Srpski WEBCentric postao deo holandske TSS grupe

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Srpski WEBCentric postao deo holandske TSS grupe

Beogradska kompanija za razvoj softvera, WEBCentric, 1. juna postala je deo Total Specific Solutions grupe. U pitanju je globalni dobavljač IT poslovnih rešenja sa sedištem u Holandiji.

Holandska TSS grupa postala je glavni deoničar domaće kompanije WEBCentric koja stoji iza proizvoda Price2Spy. Dosadašnji vlasnik i generalni direktor Miša Krunić, ostao je genralni i izvršni direktor kompanije. Tim povodom, on je za izjavio:

Biti deo međunarodne softverske grupe, daje nam podršku da dodatno proširimo uporište naših platformi. Kao deo TSS-a, očekujemo da dobijemo pristup najboljim praksama potrebnih da naše poslovanje i organizaciju podignemo na viši nivo.

Od prvog softvera do nekoliko stotina korisnika

Kako se navodi u saopštenju, WEBCentric je 2011. godine kreirao svoj prvi softver, Price2Spy, nastao iz potrebe same kompanije koja je u to vreme imala u vlasništvu nekoliko internet prodavnica, pri čemu je ručno pratila cene svojih konkurenata. U nedostatku odgovarajućeg alata na tržištu, WEBCentric je kreirao Price2Spy koji danas koristi preko 750 kompanija širom sveta.

Kompanija WEBCentric u svom portfoliju ima još dva proizvoda – JustLikeAPI je softver za prikupljanje recenzija, predstavljen tržištu 2017. godine, dok je BotMeNot najmlađi proizvod ove kompanije pokrenut 2021. godine i služi za testiranje ranjivosti sajta na aktivnost botova.

Savršen kandidat za saradnju sa globalnim dobavljačem IT poslovnih rešenja

Generalni direktor TSS grupe, Daniel Lar, obratio se povodom nedavnog pridruživanja kompanije WEBCentric. On je izjavio:

Zadovoljstvo nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu našoj prvoj srpskoj kompaniji u TSS. Price2Spy je međunarodno rešenje za analizu cena sa kupcima širom sveta. Miša Krunić je pokrenuo kompaniju 2005. godine i onlajn platformu 2011. Posao internet trgovine je veoma konkurentan i tada nije postojao lak način da se prate cene na mreži, pa je Price2Spy razvijen da ispuni ovu potrebu na tržištu.

To je kompanija orijentisana na kupca i samim tim je dobro poklapanje sa našim TSS pristupom. Počeli su sa tri klijenta još 2011. godine i sada imaju stotine korisnika u mnogim različitim zemljama, što je impresivno. To je učinilo kompaniju savršenim kandidatom za početak saradnje zasnovane i dalje na zajedničkom vlasništvu, gde će Miša ostati kao deoničar poslovanja.

U vlasništvu holandske Total Specific Solutions grupe, trenutno se nalazi preko 110 evropskih softverskih kompanija. Kako navode iz TSS, svim kompanijama obezbeđena je finansijska sigurnost i strateške smernice kako bi svaka postala apsolutni lider u industriji iz koje dolazi.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Kolumna

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Intervju

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.