u fazi aktivacije. Da bismo razumeli zašto postoji disparitet, potrebno je posmatrati ne samo lokalno već i regionalno tržište očima globalnih investitora i biznis anđela.

Oni su, iznad svega, u potrazi za solidnim regionalnim startup ekosistemima kao potvrdama ozbiljnosti i perspektivnosti tržišta Zapadnog Balkana. Otuda organizatori pomenutog događaja pozivaju na prijavu za predstojeći Expo sve startape koji:

 • Rešavaju izazove iz oblasti digitalne ekonomije;
 • Imaju rešenja u obliku minimum-viable-product i neku trakciju: imaju korisnike, use-case ili prve kupce;
 • Rešavaju problem relevantan za velika tržišta;
 • Traže investiciju i/ili prilike za bespovratna sredstva;
 • Traže potencijalne klijente, partnere u regionu i izlazak na veće tržište.

Oni na ovaj način mogu da predstave svoj startap na prvom virtuelnom regionalnom sajmu biznisa i inovacija u regionu. Inače, 360 Connect u saradnji sa Impact Hub Beograd, USAID, EBRD, WBF i Studio X Ventures, najboljim startap timovima obezbeđuje:

 • Pristup globalnom tržištu;
 • Investicije i ekspertsku podršku;
 • Povezivanje sa kompanijama u regionu;
 • Mrežu stručnih saradnika za smart growth startap kompanije;
 • Iskustvo unicorn startapa iz regiona i njihov put uspeha;
 • Nagrade za najbolja tri pitch-a.

Ko će vas pratiti na putu do svetskog tržišta?

WEAngles – Novooformljena grupa žena biznis anđela u Srbiji investira u do pet startap kompanija iz regiona. Osnivačice startapa imaju prednost u prijavljivanju i veće šanse za dobijanje investicije.

Studio X Ventures – U.S. Venture Builder  nudi savetovanje i pre-seed investicije za startape u regionu koji izlaze na velika tržišta.

360 Startup program – Šestonedeljni program akceleracije startapa koji vas priprema za velike investicije.

Ukoliko želite da učestvujete u događaju kao kompanija ili organizacija koja otvoreno podržava preduzetnički ekosistem i inovacije – pogledajte ponudu virtuelnih štandova. Sve ostale informacije o događaju kao i detaljna agenda, nalaze se na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.