Srpski WEBCentric postao deo holandske TSS grupe

Srpski WEBCentric postao deo holandske TSS grupe

Beogradska kompanija za razvoj softvera, WEBCentric, 1. juna postala je deo Total Specific Solutions grupe. U pitanju je globalni dobavljač IT poslovnih rešenja sa sedištem u Holandiji.

Holandska TSS grupa postala je glavni deoničar domaće kompanije WEBCentric koja stoji iza proizvoda Price2Spy. Dosadašnji vlasnik i generalni direktor Miša Krunić, ostao je genralni i izvršni direktor kompanije. Tim povodom, on je za izjavio:

Biti deo međunarodne softverske grupe, daje nam podršku da dodatno proširimo uporište naših platformi. Kao deo TSS-a, očekujemo da dobijemo pristup najboljim praksama potrebnih da naše poslovanje i organizaciju podignemo na viši nivo.

Od prvog softvera do nekoliko stotina korisnika

Kako se navodi u saopštenju, WEBCentric je 2011. godine kreirao svoj prvi softver, Price2Spy, nastao iz potrebe same kompanije koja je u to vreme imala u vlasništvu nekoliko internet prodavnica, pri čemu je ručno pratila cene svojih konkurenata. U nedostatku odgovarajućeg alata na tržištu, WEBCentric je kreirao Price2Spy koji danas koristi preko 750 kompanija širom sveta.

Kompanija WEBCentric u svom portfoliju ima još dva proizvoda – JustLikeAPI je softver za prikupljanje recenzija, predstavljen tržištu 2017. godine, dok je BotMeNot najmlađi proizvod ove kompanije pokrenut 2021. godine i služi za testiranje ranjivosti sajta na aktivnost botova.

Savršen kandidat za saradnju sa globalnim dobavljačem IT poslovnih rešenja

Generalni direktor TSS grupe, Daniel Lar, obratio se povodom nedavnog pridruživanja kompanije WEBCentric. On je izjavio:

Zadovoljstvo nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu našoj prvoj srpskoj kompaniji u TSS. Price2Spy je međunarodno rešenje za analizu cena sa kupcima širom sveta. Miša Krunić je pokrenuo kompaniju 2005. godine i onlajn platformu 2011. Posao internet trgovine je veoma konkurentan i tada nije postojao lak način da se prate cene na mreži, pa je Price2Spy razvijen da ispuni ovu potrebu na tržištu.

To je kompanija orijentisana na kupca i samim tim je dobro poklapanje sa našim TSS pristupom. Počeli su sa tri klijenta još 2011. godine i sada imaju stotine korisnika u mnogim različitim zemljama, što je impresivno. To je učinilo kompaniju savršenim kandidatom za početak saradnje zasnovane i dalje na zajedničkom vlasništvu, gde će Miša ostati kao deoničar poslovanja.

U vlasništvu holandske Total Specific Solutions grupe, trenutno se nalazi preko 110 evropskih softverskih kompanija. Kako navode iz TSS, svim kompanijama obezbeđena je finansijska sigurnost i strateške smernice kako bi svaka postala apsolutni lider u industriji iz koje dolazi.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Novost

Sve što treba da znate o aplikaciji Agencije za privredne registre

APR je uveo aplikaciju za sastavljanje i podnošenje finansijskih izveštaja za 2023. godinu, u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Za vas smo izdvojili najvažnije pojedinosti vezane za njeno korišćenje.

Propustili ste

Novost

Novi GapMinder Fond II s kapitalom od €80 miliona targetira i srpske startape!

GapMinder Ventures, VC fond koji je dosad primarno ulagao u tehnološke kompanije iz Rumunije, pokreće GapMinder Fond II, investicioni paket od 80 miliona evra koji će biti alociran i na širem istočnoevropskom regionu, pa tako i Srbiji i Hrvatskoj.

Tehnologija

SEO Spam: Kako su AI generisani advokati pokušali da prevare Netokraciju?

Razvojem veštačke inteligencije cyber kriminalci postaju sve veštiji, a napadi sve maliciozniji. Donosimo vam priču o tome kako smo uspeli da raskrinkamo jedan takav pokušaj ucene.

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.