Wargaming stiže u Beograd – lokalni studio razvijaće World of Tanks

Wargaming stiže u Beograd – lokalni studio razvijaće World of Tanks

Kompanija Wargaming koja je osnovana davne 1998. godine i koja vuče svoje korene iz Belorusije, najavila je otvaranje dva nova studija - u Beogradu i Varšavi. Kako se navodi, studio u Beogradu postaće i bitno mesto za relokaciju Wargaming zaposlenih iz drugih studija.

Wargaming najavljuje sledeći korak u procesu svog restruktuiranja. U pitanju je otvaranje novih studija u Beogradu i Varšavi koji će pojačati globalne operacije kompanije. Nove lokacije postaće sedma i osma kancelarija u Evropi, pridružujući se Nikoziji, Viljnusu, Pragu, Kijevu, Gildfordu i Berlinu.

Plan je da oba studija zaposle ukupno 400 novih ljudi.

Kako se navodi u saopštenju za medije, Wargaming Beograd će zapošljavati i internacionalne i lokalne talente u sferama razvoja i izdavanja. Ubuduće će ova kancelarija postati i bitno mesto za relokaciju Wargaming zaposlenih iz drugih studija (o kojim studijima je reč, nije precizirano saopštenjem). Studio će se fokusirati na World of Tanks i World of Warships franšize, pružajući ključne usluge i potencijalno razvoj novih proizvoda.

CEO kompanije Wargaming, Viktor Kišlji, izjavio je:

Varšava i Beograd su logični izbori za ove nove lokacije, oba grada imaju tehnološke sektore koji se brzo razvijaju i enorman potencijal. Radujemo se što ćemo blisko sarađivati sa IT zajednicama oba grada da bismo oformili najbolje timove za razvoj i izdavaštvo. Wargaming nastavlja sa velikim planovima za budućnost. Beograd i Varšava će biti ključni u postizanju naših ciljeva. 

Kao deo lansiranja nove kancelarije u Beogradu, Wargaming će podržavati i razvoj lokalnih talenata nudeći sveobuhvatan lokalni program radnih praksiWargaming Forge. Ovaj program će omogućiti talentovanim pojedincima (lokalni učenici, studenti, mlađi profesionalci) da ovladaju veštinama pod vođstvom iskusnih lidera i mentora iz kompanije.


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Novost

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.