Wargaming stiže u Beograd – lokalni studio razvijaće World of Tanks

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Wargaming stiže u Beograd – lokalni studio razvijaće World of Tanks

Kompanija Wargaming koja je osnovana davne 1998. godine i koja vuče svoje korene iz Belorusije, najavila je otvaranje dva nova studija - u Beogradu i Varšavi. Kako se navodi, studio u Beogradu postaće i bitno mesto za relokaciju Wargaming zaposlenih iz drugih studija.

Wargaming najavljuje sledeći korak u procesu svog restruktuiranja. U pitanju je otvaranje novih studija u Beogradu i Varšavi koji će pojačati globalne operacije kompanije. Nove lokacije postaće sedma i osma kancelarija u Evropi, pridružujući se Nikoziji, Viljnusu, Pragu, Kijevu, Gildfordu i Berlinu.

Plan je da oba studija zaposle ukupno 400 novih ljudi.

Kako se navodi u saopštenju za medije, Wargaming Beograd će zapošljavati i internacionalne i lokalne talente u sferama razvoja i izdavanja. Ubuduće će ova kancelarija postati i bitno mesto za relokaciju Wargaming zaposlenih iz drugih studija (o kojim studijima je reč, nije precizirano saopštenjem). Studio će se fokusirati na World of Tanks i World of Warships franšize, pružajući ključne usluge i potencijalno razvoj novih proizvoda.

CEO kompanije Wargaming, Viktor Kišlji, izjavio je:

Varšava i Beograd su logični izbori za ove nove lokacije, oba grada imaju tehnološke sektore koji se brzo razvijaju i enorman potencijal. Radujemo se što ćemo blisko sarađivati sa IT zajednicama oba grada da bismo oformili najbolje timove za razvoj i izdavaštvo. Wargaming nastavlja sa velikim planovima za budućnost. Beograd i Varšava će biti ključni u postizanju naših ciljeva. 

Kao deo lansiranja nove kancelarije u Beogradu, Wargaming će podržavati i razvoj lokalnih talenata nudeći sveobuhvatan lokalni program radnih praksiWargaming Forge. Ovaj program će omogućiti talentovanim pojedincima (lokalni učenici, studenti, mlađi profesionalci) da ovladaju veštinama pod vođstvom iskusnih lidera i mentora iz kompanije.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.