Vip mobile spreman za 4G LTE

Vip mobile spreman za 4G LTE: Prvi korisnici već početkom aprila

Četvrta generacija mobilne tehnologije biće uvrštena u ponudu operatera Vip mobile već od 1. aprila. Predstavnici ovog telekoma kažu da su prvi u Srbiji spremni da puste u upotrebu 4G LTE mrežu, a građani Pančeva i Beograda prvi su koji će moći da iskuse brzine i do 100 mbps kada je mobilni Internet u pitanju.

turk
Dejan Turk, CEO Vip mobile, predstavlja 4G LTE u Beogradu

Na predstavljanju za medije koje je danas održano u Beogradu, CEO Vip mobile, Dejan Turk, izjavio je da je ovaj operater sada potpuno tehnički spreman za puštanje u upotrebu 4G LTE signala, a za koji su na nedavno održanom javnom naticanju osigurali dva bloka od 5MHz u vrednosti od 7 miliona evra, na deset godina uz mogućnost produženja još dve godine.

Turk je istakao da od uvođenja 4G LTE mreže koristi imaju svi, budući da se na taj način obezbeđuju nove investicije za razvoj telekomunikacione infrastrukture, ubrzava komunikacija, olakšava poslovanje pravnih lica i poboljšava kvalitet života građana:

Pošto je komercijalno uvođenje mreže četvrte generacije osnova za ponudu novih i naprednijih usluga, Vip planira da ove godine uloži oko 30 miliona evra u njen razvoj, a dodatno ćemo unaprediti i naše postojeće 3G i 2G mreže širom Srbije.

Vip spreman da investira u digitalnu dividendu

Dejan Kastelić, CTO Vip mobile, podelio je sa predstavnicima medija tehničke karakteristike ove najsavremenije tehnologije, koja predstavlja četvrtu iteraciju mreže koja je prvobitno pokrenuta još davne 1981. godine:

Mreža četvrte generacije omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje online sadržaja. U teoriji, maksimalne brzine idu i do 150 Mbps, a Vipovi korisnici će u proseku moći da koriste brzine preuzimanja sadržaja između 40 i 60 Mbps.

vip1

Za kraj, predstavnici Vipa izjavili su da će građani Pančeva i Beograda već od 1. aprila moći da uživaju u novitetima koje 4G LTE donosi. Tokom 2015. i 2016. godine i sama infrastruktura će se širiti, pokrivajući sve veći deo Srbije.

Kako bi surfovali ovim brzinama, neophodno je posedovati uređaje koji podržavaju 4G, a potrebno je i zameniti standardnu SIM karticu za novu koja podržava ovu tehnologiju – što se potpuno besplatno može uraditi u svakoj Vipovoj radnji.

Ostavi komentar

  1. Saša

    Saša

    19. 11. 2015. u 12:12 Odgovori

    Kada se planira veća pokrivenost? U Vojvodini je sada samo Novi Sad a MTS je pokrio skoro celu srbiju.kada da se mi ostali nadamo?
    Naravno uz VIP

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.