Srpski WEBCentric postao deo holandske TSS grupe

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Srpski WEBCentric postao deo holandske TSS grupe

Beogradska kompanija za razvoj softvera, WEBCentric, 1. juna postala je deo Total Specific Solutions grupe. U pitanju je globalni dobavljač IT poslovnih rešenja sa sedištem u Holandiji.

Holandska TSS grupa postala je glavni deoničar domaće kompanije WEBCentric koja stoji iza proizvoda Price2Spy. Dosadašnji vlasnik i generalni direktor Miša Krunić, ostao je genralni i izvršni direktor kompanije. Tim povodom, on je za izjavio:

Biti deo međunarodne softverske grupe, daje nam podršku da dodatno proširimo uporište naših platformi. Kao deo TSS-a, očekujemo da dobijemo pristup najboljim praksama potrebnih da naše poslovanje i organizaciju podignemo na viši nivo.

Od prvog softvera do nekoliko stotina korisnika

Kako se navodi u saopštenju, WEBCentric je 2011. godine kreirao svoj prvi softver, Price2Spy, nastao iz potrebe same kompanije koja je u to vreme imala u vlasništvu nekoliko internet prodavnica, pri čemu je ručno pratila cene svojih konkurenata. U nedostatku odgovarajućeg alata na tržištu, WEBCentric je kreirao Price2Spy koji danas koristi preko 750 kompanija širom sveta.

Kompanija WEBCentric u svom portfoliju ima još dva proizvoda – JustLikeAPI je softver za prikupljanje recenzija, predstavljen tržištu 2017. godine, dok je BotMeNot najmlađi proizvod ove kompanije pokrenut 2021. godine i služi za testiranje ranjivosti sajta na aktivnost botova.

Savršen kandidat za saradnju sa globalnim dobavljačem IT poslovnih rešenja

Generalni direktor TSS grupe, Daniel Lar, obratio se povodom nedavnog pridruživanja kompanije WEBCentric. On je izjavio:

Zadovoljstvo nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu našoj prvoj srpskoj kompaniji u TSS. Price2Spy je međunarodno rešenje za analizu cena sa kupcima širom sveta. Miša Krunić je pokrenuo kompaniju 2005. godine i onlajn platformu 2011. Posao internet trgovine je veoma konkurentan i tada nije postojao lak način da se prate cene na mreži, pa je Price2Spy razvijen da ispuni ovu potrebu na tržištu.

To je kompanija orijentisana na kupca i samim tim je dobro poklapanje sa našim TSS pristupom. Počeli su sa tri klijenta još 2011. godine i sada imaju stotine korisnika u mnogim različitim zemljama, što je impresivno. To je učinilo kompaniju savršenim kandidatom za početak saradnje zasnovane i dalje na zajedničkom vlasništvu, gde će Miša ostati kao deoničar poslovanja.

U vlasništvu holandske Total Specific Solutions grupe, trenutno se nalazi preko 110 evropskih softverskih kompanija. Kako navode iz TSS, svim kompanijama obezbeđena je finansijska sigurnost i strateške smernice kako bi svaka postala apsolutni lider u industriji iz koje dolazi.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Kolumna

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.