Kompaniji Vip mobile produžena licenca na još deset godina

Kompaniji Vip mobile produžena licenca za mobilnu telefoniju na još deset godina

Direktor RATEL-a, dr Vladica Tintor, uručio je predstavnicima kompanije Vip mobile rešenje kojim se ovom operateru u narednih deset godina produžavaju sva prava i obaveze stečene kupovinom 'Licence broj 3' - koja važi za javnu mobilnu telekomunikacionu mrežu i pružanje odgovarajućih usluga.

vip-1

Produženje licence upriličeno je u novom sedištu kompanije Vip mobile na Novom Beogradu, a događaju je prisustvovao i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić. Povodom ovog značajnog događaja za kompaniju, oglasio se i CEO Telekom Austria Grupe, Alehandro Plater, koji je tom prilikom istakao:

Telekom Austrija Grupa je, prepoznavši potencijal ovdašnjeg tržišta, u novembru 2006. godine kupila licencu za trećeg mobilnog operatera koju je platila 320 miliona i jedan evro. Još uvek smo najveći grinfild investitor u Srbiji jer smo do sada uložili više od 934 miliona evra. Vip je počeo praktično od nule, a danas ima više od 2,1 milion korisnika i najveću 4G mrežu u zemlji.

Sa druge strane, medijima se obratio i direktor RATEL-a, dr Vladica Tintor koji je dodao da je Vip ulaskom na tržište Srbije pre deset godina morao da uspostavi sopstvenu tržišnu prepoznatljivost, a da bi stekao korisnike, pokazao je inovativnost i uložio napore da ispuni njihova očekivanja u pogledu kvaliteta mreže i cena ponuđenih usluga.

Vip mobile sve više ulaže u mrežu i usluge

Tintor se takođe osvrnuo na izazove koje bi na tržište mobilne telefonije mogla da donese nova tehnologija, te šta zapravo RATEL očekuje od operatera kada su u pitanju usluge:

Tržište mobilne telefonije je izuzetno dinamično tržište u stalnoj ekspanziji. Pojedini servisi, kao što je slanje kratkih poruka, se sve manje koriste, dok se drugi, koji zahtevaju prenos velikih količina podataka, razvijaju i beleže snažan rast. RATEL od svih operatera očekuje da korisnicima ponude što više savremenih servisa i da prate svetske razvojne trendove. Novi izazov je tehnologija 5. generacije koja se već intenzivno razvija u svetu i postaje deo planova regulatora, proizvođača opreme i mobilnih operatera.

Podsećanja radi, Vip mobile je komercijalno počeo sa radom u junu 2007. godine. Kao najbrže rastući mobilni operater u regionu i pored konstantnih značajnih investicija u mrežu i usluge, Vip je u prvih devet meseci ove godine ostvario prihode od 161 miliona evra, ostvarujući 22.4% učešća na tržištu uz više od 900 zaposlenih stručnjaka.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Startapi i poslovanje

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.