Srpski WEBCentric postao deo holandske TSS grupe

Srpski WEBCentric postao deo holandske TSS grupe

Beogradska kompanija za razvoj softvera, WEBCentric, 1. juna postala je deo Total Specific Solutions grupe. U pitanju je globalni dobavljač IT poslovnih rešenja sa sedištem u Holandiji.

Holandska TSS grupa postala je glavni deoničar domaće kompanije WEBCentric koja stoji iza proizvoda Price2Spy. Dosadašnji vlasnik i generalni direktor Miša Krunić, ostao je genralni i izvršni direktor kompanije. Tim povodom, on je za izjavio:

Biti deo međunarodne softverske grupe, daje nam podršku da dodatno proširimo uporište naših platformi. Kao deo TSS-a, očekujemo da dobijemo pristup najboljim praksama potrebnih da naše poslovanje i organizaciju podignemo na viši nivo.

Od prvog softvera do nekoliko stotina korisnika

Kako se navodi u saopštenju, WEBCentric je 2011. godine kreirao svoj prvi softver, Price2Spy, nastao iz potrebe same kompanije koja je u to vreme imala u vlasništvu nekoliko internet prodavnica, pri čemu je ručno pratila cene svojih konkurenata. U nedostatku odgovarajućeg alata na tržištu, WEBCentric je kreirao Price2Spy koji danas koristi preko 750 kompanija širom sveta.

Kompanija WEBCentric u svom portfoliju ima još dva proizvoda – JustLikeAPI je softver za prikupljanje recenzija, predstavljen tržištu 2017. godine, dok je BotMeNot najmlađi proizvod ove kompanije pokrenut 2021. godine i služi za testiranje ranjivosti sajta na aktivnost botova.

Savršen kandidat za saradnju sa globalnim dobavljačem IT poslovnih rešenja

Generalni direktor TSS grupe, Daniel Lar, obratio se povodom nedavnog pridruživanja kompanije WEBCentric. On je izjavio:

Zadovoljstvo nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu našoj prvoj srpskoj kompaniji u TSS. Price2Spy je međunarodno rešenje za analizu cena sa kupcima širom sveta. Miša Krunić je pokrenuo kompaniju 2005. godine i onlajn platformu 2011. Posao internet trgovine je veoma konkurentan i tada nije postojao lak način da se prate cene na mreži, pa je Price2Spy razvijen da ispuni ovu potrebu na tržištu.

To je kompanija orijentisana na kupca i samim tim je dobro poklapanje sa našim TSS pristupom. Počeli su sa tri klijenta još 2011. godine i sada imaju stotine korisnika u mnogim različitim zemljama, što je impresivno. To je učinilo kompaniju savršenim kandidatom za početak saradnje zasnovane i dalje na zajedničkom vlasništvu, gde će Miša ostati kao deoničar poslovanja.

U vlasništvu holandske Total Specific Solutions grupe, trenutno se nalazi preko 110 evropskih softverskih kompanija. Kako navode iz TSS, svim kompanijama obezbeđena je finansijska sigurnost i strateške smernice kako bi svaka postala apsolutni lider u industriji iz koje dolazi.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpski Constellation lansira AimFox – sveobuhvatno rešenje za automatizaciju komunikacije na LinkedInu

AimFox je cloud-based aplikacija namenjena svima koji žele da se bave networkingom, prodajom, regrutingom ili bilo kojim procesima koji podrazumevaju 'jedan na jedan' komunikaciju sa odabranom ciljnom grupom.

Startapi i poslovanje

Payoneer istraživanje: Globalizacija je šansa za razvoj malih i srednjih preduzeća

Procenat očekivanog rasta prihoda malih i srednjh preduzeća ostvarenog od izvoza u Srbiji iznosi 12% u periodu od 2021. do 2023 - pokazuju rezultati istraživanja koja je sproveo Payoneer.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki MotionOps podigao investiciju od $1,2 miliona – sledi širenje tima u Srbiji i dalji razvoj proizvoda

MotionOps zatvorio je 'pre-seed' rundu od gotovo 1,2 miliona dolara predvođenu VC fondom iz Jute Alpine 100. Nikola Cvetković, jedan od osnivača ovog startapa, otkriva nam više o tome kako tim planira da iskoristi investiciju.

Propustili ste

Društvene mreže

Hoće li Elon Mask zaista uvesti pretplatu za sve korisnike Twittera?

Ono što se dešava sa Twitterom od momenta akvizicije od strane kontraverznog biznismena Elona Maska može se kategorizovati kao potpuna farsa sa čudnim spletom događaja i okolnostima koji su zadesili ovu društvenu mrežu.

Takmičenje

Bosch Startup Harbour poziva startape da zajedno validiraju ideje i skaliraju biznis – prijave traju do 30. septembra

Startup Harbour je globalna inicijativa kompanije Bosch čiji je cilj kreiranje ekosistema kroz saradnju između 'early stage' startapa i različitih Bosch divizija u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.

Intervju

Amir Moini pomogao je Netflixu da izgradi Employer Brand iz temelja – a sada dolazi na Empple Festival

Treći po redu Empple Festival 5. oktobra ugostiće Amira Moinija, direktora Employer Branding-a kompanije Moloco u Silicijumskoj dolini.

Najava

Weekend Media Festival po 16. put u Rovinju, ovog puta sa fokusom na HR i veštačku inteligenciju

Weekend Media Festival, jedna od najvećih regionalnih konferencija posvećenih digitalnom marketingu, po 16. put će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra, sa potpuno novim i aktuelnim temama iz digitalnog sveta.

Karijere

Olja Vučićević Gaković: Srpski IT bio je prenaduvani balon koji je morao da pukne – i to je izdvojilo kvalitetne kompanije

Olja Vučićević Gaković ima impresivno poslovno iskustvo: od života i rada u Silicijumskoj dolini i saradnje sa kompanijama kao što su Google, Yahoo i IBM, do povratka u Srbiju i vođenja uspešnih IT kompanija. U intervjuu koji sledi, ona je sa nama podelila svoje mišljenje o srpskoj IT industriji - i zašto smatra da je kriza imala pozitivan uticaj na nju.

Kultura 2.0

Trudna Barbi i Ken Sugar Daddy – kako je Mattel forama na svoj račun prešao marketing igru?

Drugi deo svoje kolumne o filmu "Barbie" posvetila sam marketinškim strategijama kompanije Mattel koja je aktivno učestvovala u produkciji i realizaciji filma.