Wargaming stiže u Beograd – lokalni studio razvijaće World of Tanks

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Wargaming stiže u Beograd – lokalni studio razvijaće World of Tanks

Kompanija Wargaming koja je osnovana davne 1998. godine i koja vuče svoje korene iz Belorusije, najavila je otvaranje dva nova studija - u Beogradu i Varšavi. Kako se navodi, studio u Beogradu postaće i bitno mesto za relokaciju Wargaming zaposlenih iz drugih studija.

Wargaming najavljuje sledeći korak u procesu svog restruktuiranja. U pitanju je otvaranje novih studija u Beogradu i Varšavi koji će pojačati globalne operacije kompanije. Nove lokacije postaće sedma i osma kancelarija u Evropi, pridružujući se Nikoziji, Viljnusu, Pragu, Kijevu, Gildfordu i Berlinu.

Plan je da oba studija zaposle ukupno 400 novih ljudi.

Kako se navodi u saopštenju za medije, Wargaming Beograd će zapošljavati i internacionalne i lokalne talente u sferama razvoja i izdavanja. Ubuduće će ova kancelarija postati i bitno mesto za relokaciju Wargaming zaposlenih iz drugih studija (o kojim studijima je reč, nije precizirano saopštenjem). Studio će se fokusirati na World of Tanks i World of Warships franšize, pružajući ključne usluge i potencijalno razvoj novih proizvoda.

CEO kompanije Wargaming, Viktor Kišlji, izjavio je:

Varšava i Beograd su logični izbori za ove nove lokacije, oba grada imaju tehnološke sektore koji se brzo razvijaju i enorman potencijal. Radujemo se što ćemo blisko sarađivati sa IT zajednicama oba grada da bismo oformili najbolje timove za razvoj i izdavaštvo. Wargaming nastavlja sa velikim planovima za budućnost. Beograd i Varšava će biti ključni u postizanju naših ciljeva. 

Kao deo lansiranja nove kancelarije u Beogradu, Wargaming će podržavati i razvoj lokalnih talenata nudeći sveobuhvatan lokalni program radnih praksiWargaming Forge. Ovaj program će omogućiti talentovanim pojedincima (lokalni učenici, studenti, mlađi profesionalci) da ovladaju veštinama pod vođstvom iskusnih lidera i mentora iz kompanije.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Gaming

Wargaming Forge: Novi edukativni program o kreiranju globalnih video igra – uz potencijalno zaposlenje

Industrija razvoja video igara jeste zanimljiva, ali u isto vreme kompleksna stvar. Potencijale talenata koji tu istu industriju grade, prepoznala je kompanija Wargaming koja je pored kancelarija u Beogradu, otvorila i 'Forge' program prakse, sa čijom smo programskom menadžerkom razgovarali.

Startapi i poslovanje

Srpski NOVELIC prodao 54% udela indijskoj kompaniji Sona za 40,5 miliona evra

Indijska kompanija Sona Comstar potvrdila je kupovinu 54% udela u kapitalu za €40,5 miliona srpske kompanije Novelic, osnovane 2012. godine. Ova domaća kompanija razvija radarske senzore bazirane na milimetarskim talasima za auto, IoT i robotsku industriju.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Povratak DaFED-a (Danilo Novaković i Stanislava Stojanović Novoselac)

U 128. epizodi Office Talks podkasta imali smo priliku da ugostimo Danila Novakovića i Stanislavu Stojanović Novoselac, osnivače i idejne tvorce DaFED meetupa namenjenih kreativcima i ljudima iz IT industrije.

Upoznajte poslodavce

Zašto je EY akvizirao Zilker – IT kompaniju sa velikom kancelarijom u Beogradu?

U trci zvanoj digitalna transformacija ne učestvuju više samo IT kompanije i agencije. Njima su se priključile i konsultantske kuće, pri čemu je jedna od najpoznatijih još 2020. godine akvizirala IT kompaniju sa značajnim razvojnim odeljenjem u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Katapult akcelerator: Do €300.000 za najbolje domaće startape

Katapult akcelerator nudi obuku i intenzivno mentorstvo u tromesečnom trajanju od 8-16 sati nedeljno, kao i šansu za nepovratno sufinansiranje do 300.000 evra. U program je uključeno oko 40 domaćih i stranih mentora, a o tome koje sve uslove startapi treba da ispune kako bi postali deo programa, razgovarali smo sa Majom Anđelković, inicijatorkom projekta.

Startapi i poslovanje

NTP Beograd otvorio prijave za lokalno AIM Startup 2023 takmičenje – pobedniku sledi put u UAE

Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023 u UAE, od 8. do 10. maja u Abu Dabiju. 

Internet marketing

Da li će digitalni marketing preživeti novu eru privatnosti?

Zbog potrebe da se istaknu u moru konkurencije, brendovi će morati ozbiljno da se posvete kreiranju kvalitetnog, relevantnog i kreativnog sadržaja.

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.