Vip mobile spreman za 4G LTE

Vip mobile spreman za 4G LTE: Prvi korisnici već početkom aprila

Četvrta generacija mobilne tehnologije biće uvrštena u ponudu operatera Vip mobile već od 1. aprila. Predstavnici ovog telekoma kažu da su prvi u Srbiji spremni da puste u upotrebu 4G LTE mrežu, a građani Pančeva i Beograda prvi su koji će moći da iskuse brzine i do 100 mbps kada je mobilni Internet u pitanju.

turk
Dejan Turk, CEO Vip mobile, predstavlja 4G LTE u Beogradu

Na predstavljanju za medije koje je danas održano u Beogradu, CEO Vip mobile, Dejan Turk, izjavio je da je ovaj operater sada potpuno tehnički spreman za puštanje u upotrebu 4G LTE signala, a za koji su na nedavno održanom javnom naticanju osigurali dva bloka od 5MHz u vrednosti od 7 miliona evra, na deset godina uz mogućnost produženja još dve godine.

Turk je istakao da od uvođenja 4G LTE mreže koristi imaju svi, budući da se na taj način obezbeđuju nove investicije za razvoj telekomunikacione infrastrukture, ubrzava komunikacija, olakšava poslovanje pravnih lica i poboljšava kvalitet života građana:

Pošto je komercijalno uvođenje mreže četvrte generacije osnova za ponudu novih i naprednijih usluga, Vip planira da ove godine uloži oko 30 miliona evra u njen razvoj, a dodatno ćemo unaprediti i naše postojeće 3G i 2G mreže širom Srbije.

Vip spreman da investira u digitalnu dividendu

Dejan Kastelić, CTO Vip mobile, podelio je sa predstavnicima medija tehničke karakteristike ove najsavremenije tehnologije, koja predstavlja četvrtu iteraciju mreže koja je prvobitno pokrenuta još davne 1981. godine:

Mreža četvrte generacije omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje online sadržaja. U teoriji, maksimalne brzine idu i do 150 Mbps, a Vipovi korisnici će u proseku moći da koriste brzine preuzimanja sadržaja između 40 i 60 Mbps.

vip1

Za kraj, predstavnici Vipa izjavili su da će građani Pančeva i Beograda već od 1. aprila moći da uživaju u novitetima koje 4G LTE donosi. Tokom 2015. i 2016. godine i sama infrastruktura će se širiti, pokrivajući sve veći deo Srbije.

Kako bi surfovali ovim brzinama, neophodno je posedovati uređaje koji podržavaju 4G, a potrebno je i zameniti standardnu SIM karticu za novu koja podržava ovu tehnologiju – što se potpuno besplatno može uraditi u svakoj Vipovoj radnji.

Ostavi komentar

  1. Saša

    Saša

    19. 11. 2015. u 12:12 Odgovori

    Kada se planira veća pokrivenost? U Vojvodini je sada samo Novi Sad a MTS je pokrio skoro celu srbiju.kada da se mi ostali nadamo?
    Naravno uz VIP

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.