Visa Everywhere Initiative: Poziv za međunarodno takmičenje upućen i srpskim fintech startapima

Visa Everywhere Initiative: Poziv za međunarodno takmičenje upućen i srpskim fintech startapima

Inovativni finansijski startapi širom Centralne i Istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike imaju priliku da osvoje 35.000 dolara za prvo mesto u CEMEA regionu i 125.000 dolara na globalnom nivou - na ovogodišnjem Visa Everywhere Initiative takmičenju.

Globalni program inovacija po imenu Visa Everywhere Initiative 2022. poziva fintech startape iz platne industrije da predstave svoje inovativne proizvode i apliciraju za vredne novčane nagrade, uz mogućnost sklapanja partnerstva sa globalnim brendom Visa.

Finalisti će imati priliku da bliže upoznaju zainteresovane predstavnike u oblasti fintech poslovanja, u bankarskom, trgovačkom, vladinom i sektoru rizičnog kapitala sa svojim rešenjima na globalnoj sceni. Pobednici takmičenja iz celog sveta okupiće se u Kataru ovog novembra na finalu Visa Everywhere Initiative takmičenja gde će se nadmetati za nagradu od 125.000 dolara.

Poziv upućen i crypto startapima

Program će imati jasan fokus na CEMEA region, sa ogromnom šansom za startape koji razvijaju proizvode i rešenja koja imaju za cilj podršku zajednici. Ovogodišnji program Inicijative je proširen, te sada uključuje i startape koji koriste kriptovalute kao i Visa Direct servis, rešenje za plaćanje koje može pomoći preduzećima da na inovativne načine prenesu novac na milijardu krajnjih tačaka širom sveta, putem kartica i platnih platformi.

Visa Everywhere Initiative mreža, koja raste svake godine, trenutno obuhvata 8.500 startapa iz celog sveta. Od svog pokretanja 2015. godine, program je pomogao startapima iz preko 100 zemalja da zajedno prikupe više od 2,5 milijardi dolara finansiranja, rešavajući jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavaju preduzetnici u ranoj fazi.

Vladimir Đorđević, direktor kompanije Visa za region Jugoistočne Evrope, pozvao je domaće startape da se prijave za ovogodišnje takmičenje:

Fintech startapi i drugi inovatori transformišu načine plaćanja, olakšavajući većem broju ljudi da pristupi novcu onda kada im je potreban, a zbog pandemije ovo pitanje postalo je izuzetno važno. Verujem da Visa Everywhere inicijativa predstavlja veliku šansu upravo za predstavnike domaće startap zajednice, koja se intenzivno razvija poslednjih nekoliko godina. Putem globalne platforme, učesnici će imati mogućnost da pokažu svoja revolucionarna rešenja, kao i priliku da steknu međunarodnu vidljivost i pristup Visa globalnoj mreži.

Prethodna izdanja Inicijative dala su nekim od najperspektivnijih inovatora u oblasti plaćanja priliku da ubrzaju rast. Jedan od prošlogodišnjih finalista za CEMEA region je MayaSoft, startap iz Uzbekistana. U partnerstvu sa kompanijom Visa predstavio je prvo rešenje za beskontaktno plaćanje u Uzbekistanu, zasnovano na Visa Tap to Phone tehnologiji, sertifikovanoj u skladu sa zahtevima Visa Ready programa.

Pobednik prošlogodišnjeg takmičenja za CEMEA region je startap PAYZE iz Gruzije, sa najboljim inovativnim rešenjem za plaćanje i trgovinu u cilju rešavanja izazova plaćanja sutrašnjice. Uz podršku Visa mreže i novčanu nagradu od 25.000 dolara, PAYZE tim je tokom 2021. obradio više od 250.000 transakcija. Giorgi Tsurtsumia, suosnivač i jedan od izvršnih direktora gruzijske kompanije, izjavio je:

Takmičenje na globalnoj sceni, zajedno sa nekim od najprestižnijih startap kompanija u svetu i, što je još važnije mogućnost da dobijete globalnu izloženost i podršku od brenda od poverenja kao što je Visa, bilo je izuzetno dostignuće za PAYZE.

Ovogodišnje VEI takmičenje donosi dva nova izdanja u Egiptu i Saudijskoj Arabiji, kao i globalno finale u Kataru u novembru 2022. godine. Inicijativa traži inovativne i ambiciozne preduzetnike koji unapređuju zajednice rešavajući probleme plaćanja i trgovine sa kojima se suočavaju preduzeća svih veličina i sektora, a koja uključuju:

Pružaoce i izdavaoce digitalnih usluga:

 • Blockchain i kriptovalute
 • Crowdfunding
 • Bankarstvo kao usluga
 • BIN sponzori
 • Izdavaoci
 • Menadžeri programa

Digitalno izdavanje:

 • Blokčejn i kriptovalute
 • Alternativno kreditiranje
 • Upravljanje ličnim finansijama
 • Transferi novca i doznaka
 • Digitalno bankarstvo (neo bankarstvo)
 • Digitalni novčanici, P2P & transferi
 • Benefiti za zaposlene
 • Platne obaveze (Payables)
 • Korporativne kartice (upravljanje troškovima)

Dodatna vrednost za trgovce i/ili potrošače u pogledu finansija:

 • Podaci i analitika
 • ID, autentifikacija i bezbednost
 • Nova tehnologija osiguranja (InsurTech)
 • Lojalnost
 • Trgovačke usluge i alati
 • Infrastruktura procesa i plaćanja
 • Tehnologija maloprodaje
 • Ostalo

Mala i srednja preduzeća:

 • Kretanje novca (isplate, interni računi, P2P vendor i plaćanja)
 • Prihvatanje (e-trgovina i mobilno plaćanje)
 • Upravljanje rizikom (povraćaj sredstava, itd.)
 • Upravljanje brendom (izgradnja zajednice, itd.)
 • Ostalo

Više informacija o Visa Everywhere Initiative takmičenju pogledajte na sajtu kompanije Visa.

*Visa ne stiče nikakav kapital od takmičara projekta Visa Everywhere Initiative.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.